Hvad gør man, hvis ens hund ikke gider høre efter, når man efter bedste evne opdrager på den? Trækker man et stødhalsbånd over halsen på den, er man trådt over på den forkerte side af loven.
Sådan bliver det nu også i England, hvor lang tids pres fra den engelske kennelklub nu fører til et forbud mod brugen af disse strømførende halsbånd.
Flere britiske dyreorganisationer har længe argumenteret for, at brugen af stødhalsbånd er dyrplageri, idet visse halsbånd sender masser af volt gennem hundens hals i op til 11 sekunder.
Mens det tydeligvis er synd for hunden at skulle lægge krop til utallige stødimpulser, har den engelske kennelklub ydermere haft deres fokus på, hvilke resultater et stødhalsbånd giver.
Kennelklubben mener ikke, det er hensigtsmæssigt at bruge stødterapi, idet man alene får hunden til at gøre noget af frygt for at få flere stød. Derudover viser det sig, at flere hunde, som får stød, bliver aggressive og udadreagerende. De strømførende impulser sendes altså videre fra hunden i form af bid og aggression. Læs mere om udviklingen i England her
Et studie fra 2014 viste, at stødhalsbånd i virkeligheden ikke har nogen positiv effekt, når man træner hunde. Det kan du læse om her.
I Danmark har brugen af stødhalsbånd været forbudt siden 2000. Det er dog stadig muligt at købe halsbåndene rundt omkring på nettet.
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Gå en hyggelig tur med din bedste ven og hjælp svigtede hunde til et nyt hjem
Agria Dyreforsikring støtter vigtige forskningsprojekter i 2025.
19. juli fik Tenna Nielsen en besked fra Facebook om, at hendes gruppe om hunde var blevet lukket, da den ikke levede op til Facebooks fællesskabsregler. Tenna har endnu ikke fået anden forklaring
Et års betinget fængsel og forbud mod at holde dyr i ti år, er umiddelbart en fornuftig dom i sagen om vanrøgt fra Randers, mener Dyrenes Beskyttelse
Efter en række angreb, der har ført til dødsfald og alvorlige skader, kommer de amerikanske XL Bully-hund i Storbritannien under den farlige hundelov inden udgangen af året.
Ny undersøgelse fra Københavns Universitet kortlægger importen af gadehunde til Danmark og afdækker bekymringer hos danske dyrlæger. Den Danske Dyrlægeforening bakker op om disse bekymringer og foreslår forbud mod import af gadehunde til Danmark
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.