Det blev den fynske finalist, hunden Molly, som endte med at løbe med titlen som hele Danmarks Dyrehelt 2017. I finalen var Molly oppe mod hunden Einstein fra Brørup og shetlandsponyen Freja fra Vallensbæk. Direktør i Agria Dyreforsikring, Sonja Karaoglan, siger om vinderen af årets konkurrence:
”Molly er en fantastisk ambassadør for ikke bare læsehunde, men kæledyr i al almindelighed, som gør en afgørende forskel i menneskers liv. Der har været overvældende mange indstillinger til konkurrencen i år. Hele 1064 tilmeldinger viser, at der er rigtig mange kæledyr derude, som fortjener at blive hyldet for deres indsats i hverdagen. Tillykke til Molly, og tak til de mange danskere, som har sendt historier ind.”
Det er Lis Welin (74) fra Odense, som har indstillet Molly. De to tager hver uge imod børn med læsevanskeligheder på Dalum Bibliotek. Som læsehund skaber Molly trygge og hyggelige omgivelser for børnene. De har i Molly en lyttende og loyal ven, som de kan læse højt for og øve sig med. I fredags kørte Lis og Molly så til København for at modtage præmier og hæder hos Agria Dyreforsikring i Solrød Strand. Ved overrækkelsen sagde Lis:
“Hvor heldig har man lov at være? Jeg er så stolt over, at Molly er kåret til først Fyns og nu hele Danmarks Dyrehelt. Tusind tak for det! Helt ærligt, så synes jeg, hun har fortjent det, for hun er en ret fantastisk hund, der er til gavn og glæde for ikke bare min familie og mig, men også for læsebørnene på Dalum Bibliotek.”
Lis og Molly har vundet 20.000 kr. til dyrevelgørenhed, og de donerer pengene til Foreningen Læsehunde, som Molly er en del af.
“På Foreningen Læsehundes vegne, så tak for de penge, der følger med kåringen. De falder på et tørt sted, og vi vil selvfølgelig bruge dem til gavn for både nuværende og fremtidige læseteams,” lød det fra den glade fynbo.
På turen til København havde Lis taget 10-årige Luna Testrup Henriksen med. Luna er en del af fortællingen om Mollys heltegerning. Luna har læsevanskeligheder, og Lunas mor kontaktede derfor Lis med henblik på læsetræning. Problemet var bare, at Luna var rystende bange for hunde. De aftalte derfor at mødes på biblioteket alle tre for at se, om Molly kunne hjælpe Luna af med angsten. Og det kunne Molly. I dag er Luna fast læsebarn og holder meget af sin ven og dyrehelt, Molly.
Inden Lis, Molly og Luna ankom til Agria Dyreforsikring for at modtage præmier, så aflagde de et besøg hos Go’Morgen Danmark i Tivoli. I studiet fortalte Lis om sit arbejde med Molly og børnene, og Luna læste højt for Molly og alle seerne.
Hunden i centrum for det hele tog dagen med knusende ro. Mon ikke det skyldes, at Molly efterhånden er vant til al den opmærksomhed, som først den regionale og nu landsdækkende sejr har givet.
Molly er ikke blot god til børn. Hunden er også tilknyttet Plejecenter Sukkerkogeriet i Odense som besøgshund, og her er Molly ifølge Lis et af ugens højdepunkter - i sandhed en ægte dyrehelt!
Hvad er en læsehund?
En læsehund kan ikke læse, men den er rigtig god til at lytte.
Læsehundene henvender sig til børn i 1. – 5. klasse, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen. Læsehunden motiverer børn til at træne læsningen vha. tryghed og glæde.
Aktiviteten går ud på, at det enkelte barn mødes med en hund og dens fører hver uge på det lokale bibliotek, hvor barnet læser højt for hunden. Hunden hverken retter eller dømmer, men tilbyder roen og nærværet, som gør barnet tryg ved at læse. Hundeejeren forholder sig neutralt under aktiviteten, men er klædt på til at støtte og opmuntre barnet, når det kræves. Efter hver læsning er der lidt ‘hyggetid’ for barn og hund, som bruges på øvelser, godbidder og nussetid.
