Norwegian forbyder kortnæsede hunde på fly

30-05-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På grund af dyrets sikkerhed, er det ikke muligt at tage sin hund med på et fly fra Norwegian, hvis hunden hører til de kortnæsede racer

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Sidder du netop nu og sætter krydser ved billeder af hoteller med udsigt over dybblåt hav i det for længst gennembladrede rejsemagasin, og har du en hund, som har lidt kortere snude end de fleste andre, så skal du nok lige overveje, hvilket flyselskab, du bruger.

Norwegian har nemlig i mandags bestemt sig for at forbyde hunde med korte snuder at rejse med selskabet. Det sker efter, at American Veterinary Medical Association, som er en amerikansk sammenslutning af mere end 91.000 dyrlæger, har advaret imod at tage kortnæsede hunde med i flyet.

På Norwegians hjemmeside står der, at selskabet ikke medtager kortnæsede racer, da Veterinary Medical Association meddeler, at lufttransport af brachycephale racer (fladnæsede) medfører forøget risiko for åndedrætsproblemer og overopvarmning på grund af den stress, flyvningen medfører.

Derfor er det forbudt at medtage følgende racer på et fly fra Norwegian. 

Boston Terrier, Boxer, Bulldog, Bullterrier, Griffon Bruxellois, Chow Chow, King Charles Spaniel, Japanese Spaniel/Japanese Chin, Mastiff, Pekingeser, Pitbull, Mops, Shih Tzu, Staffordshire Bull Terrier, Shar Pei, Affenpinscher.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

– I en situation som denne lytter vi til fagkundskaben. Vi har ikke selv haft større problemer med hunde med flade snuder, men vi har indført forbuddet, for at beskytte dyrene, fortæller kommunikationschef i Norwegian Danmark, Andreas Hjørnholm til hunden.dk.

En overreaktion
Det er også korrekt, at organisationen oplyser om en øget dødelighed blandt kortnæsede hunde på flyrejser.

De sidste 5 år er der registreret 122 hundedødsfald under flyvning. Omkring 50 procent af disse var af racer med kort snude. 25 af de 122 var engelsk bulldog, mens 11 var mops.

På Veterinary Medical Associations hjemmeside fremgår det da også, at 122 er et meget lille tal, når man tænker på, at der hvert år flyver flere hundredetusinde hunde.

Organisationen fastslår også, at der ikke er grund til at undgå at flyve, hvis man har en hund med flad snude. Det gælder derimod om at forberede sig og gøre turen tryg og god, så hunden ikke bliver stresset.

Her anbefaler organisationen blandt andet, at man vænner hunden til rejsekassen, og at man ikke putter en masse tæpper og andre bløde ting ind i kassen, som hunden kan begrave hovedet i.

Derudover anbefales det, at man spørger, om man må have hunden med i kabinen i en transportkasse, da det også mindsker hundens stress at være tæt på sin ejer.

I Dansk Kennel Klub undrer dyrlæge Helle Friis Proschowsky sig over det totale forbud fra Norwegians side.

Det virker som en overreaktion – i hvert fald for nogle af de racer, der er nævnt. Jeg synes det er forkert at skære alle over en kam, og en race som bullterrier vil jeg ikke karakterisere som brachycephal. Selskabet kunne i stedet have valgt at kræve en dyrlægeattest før de transporterer hunde af de racer, hvor der reelt har været problemer. Det er jo i højeste grad også i ejerens interesse, at der ikke sker noget med deres hund undervejs, udtaler hun.  

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Andreas Hjørnholm afviser, at der skulle være tale om en overreaktion fra Norwegians side.

– Jeg kan bare sige, at vi forholder os til, hvad fagkundskaben siger og i dette tilfælde er det så de amerikanske dyrlæger, og vi har ikke lyst til at tage nogen unødvendige risici, siger han.

Norwegians forbud gælder også følgende katteracer: Perser, Burmeserkat, Exotic, Himalaya kat, British Shorthair, Scottish Fold.

Læs også

Hunden er vel også en slags passager

17-02-2020 15:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Et par fik kompensation for forsinket fly, men de mener også deres hund skal have kompensation

USA: Kun hunde kan hjælpe på fly

27-01-2020 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fremover skal det ikke længere være lovligt at tage andre dyr end hunde med som emotionelle støttedyr i flykabinen

Flyselskaber forbyder kortnæsede hunde og katte

01-10-2019 13:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Skal du på ud at flyve med dit kæledyr, bør du nok lige tjekke denne nyhed

Hunde-entusiaster brugte ferien på udenlandske udstillinger

30-09-2024 14:15, af Cecilie Friis Amstrup

For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.

Det bliver lettere at rejse med dyr

24-05-2013 13:31, af Tine Luther
I EU-parlamentet har man besluttet, at det skal blive lettere at rejse med bl.a. hunde inden for EU.

4 gode råd, hvis du skal have hunden med på ferie til udlandet

24-06-2018 08:45, af Astrid Gerd Holtet

Nu nærmer sommerferien sig snart for mange, og derfor har vi set lidt på hvad du skal huske, hvis du tager hunden med på rejsen  

Kø, varme og højt humør

21-06-2018 08:00, af Siri Renée

Så  blev kursen sat mod verdensmesterskabet i lydighed, nærmere bestemt blev kursen sat mod Ermelo i Holland. Turen bød på rigeligt med kø gennem Holland, men efter en lang rejse nåede vi frem til hotellet. Omgivelserne er perfekte til hund, fantastiske luftemuligheder og masser af skov

Dog dancing landshold inviterer til sjovt event

05-07-2018 15:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når man skal rejse til Schweiz for at deltage i EM, kræver det lidt penge. dem kan være med til at skaffe dog dancing landsholdet 11. august

Hunden som pioner

28-04-2024 11:30, af Anne Cecilie Sohl

I rumalderens begyndelse var Laika og Sputnik to af de mest bemærkelsesværdige pionerer. Laika, en modig og energisk hund af racen mongrel, blev valgt til at gå ned i historien som den første levende skabning, der rejste ud i rummet om bord på Sputnik 2. Hendes tapre rejse blev både en bedrift og et tragisk offer for videnskabens fremgang.

BLOG: Rejse til Grækenland og Bosnien-Hercegovina, del 1.

13-11-2020 08:12, af Amalie Lohse-Lind

I sommeren 2019 var jeg så heldig, at min specialemakker og jeg fik mulighed for at tage på to feltture, en til Grækenland og en til Bosnien-Hercegovina, for at studere gadehunde, opleve lokale internater og tale med folk, der arbejder med hundene i landene. Jeg har besluttet at dele min historie om turene op i to indlæg, så dagens blogindlæg kommer til at omhandle turen til Grækenland

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

En nationalrace der skaber bånd mellem ejere

15-01-2025 12:45, af Cecilie Friis Amstrup

Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Karsten og Thor: Et unikt team i politiets hundetjeneste

14-01-2025 15:03, af Karina Green

Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Border collie overlevede livstruende mavedrejning

17-01-2025 08:04, af Cecilie Friis Amstrup

I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Her er Danmarks mest populære hundenavne i 2024

10-01-2025 11:21, af Cecilie Friis Amstrup

Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.