Dyrenes Beskyttelse beklager

17-01-2020 19:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I sagen om hunden, der stod bundet foran Rema, er der kommet megen kritik af Dyrenes Beskyttelse. Dyreværnschef forstår kritikken, men lægger det største ansvar hos politiet

Copyright Ridehesten.com
Shutterstock

Natten mellem tirsdag og onsdag stod en hund bundet til et træ udenfor Rema1000 i Hedensted. Både politi og Dyrenes Beskyttelse blev kontaktet tirsdag aften, men hunden måtte alligevel blive stående ved træet hele den blæsende og regnfulde nat. Tidligere har Sydøstjyllands Politi beklaget over for Horsens Folkeblad. Nu følger Dyrenes Beskyttelse trop.

– Det er korrekt, at vi blev kontaktet tirsdag aften om denne sag. Der er ingen tvivl om, at efterladte hunde, der er bundet, ifølge hundeloven er en sag for politiet, fortæller dyreværnschef Yvonne Johansen.

Grunden til, at hun ser det som en politiopgave er, at situationen går under hundeloven og ikke dyreværnsloven, som Dyrenes Beskyttelse tager sig af.

– Det gør vi også opmærksom på, da vi bliver kontaktet, men vores vagtcentralmedarbejder lover alligevel at undersøge, om der skulle være en af vores frivillige i området, der havde mulighed for at køre forbi og se, om hunden var blevet hentet. Det kunne desværre ikke lade sig gøre, og det er i bagklogskabens lys rigtig ærgerligt, og det er vi meget kede af, lyder det fra Yvonne Johansen.

Selvom hun ser det som politiets opgave at løse den slags sager, mener hun godt, at Dyrenes Beskyttelse kunne have hjulpet.

– Det vigtigste er naturligvis hunden, og den skal jo ikke lide, fordi vi mener, det er en politiopgave. Når politiet ikke kan hjælpe, så skal vi kunne træde til. Det gjorde vi ikke den aften, og det skal vi have kigget på, så vi kan gøre det anderledes i fremtiden, siger hun.

Hun mener dog også, at der er sket en fejl i kommunikationen mellem vagtcentralmedarbejderen og henvenderen.

– Så vidt jeg er orienteret, så får vi ikke en opfølgning på sagen, og der er en eller anden form for miskmask i kommunikationen, siger hun.

Sagen har ført til selvransagelse hos Dyrenes Beskyttelse, der vil kigge på deres procedurer, så de fremover kan samle en sag som denne op.

– Vi er jo på ingen måde interesserede i, at der står en hund og lider en hel nat. Det er klart. Derfor skal vi også have kigget vores procedurer igennem. Vi kan jo sagtens synes, at det er politiets opgave, men når de ikke kommer ud, så skal vi simpelthen kunne løfte opgaven, indrømmer hun.   

Læs også

Mange hunde og katte i nye hjem

14-11-2018 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelses internater fandt nye hjem til langt flere dyr i oktober måned end i årets øvrige måneder. 67 pct. flere dyr sammenlignet med gennemsnittet for de resterende 11 måneder

Hunden er (selvfølgelig) nummer 1

08-05-2018 08:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny undersøgelse som Epinion har lavet for Dyrenes Beskyttelse viser, at hunden er danskernes foretrukne kæledyr

Odense: Hund finder ti efterladte killinger

02-07-2020 11:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag viste en hund fornemt næsearbejde, da den på sin gåtur fandt ti efterladte killinger i en skraldespand

Hvalpefabrikker og smiley-ordningen

25-07-2017 21:44, af Anne Ekenberg

Igen i går gik bølgerne højt, da DR1 havde et indslag i TV-avisen om hvalpefabrikker. I indslaget fortalte DR’s journalist, at Dyrenes Beskyttelse alene i dette halvår er rykket ud til intet mindre end 23 hvalpefabrikker, og hvis det fortsætter sådan, bliver 2017 et rekordår på den kedelige måde.

Dyrevelfærd er vigtigt i valget

06-05-2019 08:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når Lars Løkke trykker på valgknappen, skal politikerne være klar med nogle gode forslag til dyrevelfærd, da det er et af de punkter, der betyder noget for vælgerne. Det skriver Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse ønsker forbud mod fyrværkeri for private

15-12-2020 08:31, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vedvarende affyring af fyrværkeri over mange dage og uger har store konsekvenser for millioner af danske kæledyr, landbrugsdyr og dyr i naturen samtidig med, at det også er en stor miljøbelastning. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget bør indskrænkes markant

Ægtepar bag voldsom misrøgt må fortsat have hund

30-05-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ægtepar slipper billigt fra misrøgt af hunde, da de ikke tidligere er straffet

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt