Overvægt kan have alvorlige konsekvenser for hunden, da det udover at begrænse hunden fysisk i forhold til leg og aktivitet, også øger risikoen for følgesygdomme såsom sukkersyge, hjertekarsygdomme, hudlidelser og slidgigt. Disse følgesygdomme kan ikke bare forringe hundens livskvalitet, men i værste grad også forkorte hundens levetid. Overvægt bør derfor altid undgås, men hvis man alligevel er endt op med en hund med lidt for meget på sidebenene, kommer der her 5 råd til hvordan du kan få din hund ned i vægt:
1. Vej din hunds måltider. Mange hunde bliver fodret på øjemål, men har man en overvægtig hund som skal tabe sig, bør man afveje hvert måltid på en vægt og reducere kalorieindtaget med ca. 40%. På denne måde er det nemmere at kontrollere foderindtaget og derved undgå overfodring.
2. Foderskift. Reduktion i hundens daglige foderindtag kan ofte resultere i, at hunden ikke føler sig mæt og dermed begynder at tigge meget. Det kan derfor anbefales at skifte til et light/vægtreducerende foder, som har et mindre energiindhold, idet disse produkter indeholder en lavere mængde fedt. Dette gør det muligt at fodre hunden en større mængde mad, hvorved den vil føle sig mere mæt. Selvom hunden får et vægtreducerende foder, er det stadig vigtigt at afveje den korrekte mængde foder som skal tildeles.
3. Motion. Ligesom når vi mennesker skal tabe os, er motion en god og effektiv måde at forbrænde kalorier på, og det samme gælder for vores firbenede venner. Implementer derfor motion i din hunds hverdag, som både kan være i form af træning, leg, svømning og løb.
4. Godbidder. Godbidder er tit syndere for mange ekstra kalorier, da de ofte ikke er modregnet hundens hovedmåltid(er). Det kan være svært at skære ned på forbruget af godbidder, da godbidder for mange hundeejere er en vigtig del af båndet mellem dem og hunden. Prøv derfor at give din hund en sundere form for godbidder, såsom gulerødder eller squash. Grøntsager indeholder langt færre kalorier end de fleste hundesnacks, og så er de tilmed rige på fibre som kan være med til at bidrage til hundens tarmsundhed.
5. Vær konsekvent. Det anbefales at hunden ikke taber sig mere en 1-2% af dens kropsvægt om ugen, da et hurtigt vægttab øger sandsynligheden for, at hunden blot tager alle kiloene på igen. Vægttabsprocessen kan derfor være lang, hvorfor det er vigtigt, at du er tålmodig og konsekvent omkring beslutningen om at sætte hunden på slankekur. Husk på, du bliver ikke en dårlig hundeejer af at sætte hunden på slankekur, og du vil med størst sandsynlighed ende ud med en sundere og gladere hund. Vis kærlighed og opmærksomhed til din hund i form af leg, kys og kram i stedet for godbidder, og involver alle i familien. Det nytter ikke noget, at du prøver at gøre alt for at din hund skal tabe sig, hvis resten af familien fodrer den med godbidder som de plejer.
// Sandra Lund Brudlykke, Cand.scient. i Animal Science
// Amanda Friedel Jakobsen, Cand.scient. i Animal Science
At byde en lille hvalp velkommen i familien er et stort øjeblik for enhver hundeejer. Den første periode med et nyt kæledyr er både fantastisk og spændende. Men det er også den mest sårbare periode i hvalpens liv og derfor er det vigtigt at give den rette pleje tidligt. Ligesom med småbørn findes der vækstkurver til at guide dig, når du følger med i din hvalps udvikling.
Op mod halvdelen af danske hunde er i dag overvægtig, lyder det fra en af Danmarks største grupper af dyrehospitaler, Anicura, der er bekymret over stigningen i antallet af overvægtige hunde. Hundeejere bør derfor være mere opmærksom på kæledyrets sundhed, da overvægtige hunde oftest lever kortere og er i større risiko for alvorlige følgesygdomme, lyder opfordringen fra dyrlæge.
Læs her hvordan du bliver bedre til at vurdere din hunds kropsvægt og sikrer den bedre sundhed og velfærd.
På hunden.dk kan vi nu stolt præsentere denne julekonkurrence med flotte præmier fra Arion, Dogcoach, Tholo, Simbas Foder og Hundekroen
Et nyt kornfrit og hypoallergen foder fra Land & Fritid baserer sig på lokale proteinkilder fra insekter, der egner sig godt til voksne hunde. Produktet kommer på hylderne i begyndelsen af februar
Så regner det igen, så derfor kommer her er en leg, som både kan bruges indendørs – men også udendørs afhængig af præference. Det er en af de nemmeste og sjoveste lege set fra din hunds perspektiv – og hvis din hund ikke vil være med, er det lige før vi anbefaler, at du tager den til dyrlæge – sagt med et glimt i øjet forstås…
Varm te med en citronskive og sødet med honning er vidunderligt, når vi har ondt i halsen. Men også på et sår, så det heler hurtigt. Endelig er en lun pandekage med honning også vidunderligt. Honning har helsegivende egenskaber og smager godt, men er det også godt for vores hunde?
På mange marker står majsen strunk og flot – 1,5 m høj – og parat til at blive høstet i næste måned. Efter høsten ligger der masser af majskorn tilbage på markerne, hvilket mange fugle nyder godt af. Men hundene kan nu også godt finde på at nible lidt til majskornene, hvis de kan komme afsted med det. Og er det nu godt for vores hunde?
En storpuddel forsvandt fra sin ejer og sad fast i skoven uden vand i tre døgn. En dedikeret dronefører fra Vi Finder Hund blev hans redning.
I forbindelse med vores sorgtema i det nummer af Magasinet HUNDEN, der udkommer i morgen, modtog vi denne beretning fra Hanne Bindslev Gregersen om at sige farvel til sin hund. Artiklen kom ikke med i bladet, men I skal ikke snydes for den. Derfor kommer den her på hunden.dk
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Med et imponerende samarbejde og masser af træning har beaglen Storm og hans fører Leif Scheel opnået bemærkelsesværdige resultater inden for schweissprøver og sporchampionater. Historien om deres rejse er en fortælling om dedikation, tab og et unikt bånd mellem hund og menneske.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet