Mange af jer kender mig måske fra DKKs information, hvor jeg i snart 20 år har talt med jer medlemmer, kunder og andre hundeinteresserede. Eller mødt mig på DKKs opdrætteruddannelse/hundeholderuddannelse, som jeg har været sekretær for i 10 år.
Det kommer derfor næppe som en overraskelse, at jeg også i min fritid har stor passion for hunde, især mine 2 labradors, Lilla og Rosa.
Jeg har i dag haft en skøn oplevelse sammen med Rosa (Melicmark Polly of the Circus) i min specialklub, Dansk Retriver Klub (DRK)
Som så meget andet har vores markprøver (jagtprøver) været aflyst pga. covid-19.
Nu da regeringen har lavet lidt lempeligere vilkår, og åbnet en smule op for den isolation, vi alle har været i igennem de seneste måneder, har Dansk Retriever Klub arrangeret nye markprøver. Fyraftensprøver. Disse afvikles med få deltagere, en hverdags eftermiddag/aften. Kun én klasse på dagen, ikke som vanligt 3 klasser (begynder, åben, og vinderklasse).
Da mange gerne vil deltage, må der trækkes lod blandt alle tilmeldte.
Jeg var så heldig, at jeg fik en plads på prøven i dag!
DRK har virkelig arrangeret det godt og smart. De har lavet et skema, hvor der står hvad tid den enkelte deltager må køre ind på prøveområdet, hvad tid man skal stå klar ved startlinjen, hvornår man forventer prøven for den pågældende ekvipage er slut, og sidst men ikke mindst, hvornår deltageren skal have forladt prøveområdet igen.
Det fungerede rigtig godt.
Ved startlinjen skulle man spritte hænder inden man gik ind til prøven. Man gav ikke hånd til dommeren som vanligt, men hilste pænt i stedet. Afstandskrav til hinanden blev overholdt, og alt gik som smurt.
Det var så skønt, at komme afsted med sin hund igen, og få afprøvet om al den træning, der har kostet blod, sved og tårer (og tid, diesel og penge) har båret frugt.
At se sin hund arbejde sig igennem de forskellige poster, se hundens glæde ved at bruge sine evner og sanser, og bringe vildt hjem til sin fører, det er det hele værd.
Og i dag kom der en ekstra fjer i hatten, vi bestod nemlig med en flot kritik og 1. præmie.
Så ja, dette var en dejlig dag. Og bevis på, at man godt så småt kan begynde at afholde prøver igen, hvis blot det bliver vel skema- og tilrettelagt - på trods af forsamlingsforbud og covid-19. Med omtanke og planlægning kan mange ting godt lade sig gøre.
Tak til DRK for en veltilrettelagt prøve.
I morgen er en ny dag. Jeg er atter at finde på DKKs telefon, og bagefter - på marken med mine hunde.
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.
Guldbassernes Juletræsfest samlede hunde og mennesker fra hele landet til en dag fyldt med leg, hygge og fællesskab.
Der blæser i den grad nye vinde i Kina i disse tider. Nu følger millionbyen Wuhan i andre byers fodspor og forbyder fortæring af vilde dyr og hunde
Påskeferien er snart over os, og selvom vi i år ikke kan samle hele familien om påskebordet, vil de fleste nok holde fast i at spise den traditionelle påskemad. Vi kommer fortsat til at nyde påskebordets udvalg, og mon ikke der også sniger sig lidt chokolade indenbords? Men mens vi guffer maden i os, er det vigtigt at holde øje med, om hundesnuden også tager del i lækkerierne
DKK har netop fået tilladelse til at køre udstillinger til efteråret, og det bliver stort og anderledes
Nyt engelsk studie viser, at kæledyr i høj grad hjælper deres ejere med at komme gennem lockdown uden for store psykiske konsekvenser
Karantæne og hjemsendelse har betydet, at flere danskere end før har anskaffet sig en ny følgesvend. Særligt mange små hunde har fundet nye hjem. Ekspert rådgiver om de små hundes særlige behov og adfærd
For en måned siden skrev vi, at byen Shenzhen i Kina ville forbyde spisning af hunde og katte. Nu er forbuddet vedtaget
Går du og venter spændt på, om den internationale udstilling i Roskilde bliver til noget, så må du vente lidt endnu
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet