Nyhed: Opdrætsjournal til alle opdrættere

07-11-2024 12:33, af Cecilie Friis Amstrup

Opdrætsjournalen er opdrætteren-/tæveejerens bedste værktøj. Det er en bog, du selv skriver/udfylder efterhånden, som ”Projekt hundehvalpe” skrider frem.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Anne Egede

Opdrætsjournalen fra Forlaget Bellis, skrevet af Anne Egede, er en bog på 112 sider med fortrykte skemaer og tabeller, som du selv udfylder. Det er lige fra tæven går i løbetid, over parring og drægtighed til fødsel og tiden efter fødslen.

Journalen indeholder desuden skemaer og tabeller, som du udfylder om hvalpene med alle relevante fakta om den enkelte hvalp – om hvalpens fødsel, vægtskemaer, foder, dyrlægeoplysninger osv. – fra hvalpen kommer til verden, og til den forlader opdrætteren med sin nye ejer.

Med denne journal får du som opdrætter en enestående mulighed for at holde styr på alle relevante oplysninger om et kuld hvalpe og deres mor. Du har alle oplysninger samlet på ét sted, så det er nemt og overskueligt for dig. 

De fortrykte skemaer og tabeller gør det let og enkelt at notere alle data. Du skal bare indføre de data, som gælder for din tæve og dine hvalpe. Opdrætsjournalen rummer selvfølgelig også plads til egne noter, ligesom der er plads til at indsætte fotos af hvalpenes forældre, fotos af hver enkelt hvalp samt scannings- og røntgenbilleder m.m.

En udfyldt journal er en guldgrube af data, dertil kommer, at det slet og ret er sjovt at føre en opdrætsjournal.

Opdrætsjournalen er en bog, du selv har skrevet. En bog med alle vigtige facts omkring hele forløbet med dit hvalpekuld, og som du, som opdrætter, vil have glæde af for altid.

Opdrætsjournalen kan købes nu hos Østrand og i DKKs webshop.

Info

ANMELDELSE af ”Opdrætsjournalen” fra Forlaget Bellis:

Som opdrætter gennem mange år vil jeg efter at have set Anne Egedes “Opdrætsjournal” ønske, jeg havde været lige så kreativ, som hun er. Selv skrev jeg nogle af hvalpeoplysningerne ind på små sedler, som naturligvis blev “glemt” og forsvandt undervejs. Tænk, om man kunne have sammenlignet kuldene undervejs. Det kunne man have lært meget af, tror jeg. At følge hvalpene fra start med alle disse oplysninger, der fremgår af skemaerne i denne opdrætsjournal, kunne måske forklare meget om hvalpens videre udvikling – også efter hvalpene kom til nye ejere. Som opdrætter kan man uden tvivl også lære meget om de avlslinjer, man har i sit opdræt og muligvis også kunne løse problemer ved at bruge denne opdrætsjournal.

Opdrætsjournalen har alt relevant med både om tæven og om hvalpene – og også ting, som du helt sikkert ikke har tænkt på, men som er vigtige at notere. Tabeller og skemaer omfatter hvalpenes nye ejere, hvalpebiometri såsom højde, omkreds af hals og bryst, hvalpenavne inkl. køn og farve, hvalpe på sutteflaske/sonde såsom mængde, tidspunkt, vægt før og efter, og desuden et ugentligt vægtskema plus et vægtskema de første 3 uger. Derudover noter om den enkelte hvalpes fødselsforløb, hjertefrekvens, åndedræt, reflekser og farve på slimhinder. Selv nu, efter at jeg har haft mit sidste kuld, ville jeg ønske, at jeg havde haft alle disse oplysninger, som en udfyldt opdrætsjournal vil komme til at indeholde, på mine kuld. Det havde virkelig været rart ikke mindst i forhold til at hjælpe hvalpekøbere som selv opdrætter.

Som tidligere reproduktionsdyrlæge ville jeg også ønske, at jeg – dengang i min klinik – havde haft sådan en opdrætsjournal, som jeg kunne have tilbudt klienterne, for det er virkelig et smart redskab til enhver opdrætter, og er man ny i opdræt, er opdrætsjournalen også rigtig god at støtte sig op ad. Jeg kan varmt anbefale denne opdrætsjournal til jeres kommende kuld – I vil kun undre jer over, at I nogensinde har kunnet undvære den.

