Natten mellem tirsdag og onsdag stod en hund bundet til et træ udenfor Rema1000 i Hedensted. Både politi og Dyrenes Beskyttelse blev kontaktet tirsdag aften, men hunden måtte alligevel blive stående ved træet hele den blæsende og regnfulde nat. Tidligere har Sydøstjyllands Politi beklaget over for Horsens Folkeblad. Nu følger Dyrenes Beskyttelse trop.
– Det er korrekt, at vi blev kontaktet tirsdag aften om denne sag. Der er ingen tvivl om, at efterladte hunde, der er bundet, ifølge hundeloven er en sag for politiet, fortæller dyreværnschef Yvonne Johansen.
Grunden til, at hun ser det som en politiopgave er, at situationen går under hundeloven og ikke dyreværnsloven, som Dyrenes Beskyttelse tager sig af.
– Det gør vi også opmærksom på, da vi bliver kontaktet, men vores vagtcentralmedarbejder lover alligevel at undersøge, om der skulle være en af vores frivillige i området, der havde mulighed for at køre forbi og se, om hunden var blevet hentet. Det kunne desværre ikke lade sig gøre, og det er i bagklogskabens lys rigtig ærgerligt, og det er vi meget kede af, lyder det fra Yvonne Johansen.
Selvom hun ser det som politiets opgave at løse den slags sager, mener hun godt, at Dyrenes Beskyttelse kunne have hjulpet.
– Det vigtigste er naturligvis hunden, og den skal jo ikke lide, fordi vi mener, det er en politiopgave. Når politiet ikke kan hjælpe, så skal vi kunne træde til. Det gjorde vi ikke den aften, og det skal vi have kigget på, så vi kan gøre det anderledes i fremtiden, siger hun.
Hun mener dog også, at der er sket en fejl i kommunikationen mellem vagtcentralmedarbejderen og henvenderen.
– Så vidt jeg er orienteret, så får vi ikke en opfølgning på sagen, og der er en eller anden form for miskmask i kommunikationen, siger hun.
Sagen har ført til selvransagelse hos Dyrenes Beskyttelse, der vil kigge på deres procedurer, så de fremover kan samle en sag som denne op.
– Vi er jo på ingen måde interesserede i, at der står en hund og lider en hel nat. Det er klart. Derfor skal vi også have kigget vores procedurer igennem. Vi kan jo sagtens synes, at det er politiets opgave, men når de ikke kommer ud, så skal vi simpelthen kunne løfte opgaven, indrømmer hun.
Hvad der plejer at være en pestilens for de sårbare dyr på Roskilde Dyreinternat, er i år blevet til en god oplevelse for alle
Ni hvalpe og 10 voksne hunde blev via frugtbart samarbejde reddet fra en hård skæbne. En ansvarlig ejer gjorde, at det store dyreværnsarbejde med hundene hurtigt kunne komme i gang, og hundenes fremtid blive sikret
Fire store hundesager har lagt pres på internaterne hos Dyrenes Beskyttelse den sidste måned, hvor 113 hunde er blevet overdraget. I alt er 219 hunde overdraget i 2018. Dyrenes Beskyttelse efterlyser nye ejere til hundene
Årets Roskilde Festival er endnu ikke for alvor skudt i gang. Alligevel fortæller hundeansvarlig på Roskilde Dyreinternat, at internatets hunde allerede er stressede over festivalgæsternes respektløse adfærd
Politihund fik maksimalt udbytte af sit arbejde i Varde i nat, hvor hele fire indbrudstyve måtte se sig besejret af schæferhunden
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.