Mens lørdagen sniger sig frem mod middagstid, stiger begejstringen rundt om på arenaerne, der i disse dage lægger underlag til verdens bedste schæferhunde.
Inde på Bionutria Parks grønne græstæppe er det IPO3, der kommer tættere og tættere på at finde en vinder. Rundt om på de blå plasticsæder jubler publikum, når en hund får alvor får fat i beskyttelsesærmet på figuranten og flyver rundt i en 360 graders luftkarruseltur.
Plasticsæderne er noget mere tomme end når de lyseblå fodboldspillere indtager banen i den danske superliga. Alligevel ser det noget bedre ud med tilskueropbakningen, end det har gjort i hverdagene.
Agility
Udenfor den sølvgrå kasse med det ikke særligt indlysende navn, spæner agilityudøverne rundt med deres toptunede schæferhunde. Flere har svært ved at holde hundene tilbage fra spring, tunneller og zigzagstænger, mens de venter på at starte. Hundene har en fest, og selvom de kommer til at rive en stang ned i et spring, eller kommer til at løbe forbi tunnelen, får de alligevel et kram af deres hundeførere efter løbet.
Rundt omkring de to agilitybaner bliver der klappet højlydt, når en hund laver et perfekt løb.
Jubilæumsudstilling
Ved siden af agilitybanerne afholdes Schæferhundeklubben deres 100 års jubilæumsudstilling, og selvom man skulle mene, at prestigen i at vinde et verdensmesterskab er noget større end en jubilæumsudstilling, så er det her, man mærker de fleste nerver og til tider noget rådvilde panik.
Mens hundene bliver ført rundt i ringen, løber der mindst et menneske per hund rundt uden for ringen og kalder på hunden, vifter med legetøj, fløjter eller på anden måde forsøger at få hundens opmærksomhed, så den hele tiden kigger den rigtige vej.
Herunder kan du se en video fra agility
Flere hunde kigger forvirrede ud efter, hvor stemmerne kommer fra, og man kan ikke undgå at tænke, om det virkelig tjener hundens performance, at der løber en masse mennesker rundt og råber og skriger, eller om det i virkeligheden blot forvirrer dem.
For en enkelt kvinde blev løbeturene rundt om ringen for meget. Hun måtte give op med åndenød og blev senere hentet af en ambulance. Det så dog umiddelbart meget udramatisk ud, og der var ambulancen havde da heller ikke tændt for sirenen.
Alt i alt ligner det endnu en god dag ved VM for schæferhunde i Randers.
Sidste uge var der VM for schæferhunde i Randers. Vi var med og nu kan du købe billeder derfra
To danskere har været på banen på Cepheus Park i Randers i dag. For en af dem sluttede det alt for hurtigt
Til næste år tager Randers igen imod verdenseliten blandt schæferhunde, da den kronjyske hovedstad endnu engang bliver vært for VM
Med varmen og blomsternes frembrud, følger bier og hvepse, der kan stikke vores hunde - men hvad gør du, hvis hunden bliver stukket?
Nyt studie viser at hunde får folk til at bevæge sig mere – især når det er mørkt og gråt
Det er i den grad en våd tid, vi lever i. Men det kan vi jo lige så godt udnytte
Juleflæsk, chokolade og ufordøjelige nødder ender alt for ofte i hundes maver i julemåneden. Ifølge tal fra Agria Dyreforsikring er december den måned, hvor flest hunde ender hos dyrlægen med forgiftning
Pr. 1. oktober er det igen tilladt at lade hunden gå løs på de danske strande – men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
Tails.com har fået en række specialister til at dele deres gode råd om forstoppelse hos hunde