Kilde: www.laesehunde.dk
Baggrunden for Danmarks Dyrehelt
Kampagnen “Danmarks Dyrehelt” er sat i verden for at hylde danske kæledyr for den glæde, de spreder i hverdagen, trofastheden og deres evne til ekstraordinære heltegerninger. Agria Dyreforsikring afholder konkurrencen for tredje år i træk.
I en måned har danske kæledyrsejere indsendt historier til kampagnen Danmarks Dyrehelt 2017. Det er væltet ind med indstillinger af hunde, katte og alle mulige andre slags dyr, og helt præcist har Agria Dyreforsikring modtaget 1064 bud på dyr, som gør en ekstraordinær indsats for deres ejere eller på anden måde er helte i hverdagen.
De to andre finalister var de regionale vindere fra Jylland og Sjælland. Hunden Einstein fra Brørup fandt en foreslået og dement mand i en hæk, som fik den fornødne hjælp. Den sjællandske vinder blev shetlandsponyen Freja fra Vallensbæk, der har været afgørende for at 7-årige Sander er kommet på benene.
Læs mere om konkurrencen her
Hunden Frank kunne mærke, at noget var galt, da han en sen aften gik tur med sin ejer, og passerede en ensom kvinde på en kirkegård i Slagelse. I al hemmelighed havde hun slugt et glas piller, og var nu i overhængende fare for konsekvenserne. Hunden Frank er nu kåret regional sjællandsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”, for hans ihærdige indsats den aften.
En skæbnesvanger oktobernat i Nyborg begyndte hunden Thor at gø og ville ikke stoppe, før han havde vækket hele huset. Der viste sig at være mening med postyret, da Thors ejere fandt en næsten livløs nabo liggende i trappeopgangen, og de begyndte at give ham hjertemassage. For sin årvågenhed er Thor nu kåret regional fynsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”.
Hunden Basse snød døden en skæbnesvanger dag, hvor det så helt sort ud for hans ejer, Carina Berthelsen. Hendes lunger var ved at kollapse, og hvis der ikke var blevet handlet hurtigt, kunne Carina have været død i dag. Heldigvis kom Basse hende til undsætning, og nu er han indstillet til konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019” for sin store heltegerning.
Enhver, der overvejer at inkludere et firbenet familiemedlem i hjem og hjerte de næste 10-15 år, bør tænke en række faktorer igennem først. Det handler dog ikke blot om at sætte sig ind i hunderacens egenskaber, behov og temperament: Racens generelle sundhed påvirker ikke bare hundens velbefindende og levetid, men i høj grad også ejerens bekymringsniveau og husstandens økonomi.
Vi er vilde med hunde, der elsker selskab. Men hvilken hunderace er Danmarks absolut hotteste? Det kan Agria Dyreforsikring svare på. For hvert år i januar laver Danmarks største dyreforsikringsselskab en opgørelse over, hvilke hunderacer der var danskernes foretrukne i det forgangne år - se de 10 "Hot Dogs" herunder.
Agria Dyreforsikring afholder den 25. maj den årlige “hundegåtur”, et stort velgørenhedsarrangement, som i år vokser i omfang endnu en gang. I hele seks europæiske lande mødes hundeejere og vovser for at lege, snuse og gå sammen for et godt formål. I Danmark er gåturen på Amager Fælled
De fleste danskere er begyndt at tælle ned til den årlige sommerferie, men nu hvor vi ikke rejser til udlandet som følge af coronavirus, skal mange af os være turister i vores eget land. De, som plejer at tage hunden med på udlandsrejse, kunne fristes til at tro, at en sommer i Danmark ingen planlægning kræver. Der er dog en del vigtige overvejelser at gøre sig. Her guider direktør i Agria Dyreforsikring hundeejere til en god, dansk sommer for Fido
Der er i hvert fald én i familien, som værdsætter, at visse arbejdspladser og skoler holder lukket i disse virustider – nemlig hunden. Nu hvor meget tid bruges i hjemmet, kan hundeejere benytte lejligheden til at udvikle forholdet til deres hund. Her kommer Agria Dyreforsikring med tips og råd til, hvordan du nemt kan aktivere hunden mellem de daglige gåture
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.