Det blev den fynske finalist, hunden Molly, som endte med at løbe med titlen som hele Danmarks Dyrehelt 2017. I finalen var Molly oppe mod hunden Einstein fra Brørup og shetlandsponyen Freja fra Vallensbæk. Direktør i Agria Dyreforsikring, Sonja Karaoglan, siger om vinderen af årets konkurrence:
”Molly er en fantastisk ambassadør for ikke bare læsehunde, men kæledyr i al almindelighed, som gør en afgørende forskel i menneskers liv. Der har været overvældende mange indstillinger til konkurrencen i år. Hele 1064 tilmeldinger viser, at der er rigtig mange kæledyr derude, som fortjener at blive hyldet for deres indsats i hverdagen. Tillykke til Molly, og tak til de mange danskere, som har sendt historier ind.”
Det er Lis Welin (74) fra Odense, som har indstillet Molly. De to tager hver uge imod børn med læsevanskeligheder på Dalum Bibliotek. Som læsehund skaber Molly trygge og hyggelige omgivelser for børnene. De har i Molly en lyttende og loyal ven, som de kan læse højt for og øve sig med. I fredags kørte Lis og Molly så til København for at modtage præmier og hæder hos Agria Dyreforsikring i Solrød Strand. Ved overrækkelsen sagde Lis:
“Hvor heldig har man lov at være? Jeg er så stolt over, at Molly er kåret til først Fyns og nu hele Danmarks Dyrehelt. Tusind tak for det! Helt ærligt, så synes jeg, hun har fortjent det, for hun er en ret fantastisk hund, der er til gavn og glæde for ikke bare min familie og mig, men også for læsebørnene på Dalum Bibliotek.”
Lis og Molly har vundet 20.000 kr. til dyrevelgørenhed, og de donerer pengene til Foreningen Læsehunde, som Molly er en del af.
“På Foreningen Læsehundes vegne, så tak for de penge, der følger med kåringen. De falder på et tørt sted, og vi vil selvfølgelig bruge dem til gavn for både nuværende og fremtidige læseteams,” lød det fra den glade fynbo.
På turen til København havde Lis taget 10-årige Luna Testrup Henriksen med. Luna er en del af fortællingen om Mollys heltegerning. Luna har læsevanskeligheder, og Lunas mor kontaktede derfor Lis med henblik på læsetræning. Problemet var bare, at Luna var rystende bange for hunde. De aftalte derfor at mødes på biblioteket alle tre for at se, om Molly kunne hjælpe Luna af med angsten. Og det kunne Molly. I dag er Luna fast læsebarn og holder meget af sin ven og dyrehelt, Molly.
Inden Lis, Molly og Luna ankom til Agria Dyreforsikring for at modtage præmier, så aflagde de et besøg hos Go’Morgen Danmark i Tivoli. I studiet fortalte Lis om sit arbejde med Molly og børnene, og Luna læste højt for Molly og alle seerne.
Hunden i centrum for det hele tog dagen med knusende ro. Mon ikke det skyldes, at Molly efterhånden er vant til al den opmærksomhed, som først den regionale og nu landsdækkende sejr har givet.
Molly er ikke blot god til børn. Hunden er også tilknyttet Plejecenter Sukkerkogeriet i Odense som besøgshund, og her er Molly ifølge Lis et af ugens højdepunkter - i sandhed en ægte dyrehelt!
Hvad er en læsehund?
En læsehund kan ikke læse, men den er rigtig god til at lytte.
Læsehundene henvender sig til børn i 1. – 5. klasse, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen. Læsehunden motiverer børn til at træne læsningen vha. tryghed og glæde.
Aktiviteten går ud på, at det enkelte barn mødes med en hund og dens fører hver uge på det lokale bibliotek, hvor barnet læser højt for hunden. Hunden hverken retter eller dømmer, men tilbyder roen og nærværet, som gør barnet tryg ved at læse. Hundeejeren forholder sig neutralt under aktiviteten, men er klædt på til at støtte og opmuntre barnet, når det kræves. Efter hver læsning er der lidt ‘hyggetid’ for barn og hund, som bruges på øvelser, godbidder og nussetid.
