I forbindelse med demonstrationen har Den Danske Dyrlægeforening udsendt en pressemeddelelse, hvoraf det bl.a. fremgår, at man fra foreningens side mener, at det er dybt urimeligt at forfølge praktiserende dyrlæger, der af politiet er blevet inddraget i overholdelsen af den nuværende lovgivning. Den Danske Dyrlægeforening mener, at dyrlæger er den faggruppe, der alene har den fornødne ekspertise til at bistå politiet i de sager, der vedrører hundeloven. - Det er afgørende for os, at hundene og ejerne får fornøden hjælp fra fagpersoner, der har indgående kendskab til hundes adfærd. Og skulle sagerne ende i de ulykkelige omstændigheder, hvor hunden må aflives, mener vi, at dyrlæger er den faggruppe, der kan udføre dette mest humant, så dyret mærker mindst muligt. Hvis vi nægter at samarbejde i disse situationer, overlades aflivningerne til andre faggrupper, og det mener vi, hverken dyr eller mennesker, er tjent med, siger Carsten Jensen. Den Danske Dyrlægeforening hverken kan eller vil opfordre sine medlemmer til at nægte at bistå ved aflivninger, uanset om vi er for eller imod årsagen hertil.
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Efter en række angreb, der har ført til dødsfald og alvorlige skader, kommer de amerikanske XL Bully-hund i Storbritannien under den farlige hundelov inden udgangen af året.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
Agria Dyreforsikring har lanceret en ny podcast om livet med vores elskede firbenede venner.