I amerikansk cocker spaniel var der 3 lovende unghunde, alle fra Kennel Limfjorden. Black-Charmaine var - trods yngst - den mest færdigudviklede og blev BIM. Keljeagers Buff Stuff var i fin form og blev en værdig champion på dagen samt BIR.
En såvel kvalitets- som kvantitetsmæssig fin samling cockere mødte op til bedømmelsen. Den bedste af de tre opdrætsklasser, en smuk smaling Røddinglund cockere blev også søndagens bedste opdrætsklasse i eftermiddagens konkurrence og minsandten om ikke også fru Fuglsbjerg tog sig af avlsklassetitlen. Et smukkere resultat kan en opdrætter vel næppe tænke sig. Min BIR-vinder, Trollegårds Delicious, opnåede en hæderfuld andenplads i sin gruppe, så cockerne havde en fin dag. Om formiddagen havde Delicious slået N. Ch. Öhrstrøm herself ved snoren, så det var ingen ringe skalp at få ved sit bælte. Delicious’ smukke hoved og dejlige bagbensbevægelser blev afgørende, til gengæld kunne man nok ønske en fastere benstamme i forparten på hende. Men helt igennem en dejlig cocker. Bedste han var Limfjordens Ursus, som dog nær havde forspildt sin chance ved at tabe humøret til sidst. Han vandt dog på bedre bevægelser og mere vinklet bagpart over et så stærkt kort som finskejede N SF Ch. Ricardo of Weirdene, importeret fra England. Denne hund stod ellers for INT. Ch., fik jeg senere at vide, så de danske hunde havde en god dag til trods for underlegenhed i trimming og fremføring.
Helt galt . kan man næsten sige - gik det for den ”stakkels” Margit Lagerquist, der fra Norge havde taget ikke mindre end syv tigram cockere med sig, deriblandt gamle, men nu udbrændte Prima Ballerina, som jeg ellers tidligere har beundret. Ballerina og Pele Starlet måtte undvære CK i championklasserne. Fire tigram-hunde måtte vende hjem med andenpræmier. De gjorde sig simpelthen ikke i dette selskab, virkede store og grove.
Som ringsekretær fungerede fru KirstenHenriksen, indhyllet i store sweaters og tæpper, der - sød og venlig som sædvanlig - fik det hele til at glide let fra hånden. Dog disse ringe med kreaturekskrementsrendestene er nu ikke noget, der letter bedømmelsen, specielt ikke, når man gerne vil se, hvordan en klasse på ti cockere ser ud fra siden i bevægelse. For ikke at blive storleverandør af forstuvede ankler til det lokale sygehus undlod jeg det. Man skal jo tage hensyn til sine kolleger.
Vi har været i arkivet med de sort/hvide fotos. Der har vi fundet tre billeder, som vi har lavet til en lille gætteleg
I 1986 kom agility til Danmark. Det kan man læse i decemberudgaven af HUNDEN fra 1986. Du får artiklen her
I tog så godt imod vores lille tur rundt i nostalgien i sommerferien, at vi har valgt at fortsætte med det. Her får I et indlæg fra november 1971, som stadig er aktuelt
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet