de næste fire år er der, som vi tidligere har skrevet afsat penge til at oprette tre dyreværnsenheder i politiet.
I 2019 er der afsat 6 millioner, i årene 2020-2021 er der afsat 10 millioner per år, mens der i 2022 er afsat 12 millioner kroner til formålet. Det fremgår af den aftale om Finanslov, regeringen og Dansk Folkeparti har indgået.
Hos Dyrenes Beskyttelse glæder direktør Britta Riis sig over aftalen, der ligger tæt op af, hvad man hos Dyrenes Beskyttelse har ønsket.
– Vi er i Dyrenes Beskyttelse meget, meget positive overfor, at der i den nye finanslov er afsat penge til at oprette specialiserede dyreværnsenheder i politiet. Oprettelsen af enhederne ligger meget tæt op af det forslag, vi igennem lang tid har arbejdet på at komme igennem med til politikerne, siger hun og tilføjer:
– At dyreværnsenhederne oprettes, er både en anerkendelse af, hvor vigtigt det er, at slå hårdt ned på vanrøgt og mishandling af dyr, men også et udtryk for, at det kræver specielle politikompetencer og dedikerede ressourcer at håndtere disse sager.
Der er i forslaget lagt op til, at betjentene i dyreværnsenhederne skal uddannes i dyrevelfærd og have særligt kendskab til dyreværnsloven.
Britta Riis ser blandt andet frem til, at de nye politienheder får mulighed for at efterforske sager omkring hvalpefabrikker.
Også hos Dyreværnet glæder man sig over de nye toner fra politikerne.
– Vi er positive overfor initiativet og ser frem til at blive introduceret til yderligere detaljer om enhederne, siger Rikke Christensen-Lee, direktør for Dyreværnet
Vi har siden oprettelsen af det nye dyrepoliti fulgt deres arbejde tæt. Nu er det næsten et år siden, enheden blev oprettet, og i den tid har den opsporet 81 sager
Når Lars Løkke trykker på valgknappen, skal politikerne være klar med nogle gode forslag til dyrevelfærd, da det er et af de punkter, der betyder noget for vælgerne. Det skriver Dyrenes Beskyttelse
I den nye finanslov er der afsat penge til at oprette tre specialiserede dyreværnsenheder i politiet. Dansk Folkeparti jubler
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.