Mange af jer kender mig måske fra DKKs information, hvor jeg i snart 20 år har talt med jer medlemmer, kunder og andre hundeinteresserede. Eller mødt mig på DKKs opdrætteruddannelse/hundeholderuddannelse, som jeg har været sekretær for i 10 år.
Det kommer derfor næppe som en overraskelse, at jeg også i min fritid har stor passion for hunde, især mine 2 labradors, Lilla og Rosa.
Jeg har i dag haft en skøn oplevelse sammen med Rosa (Melicmark Polly of the Circus) i min specialklub, Dansk Retriver Klub (DRK)
Som så meget andet har vores markprøver (jagtprøver) været aflyst pga. covid-19.
Nu da regeringen har lavet lidt lempeligere vilkår, og åbnet en smule op for den isolation, vi alle har været i igennem de seneste måneder, har Dansk Retriever Klub arrangeret nye markprøver. Fyraftensprøver. Disse afvikles med få deltagere, en hverdags eftermiddag/aften. Kun én klasse på dagen, ikke som vanligt 3 klasser (begynder, åben, og vinderklasse).
Da mange gerne vil deltage, må der trækkes lod blandt alle tilmeldte.
Jeg var så heldig, at jeg fik en plads på prøven i dag!
DRK har virkelig arrangeret det godt og smart. De har lavet et skema, hvor der står hvad tid den enkelte deltager må køre ind på prøveområdet, hvad tid man skal stå klar ved startlinjen, hvornår man forventer prøven for den pågældende ekvipage er slut, og sidst men ikke mindst, hvornår deltageren skal have forladt prøveområdet igen.
Det fungerede rigtig godt.
Ved startlinjen skulle man spritte hænder inden man gik ind til prøven. Man gav ikke hånd til dommeren som vanligt, men hilste pænt i stedet. Afstandskrav til hinanden blev overholdt, og alt gik som smurt.
Det var så skønt, at komme afsted med sin hund igen, og få afprøvet om al den træning, der har kostet blod, sved og tårer (og tid, diesel og penge) har båret frugt.
At se sin hund arbejde sig igennem de forskellige poster, se hundens glæde ved at bruge sine evner og sanser, og bringe vildt hjem til sin fører, det er det hele værd.
Og i dag kom der en ekstra fjer i hatten, vi bestod nemlig med en flot kritik og 1. præmie.
Så ja, dette var en dejlig dag. Og bevis på, at man godt så småt kan begynde at afholde prøver igen, hvis blot det bliver vel skema- og tilrettelagt - på trods af forsamlingsforbud og covid-19. Med omtanke og planlægning kan mange ting godt lade sig gøre.
Tak til DRK for en veltilrettelagt prøve.
I morgen er en ny dag. Jeg er atter at finde på DKKs telefon, og bagefter - på marken med mine hunde.
1-års fødselsdag for udenrigsministerens tollerhvalpe blev fejret med fælles middag, hundekram og højt humør på Danmarks første hundekro.
Dorthe Madsen og hendes tollere, Diva og Ronja, tager ud og finder folks briller, høreapparater, nøgler og andre vigtige ejendele. Det frivillige arbejde i DcH’s Eftersøgningstjeneste handler både om næser med superkræfter og om glæden ved at hjælpe andre.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Danske kæledyrsejere har i høj grad fået hjælp af deres kæledyr til at komme gennem krisen. Det viser en ny undersøgelse udført af Kantar Gallup for Dyrenes Beskyttelse
I Sydkorea kan man nu få testet sin hund for corona, men er det egentlig nødvendigt
Grundet corona og diverse andre udfordringer har det haltet lidt med at præsentere den nye DKK-medarbejder på Vilhelmsborg. Her får du en introduktion til den hundetossede medarbejder
Lørdag var der coronasikker hundeprøve hos Sanne og Annes online hundetræning. Mange deltog og du kan se videoerne
I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen
Arrangementer aflyses eller flyttes for et godt ord, mens spørgsmålene om corona tårner sig op. Her får du en lille guide, hvor du får svar på det meste
Forskere har fundet en ny coronavirus, der stammer fra hunde. De mener dog ikke, at der er grund til bekymring
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.