Jeg har længe drømt om en vinter sydpå sammen med min pelsven. Et eventyr kun for os hvor vi havde tid til at opleve, nyde solen og bare nyde livet sammen. Generelt er jeg sjældent den bekymrede type, men at krydse 3300 kilometer gennem Europa alene i bil og at tage sin knapt 13 år gamle hund med på langtur alene kræver alligevel både lidt planlægning, overvejelser og for at være helt ærlig også lidt mod.
Godt nok er jeg vant til at rejse og bruge meget tid i udlandet, og godt nok er Nemo også vant til et liv på farten og derfor også forholdsvis nem at have med, men alligevel var der en række forbehold som gjorde, at det altså ikke “bare” var lige at tage af sted. Blandt andet at jeg ikke er fan af at køre bil på de tyske motorveje, at Nemo efter et slemt overfald som yngre desværre ikke er super god med hunde, han ikke kender, og endeligt at vintermånederne er vores absolut største højsæson i DogCoach. Men venter man på det helt rigtige tidspunkt, så kommer man jo aldrig af sted. Så da årets sidste levering var landet trygt på lageret i efteråret, pakkede jeg bilen og startede på eventyret ned gennem Europa mod Algarve.
Praktiske løsninger på farten
Noget af det, jeg havde forberedt godt forud for turen, var, udover vacciner og pas, også at finde en løsning på, hvordan jeg fik fragtet BARF med på turen. Mad på frost til fire måneder er jo lidt en udfordring. Løsningen blev dampkogt BARF, som er pakket i pølser, og som kan opbevares uden at være på køl, og desuden havde jeg en køleboks med til tilslutning i bil og til strøm, når vi overnattede.
Med på turen var også den særlige rygsæk, hvor Nemo kan sidde og kigge ud af siden, og som gjorde det muligt at tage ham med på længere ture, eller at kunne tage ham op, hvis vi pludselig var steder med lidt for mange løse hunde eller for meget virak. Rygsækken havde vi naturligvis trænet lidt med hjemmefra, og han var derfor også helt tryg ved den, og faktisk satte han sig selv ned, når han lige havde brug for at komme op og få en pause en gang imellem.
3300 km ned gennem Europa
Jeg vidste, at turen i bilen ville blive lang, og at vi var nødt til at tilpasse den, så vi havde pause-dage og fik oplevelser og tid undervejs til, at jeg også kunne nå at arbejde. Heldigvis er vi i DogCoach i forvejen 100% remote og digitale, hvilket betyder, at jeg kan arbejde, hvor jeg vil. På vores vej gennem både Tyskland og Holland fik vi også lejlighed til at besøge hundevenner, møde nogle af vores dygtige DogCoach ambassadører og besøge udvalgte forhandlere. Så det blev et mix af arbejde og oplevelser. Typisk valgte jeg at køre fem til seks timer og komme frem inden det blev mørkt, for så var der også tid til gåtur, aftensmad, arbejde og hygge. De fleste overnatningssteder bookede jeg gennem Airbnb. Her kan du bedre finde steder med natur, og du kan skrive forud, at du kommer med en hund, der ikke er tryg ved andre hunde. Dette viste sig at være en effektiv strategi, og jeg blev mødt med stor forståelse og tilpasning til Nemo.
Netop sådan et lille Airbnb stødte vi på i Dordogne i den sydlige del af Frankrig, hvor et sødt ægtepar havde to tiny houses, som de lejede ud. De havde selv en større hund, som værtinden fortalte, var meget sød og nem med andre, hvilket desværre ikke altid er en garanti for, at Nemo også er sød og nem, men vi valgte at teste det med en lille fælles gåtur. Heldigvis tacklede begge hunde det flot, og det endte med et ægte venskab mellem både hunde og mennesker. Faktisk hyggede vi os så meget i Frankrig i vores 11 m2 lille hytte, at vi endte med at blive en fuld uge, inden vi tog videre. Frankrig var et ægte hit. Nemo nød haven og det lille hus, og vi fik begge en pause i solen med masser af ture rundt i de smukke franske landsbyer.
Vi gjorde det!
Herefter havde vi frisk energi og krydsede Spanien på bare 24 timer. Jeg har tidligere brugt meget tid i den nordlige del af Portugal, og jeg kom også med en agenda om at undersøge mulighederne for at kunne producere en del af DogCoach tøjet i Portugal i fremtiden. Vi krydsede derfor grænsen i den nordlige del af landet, hvor de fleste fabrikker ligger, og derfor kom følelsen af at komme endeligt over målstregen først en uges tid senere. Jeg skrev følgende på min Facebook væg den 17. november: “Så ramte vi endelig Portugal. Og det følte som en milepæl, da vi kørte ind i Ericeira til en fuldstændig magisk solnedgang. Vi gjorde det”
På trods af bekymringer, praktiske udfordringer og alt det, som man må tage med på rejser, så var det at stå der på kanten til havet ved et af mine absolut favoritsteder i hele verden, og at kunne dele øjeblikket med min seje vuf, noget jeg har haft drømt om i mange år.
Efter skønne dage i Ericeira fortsatte vi til rejsens slutdestination, nemlig en lille by i den sydlige del af Algarve. Jeg havde valgt at tage længere mod syd for at være sikker på mest mulig varme og sol. Området var helt ukendt, og jeg vidste ikke meget andet, end at haven var indhegnet, hvilket er ret svært at finde i Portugal. Heldigvis viste det sig, at den lille lokale landsby var præcis alt det, jeg havde drømt om. Her fik vi tre solrige måneder, hvor min gamle let gigtplagede makker livede op i en grad, som gjorde ham nærmest umulig at gå træt i den omkringliggende nationalpark, og hvor jeg nød at se ham storme ud i haven til solpladsen hver eneste dag.
Tryghed, ansvar og eventyr med hund i Portugal
Generelt er man naturligvis altid mere opmærksom, når man rejser alene, og alene med en hund føler jeg ansvaret endnu større, for skulle der ske noget med mig, ville min hund jo være helt alene.
Heldigvis er Portugal et nemt land at navigere i, og hunde er velkommen mange steder også på restauranter m.m. De seneste år har portugiserne endda også lært hundesnoren bedre at kende, hvilket betød langt færre løse hunde end frygtet. Jeg hørte, at man rent faktisk kunne komme i fængsel, hvis ens hund var løs og gjorde skade på andre. Om det er sandt, ved jeg ikke.
Vel hjemme igen ser jeg tilbage på eventyret med stor taknemmelighed. Selvom det naturligvis har krævet langt mere end blot at hoppe ombord på et fly, er der ikke noget, jeg ved bedre, end at kunne tage min bedste ven med ud i verden og skabe endnu flere minder sammen.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Lørdag den 7. juni 2025 inviterer Dansk Kennel Klub og Royal Canin til en landsdækkende fejring af hundens betydning i vores liv. Dagen byder på et væld af arrangementer for både to- og firbenede.
I hvert magasin af HUNDEN kårer vi månedens bedste læserfotos. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 24. marts
Lørdag klokken 14.15 gik racen sort spids for første gang ind i til en officiel udstilling i Dansk Kennel Klub, og det var glade ejere og en glad dommer, der efterfølgende kunne gøre status
I torsdags startede Dansk Kennel Klubs hovedsponsor, Royal Canin, en webinarrække for opdrættere og vil gerne give opdrættere, der er medlem af DKK mulighed for at deltage - ganske gratis
Helt siden den spæde start i 2016 har Dogcoach været kendt for at skabe hundeluftertøj, der ikke bare ser godt ud, men som også er enormt praktisk og funktionelt. Dogcoach er sat i verden for at gøre livet nemmere for hundeejere
Dogley og Dansk Kennel Klub afholder et fagligt kursus for hundepassere med undervisning af en af Danmarks dygtigste instruktører. Kurset vil forberede dig på mange af de situationer, der kan opstå, når du passer fremmede hunde og dermed ruste dig bedre til ansvaret som hundepasser
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.