Hver dag gør kæledyr en ekstraordinær forskel for utallige danskere omkring i landet. Derfor er det igen tid til at hylde Danmarks pelsklædte helte, når Agria Dyreforsikring for femte år i træk leder efter ”Danmarks Dyrehelt”. I løbet af de næste par uger opfordres danske dyreejere til at indsende historier om deres helt egne dyrehelte - blandt de indsendte historier findes en vinder.
Puk Elgård, tv-vært og storhjertet dyreelsker, tager del i eftersøgningen som del af konkurrencens dommerpanel, hvor hun skal være med til at udpege Danmarks Dyrehelt 2019. Hun glæder sig til at opleve den store forskel, dyr gør for deres ejere:
– Jeg vil gå meget langt for at hjælpe mine dyr, og jeg ved, at mine dyr vil gå langt for at hjælpe mig. Det var fantastisk at se det livgivende bånd mellem dyr og ejer, da vi ledte efter sidste års dyrehelt, og jeg glæder mig helt utroligt til at læse mange rørende historier igen i år.
Danmarks Dyrehelt 2019 skydes i gang i Jylland, hvor den første af tre regionale vindere skal findes. Jyske kæledyrsejere har således en uge til at indstille dyr, som gør en særlig forskel for sin omverden. Den jyske vinder kåres i uge 40, hvorefter turen går til Fyn og Sjælland samt Øerne. Når de tre regionale vindere er fundet, kåres den endelige vinder af Danmarks Dyrehelt 2019 i uge 44.
Formålet med kampagnen Danmarks Dyrehelt er at fejre danske kæledyr for den glæde, de giver, trofastheden og deres evne til ekstraordinære heltegerninger. Sidste år løb besøgsponyen Laban fra Nordjylland afsted med titlen for det helt særlige nærvær og den glæde, som han spreder på plejehjem i regionen. Året før, i 2017, blev Molly fra Odense kåret som Danmarks Dyrehelt. Med sine fantastiske egenskaber hjælper og støtter Molly både børn med læsebesvær og er besøgshund for ældre.
Hvem skal vinde i 2019
Tine Antvorskov er direktør i Agria Dyreforsikring, og hun slår fast, at alle kæledyr har mulighed for at blive Danmarks Dyrehelt 2019:
– Der er ingen fast opskrift på, hvad en dyrehelt er, og alle kæledyr har en chance for at vinde. Hvert år modtager vi mange fantastiske og overvældende historier om danske dyrehelte, og igen i år vil vi prøve at hylde så mange af dem som muligt. Så hvis du sidder med en helt i skødet eller på skulderen, håber jeg at du vil dele jeres historie.
Blandt de indsendte historier kårer Agria Dyreforsikring en regional dyrehelt i hver af de tre regioner, som går videre til finalen i konkurrencen om at blive Danmarks Dyrehelt 2019. Et hold af dyreeksperter og dyreelskere sidder i konkurrencens dommerpanel og hjælper med at finde vinderen. Katrine Johansen, der indstillede vinderen af Danmarks Dyrehelt 2018, Laban, er med i dommerpanelet.
De regionale vindere vinder hver 5.000 kroner, og den endelige vinder tildeles 20.000 kroner. Alle pengepræmier skal doneres til dyrevelgørenhed efter eget valg.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.
Mange hunde ender med at have et lidt belastet forhold til koste, sneskovle og ikke mindst støvsugeren. For nogles vedkommende begynder det dårlige forhold allerede i hvalpetiden, for andre opstår problemet senere og uden at vi måske helt er opmærksomme på, hvad der er sket
Hvorfor udvikler nogle hunde problemer med aggression, når andre ikke gør? Det har en gruppe forskere fra universitet i Arizona, USA, forsøgt at blive klogere på, og måske har de fundet endnu en brik i puslespillet
Søndag blev Årets Hund i Sverige hyldet på MyDog i Gøteborg. Det var en stor oplevelse, fortæller Michael Kristensen
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Ræveskab er en smitsom sygdom, hvor en mikroskopisk lille mide, skabmiden, smitter hunde, katte og andre dyr. Den kan også kortvarigt leve på mennesker. Hos nogle dyr giver ræveskab kraftig kløe og sår, og man skal være opmærksom på at komme til dyrlægen, hvis ens hund pludselig viser disse symptomer
Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.