Når danskerne snart går til valgurnerne, så er hver femte tilbøjelig til at sætte deres kryds efter, om partiet eller kandidaten fører en dyrevenlig politik. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Dyrenes Beskyttelse blandt 2050 danskere. Mere end hver tredje svarer i samme undersøgelse, at dyrevelfærd er et vigtigt tema til folketingsvalget. Det skriver Dyrenes BEskyttelse i en pressemeddelelse.
- Dyrevelfærd er et emne, der generelt ligger danskerne meget på sinde, hvad enten det er vores kæledyr, forholdene for de vilde dyr i naturen eller de mere end 200 mio. svin, fjerkræ, kvæg og mink, som dansk landbrug hvert år producerer. Derfor kommer det heller ikke bag på mig, at dyrevelfærd tegner til at blive et afgørende tema i den kommende valgkamp, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.
Forbud mod lange dyretransporter er det vigtigste emne
I undersøgelsen blev deltagerne også præsenteret for 16 dyrevelfærdsproblematikker og bedt om at udvælge de vigtigste til det kommende folketingsvalg. Her var der et klart flertal for at sætte fokus på forbud mod lange dyretransporter.
- Det har gjort et stort indtryk på danskerne, at der har været fokus i medierne på de dårlige forhold for de næsten 15 millioner danske smågrise, som hvert år sendes levende på lastbiler ud i verden. Men også de grimme sager med hvalpefabrikker og ulovlig handel med hunde har medvirket til, at befolkningen ønsker et dyrepoliti og hårdere straffe i dyreværnssager, siger Britta Riis.
Hårdere straffe i dyreværnssager kom ind på en andenplads, mens indførelse af dyrepoliti og indsats mod ulovlige hvalpefabrikker blev henholdsvis nummer tre og fire. Sidst men ikke mindst på danskernes top fem over vigtige dyrevelfærdsdagsordner er mere plads til vild natur.
Enhver, der overvejer at inkludere et firbenet familiemedlem i hjem og hjerte de næste 10-15 år, bør tænke en række faktorer igennem først. Det handler dog ikke blot om at sætte sig ind i hunderacens egenskaber, behov og temperament: Racens generelle sundhed påvirker ikke bare hundens velbefindende og levetid, men i høj grad også ejerens bekymringsniveau og husstandens økonomi.
Mange danskere går rundt med hvalpe-drømme i forårsmånederne, men for at få et livslangt og vellykket hundeforhold, er der nogle faktorer, der er vigtige at vurdere, f.eks. valg af hunderace, lyder det fra Agria Dyreforsikring. En ny svensk undersøgelse viser, at cirka 17 procent af alle voksne hunde må finde nye hjem, fordi hunde-forholdet viste sig ikke at leve op til (menneskets) forventninger.
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Dyrenes Beskyttelses internater har aldrig været så fyldt, som de er netop nu. Sammenlignet med sidste år er der lige nu 36 % flere dyr på internaterne, som på sigt kommer til at søge nye hjem. Stigningen skyldes flere ting, heriblandt effekterne af corona-nedlukningen
For godt et år siden blev dyreværnsloven opgraderet til dyrevelfærdsloven. Men den er stadig ikke god nok, mener dyreværnsforeninger
Dyrenes Beskyttelse oplever flere sager med folk, der holder langt flere dyr, end de magter. De er velmenende, men dyrehoarding går ud over dyrene og presser dyreinternaterne
Dyrenes Beskyttelse på Fyn søger netop nu nyt hjem til schæfer, der stod lænket udenfor i en måned
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?