Mesterskabets store dag

06-10-2018 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Verdensmesterskabet for schæferhunde går nu ind i den afgørende fase. Lørdag er dagen, hvor meget bliver afgjort og hvor Schæferhundeklubben også fejrer 100 års jubilæum

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Mens lørdagen sniger sig frem mod middagstid, stiger begejstringen rundt om på arenaerne, der i disse dage lægger underlag til verdens bedste schæferhunde.

Inde på Bionutria Parks grønne græstæppe er det IPO3, der kommer tættere og tættere på at finde en vinder. Rundt om på de blå plasticsæder jubler publikum, når en hund får alvor får fat i beskyttelsesærmet på figuranten og flyver rundt i en 360 graders luftkarruseltur.

Plasticsæderne er noget mere tomme end når de lyseblå fodboldspillere indtager banen i den danske superliga. Alligevel ser det noget bedre ud med tilskueropbakningen, end det har gjort i hverdagene.

Agility
Udenfor den sølvgrå kasse med det ikke særligt indlysende navn, spæner agilityudøverne rundt med deres toptunede schæferhunde. Flere har svært ved at holde hundene tilbage fra spring, tunneller og zigzagstænger, mens de venter på at starte. Hundene har en fest, og selvom de kommer til at rive en stang ned i et spring, eller kommer til at løbe forbi tunnelen, får de alligevel et kram af deres hundeførere efter løbet.

Rundt omkring de to agilitybaner bliver der klappet højlydt, når en hund laver et perfekt løb.

Jubilæumsudstilling
Ved siden af agilitybanerne afholdes Schæferhundeklubben deres 100 års jubilæumsudstilling, og selvom man skulle mene, at prestigen i at vinde et verdensmesterskab er noget større end en jubilæumsudstilling, så er det her, man mærker de fleste nerver og til tider noget rådvilde panik.

Mens hundene bliver ført rundt i ringen, løber der mindst et menneske per hund rundt uden for ringen og kalder på hunden, vifter med legetøj, fløjter eller på anden måde forsøger at få hundens opmærksomhed, så den hele tiden kigger den rigtige vej.

Herunder kan du se en video fra agility

 

Flere hunde kigger forvirrede ud efter, hvor stemmerne kommer fra, og man kan ikke undgå at tænke, om det virkelig tjener hundens performance, at der løber en masse mennesker rundt og råber og skriger, eller om det i virkeligheden blot forvirrer dem.

For en enkelt kvinde blev løbeturene rundt om ringen for meget. Hun måtte give op med åndenød og blev senere hentet af en ambulance. Det så dog umiddelbart meget udramatisk ud, og der var ambulancen havde da heller ikke tændt for sirenen.

Alt i alt ligner det endnu en god dag ved VM for schæferhunde i Randers.

Læs også

Actionfyldte fotos fra VM for schæferhunde er nu online

06-10-2022 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Sidste uge var der VM for schæferhunde i Randers. Vi var med og nu kan du købe billeder derfra

Ærgerlig dansk start på søndagen

02-10-2022 10:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

To danskere har været på banen på Cepheus Park i Randers i dag. For en af dem sluttede det alt for hurtigt

VM for schæferhunde i Randers 2022

10-11-2021 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Til næste år tager Randers igen imod verdenseliten blandt schæferhunde, da den kronjyske hovedstad endnu engang bliver vært for VM

Lille hund på bagsædet kan ramme som en hest

30-05-2021 10:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke et lovkrav i Danmark, at hunde skal være fastspændt eller i bur under bilkørsel. Men kolliderer du med 90 km/t kan en lille hund på 6 kg ramme de foransiddende med en vægt svarende til 700 kg.

Skandinaviens største terrænløb med hund

14-12-2023 09:55, af Anne Cecilie Sohl

Op imod 1000 hundeejere og deres firbenede venner kan se frem til at deltage i Skandinaviens største forhindringsløb med hunde i Thyregod, Mariager og Næstved, når eventet K9 Biathlon for alle løber af stablen i 2024.

Se video: Spørgsmål og svar om hunde og Corona

24-06-2020 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

BT har lavet en ganske glimrende video med spørgmål og svar om corona og hunde. Her har de sat formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, stævne, og bedt hende svare på spørgsmålene

Lighund på job

20-02-2015 09:59, af Nina Marie Villadsen
Det var lighunden Solo, der lørdag fandt liget af den forsvundne Bente Hoffmann i Randers Fjord

Fokus på hunde i GO'aften Danmark

19-02-2014 09:01, af Anne Kristine Tollestrup
Ifølge Den Danske Dyrlægeforening og Dansk Kennel Klub, bliver 12 hunde aflivet hver dag – fordi deres ejere ikke længere magter, at tage sig af dem.

Må min hund spise avocado?

12-08-2017 14:05, af Anne Ekenberg

Lune nachos med guacamole og masser af ost – hvad kan være bedre?  Eller avocado spist direkte fra skallen? Mums! Men er avocado egentlig sundt for vore hunde?

30 hunde fundet i i kummefryser

07-05-2013 09:01, af Maja Golles
I går gjorde politiet i Hjørring i Nordjylland et makabert fund, da de kom for at konfiskere et par hunde hos en hundeejer i Hjørring

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt