En fortælling om fællesskab og passion

04-03-2024 14:00, af Anne Cecilie Sohl

I 1994 tog Dansk Polarhundeklub, dengang kendt som "Den Danske Siberian Husky Klub", de første skridt mod at etablere træningsaktiviteter i Nørlund Plantage. Det var begyndelsen på en rejse, der ville forme en stærk tradition og et dedikeret fællesskab omkring polarhunde og deres passionerede ejere.

Copyright Ridehesten.com
Dansk Polarhunde Klub havde den 10. februar inviteret til jubilæumsløb i Nørlund Plantage. Flere gik højt op i konkurrence om at stille op med det flotteste og vildeste lysdisplay. Foto: Privat

I anledning af et helt særligt jubilæum her i 2024 besluttede polarhundeklubben sig for, at markere begivenheden med en fejring ud over det sædvanlige.

De ville invitere til løb - og ikke bare et ordinært løb - men et natteløb, der ville sætte gang i spændingen og intensiteten.

Naturens kræfter
Forud for løbsdagen var der uger med forberedelser, men da dagen oprandt, blev det ikke helt som forventet.

En snestorm lagde sig som et tæppe over landskabet, hvilket ikke var ideelt, da løbet var åbent for deltagere på alle niveauer - fra erfarne mushers med et helt spand af hunde, til dem der kun havde en firbenet løber ved sin side.

Trods vejrets luner var der en energi og entusiasme blandt deltagerne, der ikke lod sig slå ud af naturens kræfter.

Lysdisplay og høje hyl
En særlig konkurrence var arrangeret for dem, der ønskede at fremvise det mest imponerende lysdisplay på deres vogne, cykler, løbehjul og selvfølgelig på musherne selv. Det var som om, at alle havde åbnet deres julepyntskasser igen, og bragt magien med ud i den kolde nat.

Deltagerne kom fra alle hjørner af landet - Jylland, Fyn, Sjælland - og endda fra Tyskland, hvilket understregede løbets tiltrækningskraft og den passion, der deltes på tværs af grænser.

Klokken 17:15 satte børneklassen løbet i gang, efterfulgt af åben klasse med ti hunde og helt ned til canicross med kun én hund.

Der var en ubeskrivelig følelse af spænding og intensitet, der fyldte luften, mens hundene og deres førere kæmpede sig gennem det snedækkede terræn.

Hele natten igennem kunne man høre lyden af hundes hyl og glædesråb fra deltagere og tilskuere. Det var en aften, der blev indskrevet i historien som en uforglemmelig fejring af en klub, der havde markeret sit aftryk på dansk polarhunde-sport.

Efter den sidste deltager krydsede målstregen, blev grillen tændt, og der blev serveret varme pølser og kakao til at varme de trætte kroppe. Det var et øjeblik af samhørighed og glæde, hvor alle kunne se tilbage på løbets udfordringer og sejre med stolthed og tilfredshed.

Mere end bare et løb
Jubilæumsløbet i Nørlund Plantage var mere end bare et løb - det var et symbol på fællesskabets styrke, lidenskabens kraft og viljen til at udfordre naturens grænser.

Det var en aften, der ville blive husket og fejret i årene, der følger, som et lysende eksempel på, hvad der sker, når mennesker og dyr forenes i en fælles passion.

Tusinde tak for hjælpen til alle der hjalp med afviklingen af jubilæumsløbet, samt alle de sponsorer der leverede præmier til alle deltagerne. Og selvfølgelig tak til Lena, Jeanne og Iain for at arrangere en fantastisk aften.

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Endelig er de her! Billeder fra udstillingen i Roskilde

21-05-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Roskilde online.

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.