At afsætte små mængder urin rundt omkring – det der også kaldes urinmarkering – er en måde hvorpå hunde kan kommunikere med hinanden, og der menes at ligge meget information i disse små urinpytter, som hundene efterlader rundt omkring. Afsenderens køn, hormonelle status og meget mere, kan formentlig aflæses i urinen. Derudover menes måden som urinen afsættes på, også at afspejle afsenderen – jo højere oppe af noget hunden afsætter urinen, jo større er hunden. Men måske er små hanhunde ikke helt ærlige, når de videregiver denne information, for måske kan den måde de afsætter de små dråber, snyde modtageren til at tro, at de små hunde er større end de egentlig er?
Amerikansk forskerhold ser nærmere på hanhundes urinmarkering
Et forskerhold fra University of Cornell i USA har set lidt nærmere på hvor højt hanhunde afsætter deres urin, når de markerer op ad ting, ved at videooptage en masse hanhunde og måle, hvor højt de løfter benene og hvor højt urinen bliver afsat.
Små hanhunde løfter bagbenet højere end de store hunde
Ud fra videoerne så forskerne at de små hunde, i gennemsnit, løftede benene højere end de større hunde, og dermed ramte deres urin højere oppe ad de hegn, lygtepæle eller vægge, som hundene tissede op ad. Størrelse og vægt er en konkurrencefaktor for hunde, og forskerne mener, at deres fund peger på at små hanhunde måske afsætter deres urin højere end de store hunde, i et forsøg på at fremstå større og stærkere end de i virkeligheden er.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Dansk Kennel Klubs projekt "Ven med en hund" lærer børn at forstå og omgås hunde på en tryg og positiv måde. På Tjæreborg Skole i Sydjylland har det vigtige emne fået en særlig plads, og begejstringen er til at tage og føle på blandt både elever, lærere og forældre.
K9Biathlon For Alle forvandlede Ledreborg Slot til Danmarks mest logrende festivalplads.
Kan du se forskel på om din hund er frustreret eller venter i spænding? Nyt studie gør os klogere på hundens ansigtsudtryk
Flere uheldige oplevelser har fået Cemile Joanna Bonde til at foreslå, at der bør være en opdeling af, hvornår henholdsvis store og små hunde må færdes i hundeskove
Det kan være svært at overbevise sin hund om, at det er bedst at komme, når man kalder, hvis den nu lige har gang i et eller andet spændende. Her er nogle tips til, hvordan du kan lære din hund at komme, når den kalder.
Karantæne og hjemsendelse har betydet, at flere danskere end før har anskaffet sig en ny følgesvend. Særligt mange små hunde har fundet nye hjem. Ekspert rådgiver om de små hundes særlige behov og adfærd
Hos Hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
Vi har alle oplevet det. Vores hund gør et eller andet underligt, og vi undrer os over, hvorfor den egentlig gør sådan. Her er en lille liste med forklaring på nogle af de mest almindelige ting, hunde gør
Trøstespisning er et velkendt fænomen hos mennesker, hvor en negativ følelsesmæssig tilstand fører til at man overspiser i et forsøg på at få det bedre. Men denne type spiseforstyrrelse, er ikke kun begrænset til mennesker. Hunde kan også trøstespise – og ny forskning peger på at det kan spille en væsentlig rolle i de stigende problemer med fedme hos hunde
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?