Lyver små hunde om deres højde?

18-03-2022 08:08, af Astrid Gerd Holtet

Urinmarkering er en vigtig måde for hunde at kommunikere med hinanden på. Der ligger meget information i markeringerne, og de menes blandt andet at fortælle noget om afsenderhundens størrelse – men måske lyver små hunde om deres størrelse, viser ny forskning

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

At afsætte små mængder urin rundt omkring – det der også kaldes urinmarkering – er en måde hvorpå hunde kan kommunikere med hinanden, og der menes at ligge meget information i disse små urinpytter, som hundene efterlader rundt omkring. Afsenderens køn, hormonelle status og meget mere, kan formentlig aflæses i urinen. Derudover menes måden som urinen afsættes på, også at afspejle afsenderen – jo højere oppe af noget hunden afsætter urinen, jo større er hunden. Men måske er små hanhunde ikke helt ærlige, når de videregiver denne information, for måske kan den måde de afsætter de små dråber, snyde modtageren til at tro, at de små hunde er større end de egentlig er?

Amerikansk forskerhold ser nærmere på hanhundes urinmarkering

Et forskerhold fra University of Cornell i USA har set lidt nærmere på hvor højt hanhunde afsætter deres urin, når de markerer op ad ting, ved at videooptage en masse hanhunde og måle, hvor højt de løfter benene og hvor højt urinen bliver afsat.

Små hanhunde løfter bagbenet højere end de store hunde

Ud fra videoerne så forskerne at de små hunde, i gennemsnit, løftede benene højere end de større hunde, og dermed ramte deres urin højere oppe ad de hegn, lygtepæle eller vægge, som hundene tissede op ad. Størrelse og vægt er en konkurrencefaktor for hunde, og forskerne mener, at deres fund peger på at små hanhunde måske afsætter deres urin højere end de store hunde, i et forsøg på at fremstå større og stærkere end de i virkeligheden er. 

Læs også

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

Fra HUNDEN: Ven med en hund – når børn og hunde bliver venner for livet

27-06-2025 06:42, af Karina Green Damsgaard

Dansk Kennel Klubs projekt "Ven med en hund" lærer børn at forstå og omgås hunde på en tryg og positiv måde. På Tjæreborg Skole i Sydjylland har det vigtige emne fået en særlig plads, og begejstringen er til at tage og føle på blandt både elever, lærere og forældre.

En euforisk weekend i mudder, motion og hundekærlighed

20-06-2025 06:23, af Julie Valentin Møland

K9Biathlon For Alle forvandlede Ledreborg Slot til Danmarks mest logrende festivalplads.

Nikotinforgiftning - pas på gamle cigaretskodder

05-02-2021 12:00, af Astrid Gerd Holtet

Tobak indeholder nikotin, som er giftigt og påvirker nervesystemet. Tobaksrester efterladt rundt omkring, kan give forgiftninger, især hos små hunde og hundehvalpe 

England forbyder stødhalsbånd

18-09-2018 09:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter pres fra den engelske kennelklub vil man nu forbyde brugen af stødhalsbånd i landet. Stødhalsbåndene giver ifølge eksperter ikke bare hundene smerte, men de fremprovokerer også en uhensigtsmæssig adfærd

Har du en historie om hunde?

06-02-2025 08:51, af Cecilie Friis Amstrup

Hos hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde. 

Dansk Kennel Klub advarer imod hundehvisker

06-01-2011 10:04, af Anne Kristine Tollestrup

Dansk Kennel Klub’s adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen advarer imod den mexikansk-amerikansk hundetræner Cesar Millan, der den 10. maj i år gæster danmark for med sit show: ”Cesar Millan LIVE".

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Smerte i muskler og led kan forstærke lydfobier hos hunde

12-12-2021 12:23, af Astrid Gerd Holtet

Nyt internationalt studie tyder på at smerte i muskler eller led kan forstærke lydfølsomhed hos hunde, og forskerne bag studiet peger på at hunde med lydfobier derfor altid bør undersøges for ikke-opdagede smerteproblemer, især hvis fobien opstår senere i livet   

Studie: Aggressivitet er ikke alene tillært eller genetisk bestemt

30-01-2023 09:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Brasilianske forskere har undersøgt, hvad der ligger til grund for hundes adfærd. Forskerne blev ikke overraskede over resultatet

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra samojeder til showsuits med stil og power

26-06-2025 12:40, af Cecilie Friis Amstrup

Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer  hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.

Se alle billederne fra Vejen

24-06-2025 14:10, af Cecilie Friis Amstrup

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne

30-06-2025 15:40, af Cecilie Friis Amstrup

Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?