Sidder du netop nu og sætter krydser ved billeder af hoteller med udsigt over dybblåt hav i det for længst gennembladrede rejsemagasin, og har du en hund, som har lidt kortere snude end de fleste andre, så skal du nok lige overveje, hvilket flyselskab, du bruger.
Norwegian har nemlig i mandags bestemt sig for at forbyde hunde med korte snuder at rejse med selskabet. Det sker efter, at American Veterinary Medical Association, som er en amerikansk sammenslutning af mere end 91.000 dyrlæger, har advaret imod at tage kortnæsede hunde med i flyet.
På Norwegians hjemmeside står der, at selskabet ikke medtager kortnæsede racer, da Veterinary Medical Association meddeler, at lufttransport af brachycephale racer (fladnæsede) medfører forøget risiko for åndedrætsproblemer og overopvarmning på grund af den stress, flyvningen medfører.
Derfor er det forbudt at medtage følgende racer på et fly fra Norwegian.
Boston Terrier, Boxer, Bulldog, Bullterrier, Griffon Bruxellois, Chow Chow, King Charles Spaniel, Japanese Spaniel/Japanese Chin, Mastiff, Pekingeser, Pitbull, Mops, Shih Tzu, Staffordshire Bull Terrier, Shar Pei, Affenpinscher.
– I en situation som denne lytter vi til fagkundskaben. Vi har ikke selv haft større problemer med hunde med flade snuder, men vi har indført forbuddet, for at beskytte dyrene, fortæller kommunikationschef i Norwegian Danmark, Andreas Hjørnholm til hunden.dk.
En overreaktion
Det er også korrekt, at organisationen oplyser om en øget dødelighed blandt kortnæsede hunde på flyrejser.
De sidste 5 år er der registreret 122 hundedødsfald under flyvning. Omkring 50 procent af disse var af racer med kort snude. 25 af de 122 var engelsk bulldog, mens 11 var mops.
På Veterinary Medical Associations hjemmeside fremgår det da også, at 122 er et meget lille tal, når man tænker på, at der hvert år flyver flere hundredetusinde hunde.
Organisationen fastslår også, at der ikke er grund til at undgå at flyve, hvis man har en hund med flad snude. Det gælder derimod om at forberede sig og gøre turen tryg og god, så hunden ikke bliver stresset.
Her anbefaler organisationen blandt andet, at man vænner hunden til rejsekassen, og at man ikke putter en masse tæpper og andre bløde ting ind i kassen, som hunden kan begrave hovedet i.
Derudover anbefales det, at man spørger, om man må have hunden med i kabinen i en transportkasse, da det også mindsker hundens stress at være tæt på sin ejer.
I Dansk Kennel Klub undrer dyrlæge Helle Friis Proschowsky sig over det totale forbud fra Norwegians side.
Det virker som en overreaktion – i hvert fald for nogle af de racer, der er nævnt. Jeg synes det er forkert at skære alle over en kam, og en race som bullterrier vil jeg ikke karakterisere som brachycephal. Selskabet kunne i stedet have valgt at kræve en dyrlægeattest før de transporterer hunde af de racer, hvor der reelt har været problemer. Det er jo i højeste grad også i ejerens interesse, at der ikke sker noget med deres hund undervejs, udtaler hun.
Andreas Hjørnholm afviser, at der skulle være tale om en overreaktion fra Norwegians side.
– Jeg kan bare sige, at vi forholder os til, hvad fagkundskaben siger og i dette tilfælde er det så de amerikanske dyrlæger, og vi har ikke lyst til at tage nogen unødvendige risici, siger han.
Norwegians forbud gælder også følgende katteracer: Perser, Burmeserkat, Exotic, Himalaya kat, British Shorthair, Scottish Fold.
Et par fik kompensation for forsinket fly, men de mener også deres hund skal have kompensation
Fremover skal det ikke længere være lovligt at tage andre dyr end hunde med som emotionelle støttedyr i flykabinen
Skal du på ud at flyve med dit kæledyr, bør du nok lige tjekke denne nyhed
Rabies – også kaldet hundegalskab – en livsfarlig sygdom, der heldigvis ikke ses i hunde i Danmark. Den findes dog i landene omkring os, og skal du rejse med din hund, skal hunden være vaccineret mod sygdommen
Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.
I lande omkring Middelhavet lever parasitten Leishmania, som kan give en livstruede sygdom hos hunde – så skal du rejse mod varmere himmelstrøg denne sommer og hunden skal med, bør du tage dine forholdsregler
Med et imponerende samarbejde og masser af træning har beaglen Storm og hans fører Leif Scheel opnået bemærkelsesværdige resultater inden for schweissprøver og sporchampionater. Historien om deres rejse er en fortælling om dedikation, tab og et unikt bånd mellem hund og menneske.
I 1994 tog Dansk Polarhundeklub, dengang kendt som "Den Danske Siberian Husky Klub", de første skridt mod at etablere træningsaktiviteter i Nørlund Plantage. Det var begyndelsen på en rejse, der ville forme en stærk tradition og et dedikeret fællesskab omkring polarhunde og deres passionerede ejere.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet