Et nyt udkast til bekendtgørelse om dyrevelfærdsmæssige mindstekrav til hold af hunde er netop sendt i høring. Dansk Kennel Klub (DKK) ser med stor tilfredshed på den kommende lovgivning, som har potentiale til at hæve sundheden og velfærden for alle hunde i Danmark.
Gennem det seneste år har DKK samarbejdet med Dyrenes Beskyttelse, Dyreværnet, Den Danske Dyrlægeforening og DOSO for at påvirke den nye lovgivning i en retning, der gavner hundene. I de tidlige faser var der bekymring for, at der ville blive indført forbud mod bestemte hunderacer, men i stedet er fokus nu på at forbedre sundhed og velfærd for alle danske hunde.
Sundhedskravene matcher DKK’s eksisterende regler
De erfarne opdrættere vil hurtigt bemærke, at mange af sundhedskravene i bekendtgørelsen ligner de avlskrav og etiske regler, som DKK allerede stiller til opdræt af udvalgte racehunde.
– Vi er meget tilfredse med, at både Fødevareministeren og Fødevarestyrelsen har lyttet til faglige input fra dyreværnsorganisationer, dyrlæger og DKK. Det er et stort skridt fremad for hundevelfærd i Danmark, lyder der fra DKK.
Den store forskel er dog, at disse regler, såfremt de bliver stemt igennem i Folketinget, kommer til at gælde ALLE hunde - både med og uden stambog.
Hvad dækker bekendtgørelsen?
Den nye bekendtgørelse vil sætte en række regler i kraft, der skal sikre bedre forhold for hunde i Danmark. Blandt de vigtigste punkter er:
Desuden indeholder lovforslaget en række krav om obligatoriske sundhedsundersøgelser for visse racer:
DKK fortsætter dialogen
Selvom DKK generelt er positivt stemt over for bekendtgørelsen, er der enkelte detaljer, de mener kunne være anderledes. Disse vil blive fremført i DKK’s høringssvar for at sikre de bedst mulige forhold for danske hunde og opdrættere.
Udkastet til bekendtgørelsen kan læses her: Høringsportalen
Fødevareministerens pressemeddelelse kan findes her: Fødevareministeriets hjemmeside
Høringen er nu åben, og der forventes yderligere debat om, hvordan lovgivningen bedst kan sikre danske hundes sundhed og velfærd.
Dansk Kennel Klub gør etiske anbefalinger til regler for at styrke ansvarlig hundeavl.
Opdrætsjournalen er opdrætteren-/tæveejerens bedste værktøj. Det er en bog, du selv skriver/udfylder efterhånden, som ”Projekt hundehvalpe” skrider frem.
I Hal C kan besøge en helt ny stand på DKK's udstillinger. Standen ejes af Magtor, og her kan man få testet hundens bevægeapparat
I den kommende weekend d. 17.-19. juni afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling hos Vejen Idrætscenter. Knap 2.000 hunde og deres ejere lægger vejen forbi hver dag for at konkurrere om at blive dagens bedste hund; det prestigefyldte ”Best in Show”
Dansk Hunderegister gør det muligt at foretage ejerskifte online, så registreringen bliver hurtigere og mere enkel, når man sælger sin hund
TVSyd har den seneste tid sat fokus på New Hope Denmark, og hvordan man her tager portugisiske gadehunde af tvivlsom karakter til Danmark. DKK’s adfærdskonsulent advarer mod at købe hund hos foreningen
Sara DeAngelis har netop vundet søndagens juniorhandling. Dermed har hun vundet alle tre konkurrencer i Roskilde
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.