Birgitte Schjøth, Reproduktionsdyrlæge,
tidligere indehaver af ”Canicold Reproduktion”.

Læs også

Fra kæmpe hundehold i Israel til dansk racevinder

20-11-2024 11:28, af Cecilie Friis Amstrup

Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem

Støt borgerforslag om forbud mod nikotinposer og snus

19-11-2024 11:52, af Cecilie Friis Amstrup

Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.

Dramatisk eftersøgning af hunden Dolph

18-11-2024 16:16, af Cecilie Friis Amstrup

En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.

Fredagsquiz: Hvad ved du om boxeren

29-03-2019 08:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Ugens fredagsquiz handler om boxeren. Er du bedre end din opdrætter?

Hvorfor vælge genbrugshund

01-02-2021 11:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er mange gode grunde til at vælge en “brugt” hund, dvs. en omplaceringshund, I køber på et internat eller fra en familie, der ikke længere kan have hunden. Men vær opmærksom på, at det økonomiske aldrig bør være en af grundene. Selvom en omplaceringshund er billigere i anskaffelse end en hundehvalp fra en opdrætter, så er der mange faste og også uforudsete omkostninger ved at have hund. Tjek, om I har luft i budgettet til at have en hund i de mange år, den ofte kan leve

Rørende gensynsglæde ved Ring 7

23-06-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som opdrætter er det altid lidt svært at give sine hvalpe videre. Det er det også for Kate Frederiksen, der har opdrættet groenendael siden starten af 90’erne. I Vejen mødte hun en af sine hvalpe

Röskvas rejse

05-12-2017 18:20, af Marie Helene Rigård Rohleder

Den islandske fårehund Surtsey’s R-Röskvas rejse begyndte for 2 ½ år siden i en hvalpekasse på Fyns land. Derefter boede den i en kort periode i Østrig, som endte i et gidseldrama, hvorefter hunden blev hentet tilbage til Fyn, og for en måned siden var hun til parring i Frankfurt

Redningsaktion gav brækket finger

17-06-2020 13:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom man er erfaren opdrætter, går tingene ikke altid som man forventer. Det kan Lotte Höhrmann skrive under på

Kom til webinar med Royal Canin

21-09-2024 13:25, af Anna Pørtner

I torsdags startede Dansk Kennel Klubs hovedsponsor, Royal Canin, en webinarrække for opdrættere og vil gerne give opdrættere, der er medlem af DKK mulighed for at deltage - ganske gratis

EDS: Absolute Beginners

21-05-2023 07:22, af Anne Egede, www.hforhund.dk

Man skulle ikke tro det, men sådan er det. 
Når man følger store ring fra EDS på skærmen derhjemme, så bliver man meget mere obs på, hvad der sker i ringen. Lægger faktisk mærke til langt mere end hvis man sidder ved ringsiden.
Man distraheres ikke, som det sker når man er fysisk til stede ved ringen af folk, der kommer hen og skal snakke, eller af hvad der sker udenfor ringen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Farvel til Kathe Winther – en pionér inden for hundeverdenen

15-11-2024 08:02, af Cecilie Friis Amstrup

I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.

Herning: Blue gjorde det igen!

09-11-2024 20:19, af Cecilie Friis Amstrup

Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Støt borgerforslag om forbud mod nikotinposer og snus

19-11-2024 11:52, af Cecilie Friis Amstrup

Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.

Herning: Kronen på årsværket for Blue

10-11-2024 19:49, af Cecilie Friis Amstrup

Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!

Nu er billederne fra Herning online

15-11-2024 12:12, af Cecilie Friis Amstrup

Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.

Dramatisk eftersøgning af hunden Dolph

18-11-2024 16:16, af Cecilie Friis Amstrup

En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.

Herning: Særlig hæder til de danske nationalracer

10-11-2024 20:30, af Cecilie Friis Amstrup

Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Herning: Naya er dagens bedste juniorhandler

10-11-2024 16:24, af Cecilie Friis Amstrup

Juniorhandleren Naya Kühne Andersen imponerede den britiske dommer i finalen ved søndagens Winter Wonder Show i Herning.