Hunde findes i alverdens former og størrelse – og det gør de som følge af den selektive avl mennesker har foretaget på hunde gennem flere hundrede år. Gennem en målrettet udvælgelse, har vi skabt racer med bestemte fysiske og mentale karakteristika, som er velegnede til helt bestemte opgaver.
Et forskerhold, sammensat af forskere fra USA og Europa, har undersøgt hvordan denne selektion har påvirket hundens hjerne, og fundet at der er tydelige forskelle i racernes hjernestruktur, og disse forskelle hænger sammen med de adfærdsmæssige egenskaber, der kendetegner de forskellige racer.
MRI-scanning af 33 hunderacer
Ved hjælp af MRI-scanning (magnetic resonance imaging), undersøgte holdet bag studiet 62 hunde fordelt på 33 forskellige racer, og fandt en tydelig forskel i deres hjernestruktur, som ikke kun kan tilskrives forskelle i størrelse og hovedfacon.
Forskelle i hjernestruktur kan forklare forskelle i adfærd
De neuroanatomiske forskelle, som forskerne fandt i hundenes hjerner, var ikke ligelig fordelt over hele hjernen, men i særlig grad lokaliseret til områder med betydning for syn, lugt, vagtadfærd og socialadfærd. Dermed peger forskerne på at disse strukturelle forskelle kan forklare forskelle i hunderacers adfærdsmæssige karaktertræk, og at fundene giver en unik mulighed for at blive klogere på den evolutionære relation mellem hjernestruktur og adfærd. Ydermere sandsynliggør forskernes resultater, at den menneskelige selektion efter forskellige egenskaber, i høj grad har været med til at forme hundenes hjerne.
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Trøstespisning er et velkendt fænomen hos mennesker, hvor en negativ følelsesmæssig tilstand fører til at man overspiser i et forsøg på at få det bedre. Men denne type spiseforstyrrelse, er ikke kun begrænset til mennesker. Hunde kan også trøstespise – og ny forskning peger på at det kan spille en væsentlig rolle i de stigende problemer med fedme hos hunde
Dansk Kennel Klub’s adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen advarer imod den mexikansk-amerikansk hundetræner Cesar Millan, der den 10. maj i år gæster danmark for med sit show: ”Cesar Millan LIVE".
Så er vi kommet i gang på Bornholm. I Ring otte var berner sennen nogle af de første racer, der var i aktion. De gjorde det godt
Hundeejere og -elskere fra nær og fjern sætter i weekenden den 17. og 18. august hinanden stævne på Rønne Stadion Nord til den hidtil største hundeudstilling på Bornholm. Kom og mød knap 4.000 hunde fordelt på 227 forskellige racer ved Dansk Kennel Klubs internationale dobbeltudstilling
Vi har alle oplevet det. Vores hund gør et eller andet underligt, og vi undrer os over, hvorfor den egentlig gør sådan. Her er en lille liste med forklaring på nogle af de mest almindelige ting, hunde gør
Den nyoprettede specialiserede Dyrevelfærdsenhed i Nordjyllands Politi rykkede på baggrund af en borgerhenvendelse i går, 4. juli 2019, ud til en adresse i Hadsund. Her fandt man flere hunde af racen fransk bulldog, staffordshire bull terrier under forhold, der peger på systematisk avl
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
SECH DKCH NORDV21 Hjohoo’s Yes Hjo Can imponerede endnu en gang i Store ring - denne gang ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling på Roskilde Dyrskueplads.
For anden dag i træk stod Simone Riisgaard Kristiansen øverst på podiet ved DKK’s internationale udstilling og gav dermed sin mor den absolut bedste gave på mors dag.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse