Mange af jer kender mig måske fra DKKs information, hvor jeg i snart 20 år har talt med jer medlemmer, kunder og andre hundeinteresserede. Eller mødt mig på DKKs opdrætteruddannelse/hundeholderuddannelse, som jeg har været sekretær for i 10 år.
Det kommer derfor næppe som en overraskelse, at jeg også i min fritid har stor passion for hunde, især mine 2 labradors, Lilla og Rosa.
Jeg har i dag haft en skøn oplevelse sammen med Rosa (Melicmark Polly of the Circus) i min specialklub, Dansk Retriver Klub (DRK)
Som så meget andet har vores markprøver (jagtprøver) været aflyst pga. covid-19.
Nu da regeringen har lavet lidt lempeligere vilkår, og åbnet en smule op for den isolation, vi alle har været i igennem de seneste måneder, har Dansk Retriever Klub arrangeret nye markprøver. Fyraftensprøver. Disse afvikles med få deltagere, en hverdags eftermiddag/aften. Kun én klasse på dagen, ikke som vanligt 3 klasser (begynder, åben, og vinderklasse).
Da mange gerne vil deltage, må der trækkes lod blandt alle tilmeldte.
Jeg var så heldig, at jeg fik en plads på prøven i dag!
DRK har virkelig arrangeret det godt og smart. De har lavet et skema, hvor der står hvad tid den enkelte deltager må køre ind på prøveområdet, hvad tid man skal stå klar ved startlinjen, hvornår man forventer prøven for den pågældende ekvipage er slut, og sidst men ikke mindst, hvornår deltageren skal have forladt prøveområdet igen.
Det fungerede rigtig godt.
Ved startlinjen skulle man spritte hænder inden man gik ind til prøven. Man gav ikke hånd til dommeren som vanligt, men hilste pænt i stedet. Afstandskrav til hinanden blev overholdt, og alt gik som smurt.
Det var så skønt, at komme afsted med sin hund igen, og få afprøvet om al den træning, der har kostet blod, sved og tårer (og tid, diesel og penge) har båret frugt.
At se sin hund arbejde sig igennem de forskellige poster, se hundens glæde ved at bruge sine evner og sanser, og bringe vildt hjem til sin fører, det er det hele værd.
Og i dag kom der en ekstra fjer i hatten, vi bestod nemlig med en flot kritik og 1. præmie.
Så ja, dette var en dejlig dag. Og bevis på, at man godt så småt kan begynde at afholde prøver igen, hvis blot det bliver vel skema- og tilrettelagt - på trods af forsamlingsforbud og covid-19. Med omtanke og planlægning kan mange ting godt lade sig gøre.
Tak til DRK for en veltilrettelagt prøve.
I morgen er en ny dag. Jeg er atter at finde på DKKs telefon, og bagefter - på marken med mine hunde.
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.
Danskerne blev mere end vanligt hundeglade i 2020, da coronakrisen ramte landet, og mange danskere skal nu vænne sig til et liv med hund, gåture og godbidder. Men det kan være svært at vide, hvordan man får en tryg og glad hund, når man er helt ny i hundefaget, og køen til en plads på hundeskolerne er blevet længere på grund af corona. Heldigvis er der mange ting, man kan gøre, mens man venter. TrygFonden Besøgshunde og deres hundeadfærdskonsulent Irene Jarnved hjælper de nye hundeejere på vej
Vi har travet land og rige rundt under corona – og har vi en hund, har den selvfølgelig været med. Men en ældre hund har præcis samme risiko for skader, sygdom og smerter som ældre mennesker har. Agrias skadestatistik viser en kraftig stigning i skader på bevægeapparatet hos hunde
Karantæne og hjemsendelse har betydet, at flere danskere end før har anskaffet sig en ny følgesvend. Særligt mange små hunde har fundet nye hjem. Ekspert rådgiver om de små hundes særlige behov og adfærd
Ligesom i England bliver amerikanske hunde nu trænet i at genkende lugten af Covid-19
Der er i hvert fald én i familien, som værdsætter, at visse arbejdspladser og skoler holder lukket i disse virustider – nemlig hunden. Nu hvor meget tid bruges i hjemmet, kan hundeejere benytte lejligheden til at udvikle forholdet til deres hund. Her kommer Agria Dyreforsikring med tips og råd til, hvordan du nemt kan aktivere hunden mellem de daglige gåture
I formiddags handlede Brinkmanns briks på P1 om hunde, og det var et interessant program, som du bør høre
For mange mennesker, særligt dem i risikogrupper, har deres kæledyr været afgørende for, at de er kommet godt igennem lockdown
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?