Sidder du netop nu og sætter krydser ved billeder af hoteller med udsigt over dybblåt hav i det for længst gennembladrede rejsemagasin, og har du en hund, som har lidt kortere snude end de fleste andre, så skal du nok lige overveje, hvilket flyselskab, du bruger.
Norwegian har nemlig i mandags bestemt sig for at forbyde hunde med korte snuder at rejse med selskabet. Det sker efter, at American Veterinary Medical Association, som er en amerikansk sammenslutning af mere end 91.000 dyrlæger, har advaret imod at tage kortnæsede hunde med i flyet.
På Norwegians hjemmeside står der, at selskabet ikke medtager kortnæsede racer, da Veterinary Medical Association meddeler, at lufttransport af brachycephale racer (fladnæsede) medfører forøget risiko for åndedrætsproblemer og overopvarmning på grund af den stress, flyvningen medfører.
Derfor er det forbudt at medtage følgende racer på et fly fra Norwegian.
Boston Terrier, Boxer, Bulldog, Bullterrier, Griffon Bruxellois, Chow Chow, King Charles Spaniel, Japanese Spaniel/Japanese Chin, Mastiff, Pekingeser, Pitbull, Mops, Shih Tzu, Staffordshire Bull Terrier, Shar Pei, Affenpinscher.
– I en situation som denne lytter vi til fagkundskaben. Vi har ikke selv haft større problemer med hunde med flade snuder, men vi har indført forbuddet, for at beskytte dyrene, fortæller kommunikationschef i Norwegian Danmark, Andreas Hjørnholm til hunden.dk.
En overreaktion
Det er også korrekt, at organisationen oplyser om en øget dødelighed blandt kortnæsede hunde på flyrejser.
De sidste 5 år er der registreret 122 hundedødsfald under flyvning. Omkring 50 procent af disse var af racer med kort snude. 25 af de 122 var engelsk bulldog, mens 11 var mops.
På Veterinary Medical Associations hjemmeside fremgår det da også, at 122 er et meget lille tal, når man tænker på, at der hvert år flyver flere hundredetusinde hunde.
Organisationen fastslår også, at der ikke er grund til at undgå at flyve, hvis man har en hund med flad snude. Det gælder derimod om at forberede sig og gøre turen tryg og god, så hunden ikke bliver stresset.
Her anbefaler organisationen blandt andet, at man vænner hunden til rejsekassen, og at man ikke putter en masse tæpper og andre bløde ting ind i kassen, som hunden kan begrave hovedet i.
Derudover anbefales det, at man spørger, om man må have hunden med i kabinen i en transportkasse, da det også mindsker hundens stress at være tæt på sin ejer.
I Dansk Kennel Klub undrer dyrlæge Helle Friis Proschowsky sig over det totale forbud fra Norwegians side.
Det virker som en overreaktion – i hvert fald for nogle af de racer, der er nævnt. Jeg synes det er forkert at skære alle over en kam, og en race som bullterrier vil jeg ikke karakterisere som brachycephal. Selskabet kunne i stedet have valgt at kræve en dyrlægeattest før de transporterer hunde af de racer, hvor der reelt har været problemer. Det er jo i højeste grad også i ejerens interesse, at der ikke sker noget med deres hund undervejs, udtaler hun.
Andreas Hjørnholm afviser, at der skulle være tale om en overreaktion fra Norwegians side.
– Jeg kan bare sige, at vi forholder os til, hvad fagkundskaben siger og i dette tilfælde er det så de amerikanske dyrlæger, og vi har ikke lyst til at tage nogen unødvendige risici, siger han.
Norwegians forbud gælder også følgende katteracer: Perser, Burmeserkat, Exotic, Himalaya kat, British Shorthair, Scottish Fold.
Et par fik kompensation for forsinket fly, men de mener også deres hund skal have kompensation
Fremover skal det ikke længere være lovligt at tage andre dyr end hunde med som emotionelle støttedyr i flykabinen
Skal du på ud at flyve med dit kæledyr, bør du nok lige tjekke denne nyhed
At Norwegian havde et forbud mod at tage hunde med korte snuder med på afgange, kan ikke have nået at genere ret mange. Mandag blev forbuddet indført. Torsdag blev forbuddet droppet igen
Benedikte Hangaard Jensen er flyttet til London med sin franske bulldog. Her må hun tage hunden med overalt, og hun oplever en mere fri tilgang til det at have hund end i Danmark
Mange er netop nu på vej til Bornholm. Hvordan ser jeres rejse ud?
Der er i dén grad gang i rejselysten igen. Samtidig har rigtigt mange danskere fået et kæledyr i løbet af de sidste par år. Kæledyr som nu er del af familien hos mere end halvdelen af alle danskere, viser en ny undersøgelse fra Spies. Og det stiller krav til at sikre sig gode hunde- og kattesittere, hvis man vil rejse på ferie
Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.