Kilde: www.laesehunde.dk
Baggrunden for Danmarks Dyrehelt
Kampagnen “Danmarks Dyrehelt” er sat i verden for at hylde danske kæledyr for den glæde, de spreder i hverdagen, trofastheden og deres evne til ekstraordinære heltegerninger. Agria Dyreforsikring afholder konkurrencen for tredje år i træk.
I en måned har danske kæledyrsejere indsendt historier til kampagnen Danmarks Dyrehelt 2017. Det er væltet ind med indstillinger af hunde, katte og alle mulige andre slags dyr, og helt præcist har Agria Dyreforsikring modtaget 1064 bud på dyr, som gør en ekstraordinær indsats for deres ejere eller på anden måde er helte i hverdagen.
De to andre finalister var de regionale vindere fra Jylland og Sjælland. Hunden Einstein fra Brørup fandt en foreslået og dement mand i en hæk, som fik den fornødne hjælp. Den sjællandske vinder blev shetlandsponyen Freja fra Vallensbæk, der har været afgørende for at 7-årige Sander er kommet på benene.
Læs mere om konkurrencen her
Hunden Frank kunne mærke, at noget var galt, da han en sen aften gik tur med sin ejer, og passerede en ensom kvinde på en kirkegård i Slagelse. I al hemmelighed havde hun slugt et glas piller, og var nu i overhængende fare for konsekvenserne. Hunden Frank er nu kåret regional sjællandsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”, for hans ihærdige indsats den aften.
En skæbnesvanger oktobernat i Nyborg begyndte hunden Thor at gø og ville ikke stoppe, før han havde vækket hele huset. Der viste sig at være mening med postyret, da Thors ejere fandt en næsten livløs nabo liggende i trappeopgangen, og de begyndte at give ham hjertemassage. For sin årvågenhed er Thor nu kåret regional fynsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”.
Hunden Basse snød døden en skæbnesvanger dag, hvor det så helt sort ud for hans ejer, Carina Berthelsen. Hendes lunger var ved at kollapse, og hvis der ikke var blevet handlet hurtigt, kunne Carina have været død i dag. Heldigvis kom Basse hende til undsætning, og nu er han indstillet til konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019” for sin store heltegerning.
Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at december måned er den tid på året, hvor flest hunde må forbi en dyrlæge på grund af madforgiftning. Det skyldes, at velmenende ejere fodrer hunden med julemad, som den ikke kan tåle. Hvis Fido skal have ekstra julegodter i december, hvorfor så ikke bage dem selv?
Molly er i dag blevet kåret som hele Danmarks Dyrehelt 2017. Molly gør et fantastisk arbejde for børn som læsehund og ældre som besøgshund
DKK’s sundhedsudvalg besluttede efter et webinar om vaccinationer at revidere vaccinereglerne. De nye regler trådte i kraft 1. januar. Her er et lille overblik
26. november forsvandt labradoren Loui, og den er stadig ikke fundet. De aktive eftersøgninger indstillet, men ejerne reagerer på tips
Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is
Mars Petcare tilbagekalder et parti Pedigree produkter. Der er risiko for et for højt indhold af D-vitamin i produkterne
Det er ikke kun i Danmark, hundefoder bliver tilbagekaldt. I USA har man netop tilbagekaldt foder, som har kostet mindst 70 hunde livet
Mange hunde oplever at skulle i narkose i løbet af deres liv – men hvad sker der egentlig når hunden bedøves?
Onsdag kunne man på TV2 News høre om en ny opfindelse fra Sydkorea. Et hundehalsbånd, der kunne afsløre, hvorfor hunden gør. Er det en god ide
Vi har været i kontakt med hovedforfatteren til den undersøgelse, vi skrev om i går. Undersøgelsen viste, at antallet af alvorlige hundebid var tredoblet de sidste 20 år. John Tulloch fastholder, at der er et problem
Et studie fra North Carolina State University I USA kan i fremtiden blive brugt som normen for hundes søvnmønster. Herved håber man, at man hurtigere kan se, når en hund har et unormalt søvnmønster og måske kan have fysiske eller mentale problemer
Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker