Der var kamp til det sidste om at blive årets opdrætter 2017. Om søndagen til DKK's internationale hundeudstilling i Herning stod Bitta Wöhliche fra kennel Leading Angels og opdaterede ihærdigt resultaterne på Hundeweb.dk, og med den endelige pointscore på 14 point gik sejren til Leading Angels med australian shepherds. Andenpladsen med 13 point tilfaldt kennel Vaskurs med faraohund, og tredjepladsen med 12 point gik til kennel Blaaholm med grand danois. Se resultatet her.
- Det var en kæmpe forløsning, da vi endelig nåede i mål. Når afgørelsen er så tæt, så er Herning så nervepirrende, men jeg er bare glad og lettet, over at vi vandt, siger Bitta Wöhliche.
Når det hårde arbejde betaler sig
Bitta er opdrætter og medejer af alle de 4 australian shepherds, som deltog i klassen. 3 af dem bor hjemme hos hende selv, mens resten af de fremviste hunde er udstationeret hos familier, hvor de lever som familiehunde, når de ikke fremvises i udstillingsringen. En af hundene arbejder blandt andet som terapihund for demente ved siden af karrieren som udstillingshund.
Australian shepherd findes i 16 forskellige farver, og alle halelængder og øjenfarver er tilladte. Derfor er det ekstra svært at opdrætte type-ens hunde, fortæller Bitta.
- Det har været hårdt arbejde og sindssygt svært at opdrætte mange homogene hunde, som er ens i type og af høj nok kvalitet. Vi har alle arbejdet hårdt med at træne og klargøre hundene, men det er alle anstrengelserne værd nu, fortæller Bitta Wöhliche. I den gruppe af 4 hunde som deltog i Herning var der 3 hanner og en tæve fra 3 forskellige kombinationer. Alle 4 hunde er champions i både Danmark og udlandet. Den firkløver som sikrede sejren er også årets racevinder 1 – 4.
Solgt til australian shepherds
For 15 år siden ønskede Bitta sig en hund, som havde en ordentlig fysisk størrelse. En hund som den et lille barn ville tegne. Efter at have gennemsøgt markedet for at finde den rigtige race, så hun en hanhund af racen australian shepherds på et kursus. Derefter tog hun kontakt til opdrætteren at den race og mødte deres opdræt og blev skrevet op til en hund. Bitta brugte 7 år med racen, før hun tog sit første kuld og besøgte racen hjemland USA over 13 gange for at opsøge viden om racen fra verdens dygtigste opdrættere. Målet har været at lavet nogle sunde hunde, som ligner racestanden dvs. kan blive Champions og som kan arbejde.
Bitta har opdrættet i 9 år, og i 2007 vandt hun Årets Hund med den australian shepherd Thornapple Aftershock. Her 10 år senere er det så pokalen med inskriptionen 'Årets opdrætter 2017', som får lov at pryde hjemmet. Nu er det blot at se, hvad de næste 10 år må bringe.
Kennel Sieger's indtog i den grad podiepladserne til dette års Winter Wonder Show i Herning. Og for fjerde gang tog de også titlen som årets opdrætter.
Går man med en drøm om at blive årets opdrætter i DKK 2019, er vejen nu blevet en smule kortere, da sidste års vindere har valgt at tage en pause fra udstillingerne
I den kommende weekend d. 18.-20. august afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling hos Vejen Idrætscenter. Over 2.500 hunde og deres ejere lægger vejen forbi hver dag for at blive eksteriørbedømt og i håbet om at vinde. De tre dages udstilling bliver altså et sandt hundemekka og med rigelig mulighed for alle hundeelskere og hundeinteresserede at få en overdosis af pelset, logrende kærlighed
Endnu en stor dag i Herning er slut. Dagen kulminerede med en Best in Show finale, hvor Forget Me Not løb med sejren
Siden Ulf Fjelsted Jørgensen afslørede, at han trækker sig fra Show of Winners har Anne Birgitte Schilling og andre samlet ind til en hyldest for hans store arbejde. Lørdag klokken 14.00 blev han hyldet i Ring M34
Fredag åbnede DKK ballet til dette års udstilling i Vejen. Dagen bød på både godt vejr, glade hunde og førere.
Lotte og Michael Kristensen havde ikke lang tid til at hvile på laurbærrene, efter Bonus blev kåret som Årets Hund. Tirsdag blev 28 sorte silkehøns nemlig leveret til bedømmelse ved Europaschau Herning
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse