Når den første vintergæk pipper op gennem jorden, bliver især katte åbenbart ramt af forårsfornemmelser akkurat som vi mennesker. I hvert fald er sommermånederne de måneder, hvor katte formerer sig mest og med en drægtighedsperiode på mellem på mellem 58 og 67 dage, passer det meget godt med et befrugtningstidspunkt omkring forårets start.
Men skulle det ikke handle om hunde? Jo det skal det faktisk. For de mange katte, der kommer til verden i sommermånederne, giver et større tryk på internaterne, hvilket så også rammer de hunde, der bliver indleveret på internater.
– Sommeren er den mest hektiske tid på året for vores internater. Vi får mange svigtede killinger ind over sommeren, og vi ser desværre ofte, at de bliver efterladt i plastikposer og papkasser uden deres mor, fortæller Jens Jokumsen, chef for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
Dyrenes Beskyttelse rækker nu armen ud i håb om at få hjælp til at klare de travle måneder. Organisationen søger nemlig såkaldte sommervenner.
Hvad er en sommerven?
Salig Jodle Birge sang, at rigtige venner ikke kan købes for penge, men som sommerven hos Dyrenes Beskyttelse er det faktisk pengepungen, der er vigtig.
Som sommerven støtter man dyrene tre gange, nemlig 1. juli, 1. august og 1. september.
Med hjælpen vil dyrene få dyrlægebehandling, pleje og træning, så de kan komme ud i nye kærlige hjem.
Du kan tilmelde dig som sommerven her
Herunder kan du se en video af Messi, som modsat sin argentinske navnefælle var noget trind, da han kom på internat. I dag er han en helt anden hund.
Luna er en anden hund, som har haft gavn af god behandling hos Dyrenes Beskyttelse. Hun var nærmest bare skind og ben, da hun kom fra sin alkoholiserede ejer til internatet i Roskilde. I dag er hun blevet en glad og flot hund. Se bare videoen herunder.
I 2024 fik 515 hunde fra Dyrenes Beskyttelse nyt hjem. Tallet er mindre end året før, men det skyldes i høj grad, at hundene på internaterne kræver mere tid og træning, før de kan omplaceres.
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Hvad der plejer at være en pestilens for de sårbare dyr på Roskilde Dyreinternat, er i år blevet til en god oplevelse for alle
Kort tid efter at Bella blev adopteret til en kærlig familie, løb hun væk. I otte dage var hun forsvundet, og flere hundrede borgere på tværs af kommuner i Region Sjælland samarbejdede om at få hende hjem igen. Det lykkedes, og nu er Bella tilbage på Roskilde Internat
I fredags skrev vi om et internat i Ukraine, der manglede foder til deres dyr. Nu vil danske Jonathan Beck køre ned med en bilfuld foder
Nye tal fra Dyrenes Beskyttelse viser, at flere og flere vælger at blive frivillig plejefamilie for syr, der har haft det svært
Fire store hundesager har lagt pres på internaterne hos Dyrenes Beskyttelse den sidste måned, hvor 113 hunde er blevet overdraget. I alt er 219 hunde overdraget i 2018. Dyrenes Beskyttelse efterlyser nye ejere til hundene
En storpuddel forsvandt fra sin ejer og sad fast i skoven uden vand i tre døgn. En dedikeret dronefører fra Vi Finder Hund blev hans redning.
I forbindelse med vores sorgtema i det nummer af Magasinet HUNDEN, der udkommer i morgen, modtog vi denne beretning fra Hanne Bindslev Gregersen om at sige farvel til sin hund. Artiklen kom ikke med i bladet, men I skal ikke snydes for den. Derfor kommer den her på hunden.dk
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Med et imponerende samarbejde og masser af træning har beaglen Storm og hans fører Leif Scheel opnået bemærkelsesværdige resultater inden for schweissprøver og sporchampionater. Historien om deres rejse er en fortælling om dedikation, tab og et unikt bånd mellem hund og menneske.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet