Tarmen hos både hunde og mennesker er fyldt med baktier og andre mikroorganismer – og de seneste år, har der været meget fokus på hvordan denne sammensætning af mikroorganismer kan påvirke resten af kroppen, og endda måske også psyken.
Tidligere studier, på blandt andet mennesker og forsøgsmus, har vist, at der muligvis kan være en sammenhæng mellem sammensætningen af mikroorganismer i tarmsystemet og individets psykiske tilstand og den adfærd de udviser.
Kan tarmflora påvirke hundes adfærd?
Et nyt studie har nu undersøgt, hvorvidt en lignede forbindelse kan findes hos hunde – og det kan der måske! I et mindre studie, foretaget på 31 hunde, har et forskerhold fra USA undersøgt, hvorvidt der kunne ses en forskel i tarmfloraen hos aggressive og ikke-aggressive individer. De opdelte hundene i en gruppe, der udviste aggression mod andre hunde og en gruppe, der ikke gjorde, og analyserede deres mikrobielle sammensætning i tarmen.
I sammenligningen fandt forskerne en målbar forskel i hvilke mikroorganismer de to grupper af hunde havde i tarmen, og tilmed fandt de at sammensætningen hos de aggressive hunde indeholdt mikroorganismer, der i tidligere studier, er blevet sat i forbindelse med en ændret adfærd og tarmsygdomme hos andre pattedyr.
Mere forskning er krævet
Ud fra studiets resultater mener gruppen bag, at der muligvis kan være en forbindelse mellem hvilke mikroorganismer en hund har i sin tarm, og hvordan den opfører sig. Med kun 31 hunde, er studiet dog forholdsvis lille, og det er derfor nødvendigt med mere forskning på området, før man med sikkerhed kan sige, hvorvidt tarmfloraen kan have indflydelse på hundes adfærd.
For 10 år siden meldte Karsten Mikkelsen sig til TrygFonden Besøgshunde. En beslutning, der har betydet glæde og stjernestunder til både ham selv, hans to hunde og de ældre i den vestjyske by Tarm og omegn. Og hvis det står til Karsten selv, vil han fortsætte i ordningen 10 år mere
Kvalme hos hunde er ofte forbundet med sygdomme i mave-tarm-systemet, men det kan også forekomme ved sygdom andre steder i kroppen
IBD er en forkortelse for det engelske navn Inflammatory bowel disease, og dækker over en lang række sygdomme, hvor hundens tarmslimhinde forstyrres
En ejer af en webshop i Gram i Sønderjylland har fået en bøde på 10.000 kroner for at sælge stødhalsbånd
Giv din hund mere selvtillid og bliv klogere på dens adfærd med sportsgrenen nose work. Til Store Hestedag afholdt PowerDog flere workshops om nose work. Se video fra et søg her
Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.
Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.
Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!
Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.
Kan du se forskel på om din hund er frustreret eller venter i spænding? Nyt studie gør os klogere på hundens ansigtsudtryk
Hos Hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
Urinmarkering er en vigtig måde for hunde at kommunikere med hinanden på. Der ligger meget information i markeringerne, og de menes blandt andet at fortælle noget om afsenderhundens størrelse – men måske lyver små hunde om deres størrelse, viser ny forskning
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse