Når hunde bliver for pressede, og deres signaler bliver overset, kan det i værste fald ende med at de bider i et forsøg på at komme ud af en ubehagelig eller utryg situation – og især helt små børn er i øget risiko for at blive bidt af hunde, viser studier. Bidskader kan være farlige og traumatiserende for børnene, og vil i mange tilfælde ende med at hunden aflives. Der er heldigvis flere ting både for forældre og ejere kan gøre for at undgå at det ender så vidt.
1) Lad ikke barnet gå hen til en sovende hvilende hund
En undersøgelse lavet af et amerikansk forskerhold fra University of Pennsylvania har vist, at børn under syv år oftest bliver bidt i forbindelse med at børnene tager kontakt til hunde, der ligger og hviler sig. Det kan formentlig skyldes at de forskrækkes, eller at de ikke så let kan komme væk fra den ubehagelige situation.
2) Vær opmærksom omkring alle hunde – også hunde, der kender barnet godt
Alle hunden kan potentielt bide, og børn ved ikke altid hvordan de skal omgås hunde – også selvom det drejer sig om hunde de kender.
Forældre og hundeejere har ofte en tendens til at være mere forsigtige med interaktion mellem børn og hunde, når hunden og barnet ikke kender hinanden. Studiet fra Pennsylvania viste at op til 72% af bidskader på børn sker, hvor hund og barn er vant til hinanden – og ser man på børn fra nul til to år, så er det helt oppe på 88% af tilfældene.
Det sker formentlig ikke kun fordi børn generelt bruger mere tid sammen med hunde de kender. Et andet studie af en amerikansk-canadisk forskergruppe har vist, at forældre har en mindre tendens til at blande sig når de ser potentielt risikable situationer mellem børn og hunde, hvis barnet og hunden ikke er fremmede for hinanden.
3) Antag ikke at en stille hund altid er glad og veltilpas
De signaler hunde bruger til at vise at de føler sig pressede og har brug for mere plads, kan være subtile og kan let overses, hvis man ikke ved, hvad man skal kigge efter. Et tyrkisk studie har vist. at mennesker har en tendens til tro at hunde er afslappede, når de er i kontakt børn, på trods af at de viser tegn på usikkerhed eller angst – og desværre gælder denne tendens til at fejltolke hundens sindstilstand ikke kun folk der ikke selv har hund – det sker lige så ofte for hundeejere.
Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.
Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid.
En indbydende sø, en sprød majskolbe eller en kølig ispind kan være svært at modstå en varm sommerdag både for mennesker og dyr. Desværre er det også noget, der kan gøre alvorlig skade på hunde og ødelægge deres sommer på et splitsekund, hvis ejeren ikke er vågen. Her lister dyrlæge hos Agria Dyreforsikring en række skader, man kan forebygge, og hvad du bør holde øje med over sommeren
Er du vokset op med kæledyr i hjemmet? Eller havde du kæledyr, mens dit barn lå i maven eller var spæd? Så har dit barn muligvis færre fødevareallergier end de børn der ikke tidligt blev eksponeret for f.eks. en hund eller kat.
Vi har forsøgt os med en fredagsquiz til børnene. Brug den som et frikvarter eller som lidt ekstra lærdom til de små
Børn, der elsker hunde og hunde der elsker børn er dejligt. Og de to ting kan man opleve på Hund i Fokus netop nu
Du tager en masse hunde, tilsætter børn og voksne i alle aldre, blender dem med vand, mudder, en kæmpe forhindringsbane og højt humør, så har du et ”K9 Biathlon for alle”
Her får du endnu et brev fra juniordelen af HUNDEN januar 1981. Dette er et meget kort, men også lidt sjovt brev
I går var der børne- og ungedag i Fårvanghallen. Mange mødte op, og her kan du se lidt billeder fra dagen
Ændrede familieforhold, dødsfald, børn, nyt job ... Årsagerne til, at Simba, Djargo, Loui og de andre hunde hos Dyreværnet leder efter nye hjem er mange. Fælles for dem alle er, at de har brug for en ny chance og et kærligt, livslangt
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?