Mesterskabets store dag

06-10-2018 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Verdensmesterskabet for schæferhunde går nu ind i den afgørende fase. Lørdag er dagen, hvor meget bliver afgjort og hvor Schæferhundeklubben også fejrer 100 års jubilæum

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Mens lørdagen sniger sig frem mod middagstid, stiger begejstringen rundt om på arenaerne, der i disse dage lægger underlag til verdens bedste schæferhunde.

Inde på Bionutria Parks grønne græstæppe er det IPO3, der kommer tættere og tættere på at finde en vinder. Rundt om på de blå plasticsæder jubler publikum, når en hund får alvor får fat i beskyttelsesærmet på figuranten og flyver rundt i en 360 graders luftkarruseltur.

Plasticsæderne er noget mere tomme end når de lyseblå fodboldspillere indtager banen i den danske superliga. Alligevel ser det noget bedre ud med tilskueropbakningen, end det har gjort i hverdagene.

Agility
Udenfor den sølvgrå kasse med det ikke særligt indlysende navn, spæner agilityudøverne rundt med deres toptunede schæferhunde. Flere har svært ved at holde hundene tilbage fra spring, tunneller og zigzagstænger, mens de venter på at starte. Hundene har en fest, og selvom de kommer til at rive en stang ned i et spring, eller kommer til at løbe forbi tunnelen, får de alligevel et kram af deres hundeførere efter løbet.

Rundt omkring de to agilitybaner bliver der klappet højlydt, når en hund laver et perfekt løb.

Jubilæumsudstilling
Ved siden af agilitybanerne afholdes Schæferhundeklubben deres 100 års jubilæumsudstilling, og selvom man skulle mene, at prestigen i at vinde et verdensmesterskab er noget større end en jubilæumsudstilling, så er det her, man mærker de fleste nerver og til tider noget rådvilde panik.

Mens hundene bliver ført rundt i ringen, løber der mindst et menneske per hund rundt uden for ringen og kalder på hunden, vifter med legetøj, fløjter eller på anden måde forsøger at få hundens opmærksomhed, så den hele tiden kigger den rigtige vej.

Herunder kan du se en video fra agility

 

Flere hunde kigger forvirrede ud efter, hvor stemmerne kommer fra, og man kan ikke undgå at tænke, om det virkelig tjener hundens performance, at der løber en masse mennesker rundt og råber og skriger, eller om det i virkeligheden blot forvirrer dem.

For en enkelt kvinde blev løbeturene rundt om ringen for meget. Hun måtte give op med åndenød og blev senere hentet af en ambulance. Det så dog umiddelbart meget udramatisk ud, og der var ambulancen havde da heller ikke tændt for sirenen.

Alt i alt ligner det endnu en god dag ved VM for schæferhunde i Randers.

Læs også

Actionfyldte fotos fra VM for schæferhunde er nu online

06-10-2022 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Sidste uge var der VM for schæferhunde i Randers. Vi var med og nu kan du købe billeder derfra

Ærgerlig dansk start på søndagen

02-10-2022 10:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

To danskere har været på banen på Cepheus Park i Randers i dag. For en af dem sluttede det alt for hurtigt

VM for schæferhunde i Randers 2022

10-11-2021 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Til næste år tager Randers igen imod verdenseliten blandt schæferhunde, da den kronjyske hovedstad endnu engang bliver vært for VM

To hunde risikerer aflivning

13-05-2016 14:04, af Tine Luther
To hunde, der har bidt to lam ihjel og skambidt flere får i Rebild Bakker, risikerer aflivning.

Hundestemning i påsken

20-04-2011 09:17, af Anne Kristine Tollestrup
I påsken kan du opleve over 1500 fantastiske hunde i Næstved.

OVERBLIK: Her har sygdommen ramt i Norge

13-09-2019 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På Mattilsynets hjemmeside kan man se, hvilke områder de syge hunde kommer fra. Et overblik tegner et billede af, at der er tilfælde i det meste af Norge

 

Briter vil af med deres hunde

27-10-2021 12:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Storbritannien oplever man netop nu, at folk går meget langt for at komme af med de hunde, de har købt under coronanedlukningen

Stress og angst: Hunde skal forberedes på nytårsaften

05-12-2017 11:00, af Dyrenes Beskyttelse / pressemeddelelse

Som hundeejer er det vigtigt at planlægge nytåret i god tid, så der bliver taget hensyn til familiens hund. En nytårsaften uden hensyn til familiehunden kan nemlig få varige konsekvenser for den

Tag hunden med på højskole

14-07-2013 09:29, af Nina Marie Villadsen
Der logres med halen på Vrå Højskole, hvor hunde og deres ejere deltager i kurser hen over sommeren

Fredagsquiz: Hvad ved du om beaglen

12-01-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Fremover vil vi hver fredag offentliggøre en quiz om en bestemt race af hunde. Fakta om hundene er taget fra Dansk Kennelklubs hjemmeside og burde derfor være ret præcise. Denne uge handler quizzen om beaglen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.