Der var kamp til det sidste om at blive årets opdrætter 2017. Om søndagen til DKK's internationale hundeudstilling i Herning stod Bitta Wöhliche fra kennel Leading Angels og opdaterede ihærdigt resultaterne på Hundeweb.dk, og med den endelige pointscore på 14 point gik sejren til Leading Angels med australian shepherds. Andenpladsen med 13 point tilfaldt kennel Vaskurs med faraohund, og tredjepladsen med 12 point gik til kennel Blaaholm med grand danois. Se resultatet her.
- Det var en kæmpe forløsning, da vi endelig nåede i mål. Når afgørelsen er så tæt, så er Herning så nervepirrende, men jeg er bare glad og lettet, over at vi vandt, siger Bitta Wöhliche.
Når det hårde arbejde betaler sig
Bitta er opdrætter og medejer af alle de 4 australian shepherds, som deltog i klassen. 3 af dem bor hjemme hos hende selv, mens resten af de fremviste hunde er udstationeret hos familier, hvor de lever som familiehunde, når de ikke fremvises i udstillingsringen. En af hundene arbejder blandt andet som terapihund for demente ved siden af karrieren som udstillingshund.
Australian shepherd findes i 16 forskellige farver, og alle halelængder og øjenfarver er tilladte. Derfor er det ekstra svært at opdrætte type-ens hunde, fortæller Bitta.
- Det har været hårdt arbejde og sindssygt svært at opdrætte mange homogene hunde, som er ens i type og af høj nok kvalitet. Vi har alle arbejdet hårdt med at træne og klargøre hundene, men det er alle anstrengelserne værd nu, fortæller Bitta Wöhliche. I den gruppe af 4 hunde som deltog i Herning var der 3 hanner og en tæve fra 3 forskellige kombinationer. Alle 4 hunde er champions i både Danmark og udlandet. Den firkløver som sikrede sejren er også årets racevinder 1 – 4.
Solgt til australian shepherds
For 15 år siden ønskede Bitta sig en hund, som havde en ordentlig fysisk størrelse. En hund som den et lille barn ville tegne. Efter at have gennemsøgt markedet for at finde den rigtige race, så hun en hanhund af racen australian shepherds på et kursus. Derefter tog hun kontakt til opdrætteren at den race og mødte deres opdræt og blev skrevet op til en hund. Bitta brugte 7 år med racen, før hun tog sit første kuld og besøgte racen hjemland USA over 13 gange for at opsøge viden om racen fra verdens dygtigste opdrættere. Målet har været at lavet nogle sunde hunde, som ligner racestanden dvs. kan blive Champions og som kan arbejde.
Bitta har opdrættet i 9 år, og i 2007 vandt hun Årets Hund med den australian shepherd Thornapple Aftershock. Her 10 år senere er det så pokalen med inskriptionen 'Årets opdrætter 2017', som får lov at pryde hjemmet. Nu er det blot at se, hvad de næste 10 år må bringe.
Ægteparret bag kennel Nordcairn’s blev hædret for deres dedikerede avlsarbejde og succeser med cairn terriere gennem næsten tre årtier.
Kennel Sieger's indtog i den grad podiepladserne til dette års Winter Wonder Show i Herning. Og for fjerde gang tog de også titlen som årets opdrætter.
Går man med en drøm om at blive årets opdrætter i DKK 2019, er vejen nu blevet en smule kortere, da sidste års vindere har valgt at tage en pause fra udstillingerne
Det blev finske Sanni Pulli, der løb med sejren i Nordisk mesterskab i Juniorhandling foran Irja Sofie Nyheim fra Norge og Maya DeAngelis fra Danmark
I den kommende weekend, den 2. og 3. november, afholdes årets sidste hundeudstilling. Knap 8.000 hunde af 289 forskellige racer vil lægge poterne forbi Messecenter Hernings store haller og giver dig mulighed for at opleve alt fra stor til lille, fra jagthund til selskabshund og fra kort til lang pels. Det bliver kort sagt en sand hundefest med pomp og pragt
Lørdag var første dag på den internationale hundeudstilling i Herning. Her spillede dansk/svensk gårdhund en hovedrolle
Så er Årets Avlsklasse afgjort, og det blev Surtsey's E-Eydis, islandsk fårehund, der løb med sejren et point foran Javika's Neymar JR Stump Boblop, dansk/svensk gårdhund, og vi skal nok skrive meget mere om Årets Avlshund, men her kommer lidt om nummer to
En flot hundeudstilling i Fredericia er overstået. Vi har samlet lidt stemningsbilleder fra søndagen her. Fotos: Bjarke Kirkegaard Nielsen
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
SECH DKCH NORDV21 Hjohoo’s Yes Hjo Can imponerede endnu en gang i Store ring - denne gang ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling på Roskilde Dyrskueplads.
For anden dag i træk stod Simone Riisgaard Kristiansen øverst på podiet ved DKK’s internationale udstilling og gav dermed sin mor den absolut bedste gave på mors dag.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse