I 2018 fyldte schæferhundene godt i gadebilledet i Randers. Her var byen nemlig vært for verdensmesterskabet for schæferhunde, og nu bliver den det igen.
Egentlig skulle Finland have stået for mesterskabet, der skulle have fundet sted i byen Lathi, men efter dyreværnsorganisationer har afsløret tvivlsomme træningsmetoder i landet med de tusinde søer, har den finske schæferhundeklub mistet sponsorstøtte, og byen Lathi har meddelt, at de ikke er velkomne. Derfor har Finland i sidste øjeblik trukket sig fra aftalen. Det fremgår af en mail, der er sendt ud til schæferhundeklubbens medlemmer.
Mesterskabet kommer til at løbe af stablen i enten uge 42 eller uge 43, og man kan allerede nu godt begynde at glæde sig, da arrangørerne har store planer med mesterskabet.
Sidst der blev afholdt VM i Randers, kunne man også opleve agility, men det bliver der ikke noget af næste år, da det ifølge arrangørerne er for omkostningstungt såvel mandskabsmæssigt som økonomisk.
I 2018 deltog cirka 150 hunde i brugshunde-VM'et, mens der deltog 220 hunde i hundeudstillingen.
– Jeg synes, det er en rigtig god idé at kombinere det. Ofte er et ægtepar med schæferhunde interesseret i begge dele, hvor manden går op i brugshundearbejdet og konen i udstilling, for eksempel. Derfor giver det god mening at tilbyde begge dele, siger Poul Meineche Hansen til Randers Amtsavis.
Sidste uge var der VM for schæferhunde i Randers. Vi var med og nu kan du købe billeder derfra
To danskere har været på banen på Cepheus Park i Randers i dag. For en af dem sluttede det alt for hurtigt
Agilitydelen af VM for schæferhunde blev afgjort lørdag, og man må sige, at tyskerne tog for sig af retterne
Benny Boesen har netop været på banen i forsvarsarbejde med Kongeskoven's Skater. Begge gjorde det godt i dette, der er den dygtige hunds sidste konkurrence
Tidligere på dagen blev World Dog Show 2018 bjæffet i gang i Amsterdam. Er du dernede, hører vi gerne fra dig
Sommeren 2018 skulle vise sig at være vendepunktet for en hund i sin bedste alder og en tidligere juniorhandler uden sin ledsager. ”Din hund har ondartet kræft…” lød det fra dyrlægerne. Valget stod mellem at amputere det ene forben eller lade Barbie leve med ondartet kræft i poten. Så mens vi andre nød den varme sommer, så stod Rie med en kæmpe beslutning for sin egen hund. For selvom Barbie sagtens kunne leve på blot 3 ben, så var det måske værd at forsøge at bekæmpe kræften og dermed give Barbie flere år på alle 4 ben?
Det blev tjekkiske Václav Ouska, der løb med den samlede sejr i IPO i Randers. Bedste dansker blev Hugo Skov på en 27. plads
Verdensmesterskabet for schæferhunde går nu ind i den afgørende fase. Lørdag er dagen, hvor meget bliver afgjort og hvor Schæferhundeklubben også fejrer 100 års jubilæum
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet