Natten mellem tirsdag og onsdag stod en hund bundet til et træ udenfor Rema1000 i Hedensted. Både politi og Dyrenes Beskyttelse blev kontaktet tirsdag aften, men hunden måtte alligevel blive stående ved træet hele den blæsende og regnfulde nat. Tidligere har Sydøstjyllands Politi beklaget over for Horsens Folkeblad. Nu følger Dyrenes Beskyttelse trop.
– Det er korrekt, at vi blev kontaktet tirsdag aften om denne sag. Der er ingen tvivl om, at efterladte hunde, der er bundet, ifølge hundeloven er en sag for politiet, fortæller dyreværnschef Yvonne Johansen.
Grunden til, at hun ser det som en politiopgave er, at situationen går under hundeloven og ikke dyreværnsloven, som Dyrenes Beskyttelse tager sig af.
– Det gør vi også opmærksom på, da vi bliver kontaktet, men vores vagtcentralmedarbejder lover alligevel at undersøge, om der skulle være en af vores frivillige i området, der havde mulighed for at køre forbi og se, om hunden var blevet hentet. Det kunne desværre ikke lade sig gøre, og det er i bagklogskabens lys rigtig ærgerligt, og det er vi meget kede af, lyder det fra Yvonne Johansen.
Selvom hun ser det som politiets opgave at løse den slags sager, mener hun godt, at Dyrenes Beskyttelse kunne have hjulpet.
– Det vigtigste er naturligvis hunden, og den skal jo ikke lide, fordi vi mener, det er en politiopgave. Når politiet ikke kan hjælpe, så skal vi kunne træde til. Det gjorde vi ikke den aften, og det skal vi have kigget på, så vi kan gøre det anderledes i fremtiden, siger hun.
Hun mener dog også, at der er sket en fejl i kommunikationen mellem vagtcentralmedarbejderen og henvenderen.
– Så vidt jeg er orienteret, så får vi ikke en opfølgning på sagen, og der er en eller anden form for miskmask i kommunikationen, siger hun.
Sagen har ført til selvransagelse hos Dyrenes Beskyttelse, der vil kigge på deres procedurer, så de fremover kan samle en sag som denne op.
– Vi er jo på ingen måde interesserede i, at der står en hund og lider en hel nat. Det er klart. Derfor skal vi også have kigget vores procedurer igennem. Vi kan jo sagtens synes, at det er politiets opgave, men når de ikke kommer ud, så skal vi simpelthen kunne løfte opgaven, indrømmer hun.
Igen i går gik bølgerne højt, da DR1 havde et indslag i TV-avisen om hvalpefabrikker. I indslaget fortalte DR’s journalist, at Dyrenes Beskyttelse alene i dette halvår er rykket ud til intet mindre end 23 hvalpefabrikker, og hvis det fortsætter sådan, bliver 2017 et rekordår på den kedelige måde.
I nat døde Leo fra duoen Sussi og Leo efter længere tids sygdom. Leo var et menneske med stor kærlighed til hundene
Selv om Fødevarestyrelsens nye smileyordning for hundehold ikke kan stoppe ikke-registrerede virksomheder, ser Dyrenes Beskyttelse positivt på ordningen. For at få de ulovlige hundehandlere frem i lyset har foreningen taget initiativ til sin egen efterforskning
Når temperaturen stiger om sommeren, fraråder Dyrenes Beskyttelse at hunde efterlades i biler, også selv om det kun drejer sig om kort tid. Desværre er der stadig mange, som lader hunden sidde i bilen når det er varmt, hvilket kan have fatale konsekvenser
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund