I programmet ‘Hund søger hjem’ på TV 2 FRI følger seerne otte herreløse hunde fra Dyreværnets internater i jagten på at finde et nyt blivende hjem. Sammen med Dyreværnets hundetræner og adfærdsbehandler, Nina Amdi, og TV-vært Lene Beier besøger de tre familier med hver enkelt hund, og derefter tager Nina Amdi beslutningen om, hvilken familie som får tilbudt hunden.
De udvalgte
I udvælgelsesprocessen af de otte hunde har Dyreværnet lagt vægt på, at hundene skal være formidlingsegnet, uden store adfærdsproblemer og mentalt rustet til at kunne besøge tre familier uden at stresse. Desuden har Dyreværnet også udvalgt forskelligartede hunde med forskellige behov, så programmerne ikke kommer til at ligne hinanden.
Når hunden har besøgt de tre familier, så er det op til Dyreværnets hundetræner og adfærdsbehandler, Nina Amdi, at beslutte, hvilken af familierne som får til at beholde hunden.
– Jeg har lagt vægt på, at ejeren skal kunne honorere hundens aktivitetsniveau med den rigtige stimulering, og at ejeren skal kunne træne hunden på en stille og rolig måde. Derudover så kigger jeg meget på, hvordan hunden reagerer overfor familien og eventuelle børn, og omvendt hvordan familien interagerer med hunden, siger Nina Amdi, hundetræner og adfærdsbehandler ved Dyreværnet.
På hundens præmisser
På Dyreværnets Facebook-side kan seerne efterfølgende se, hvordan det er gået de forskellige hunde. Nina Amdi har nemlig været ude og besøge deltagerne efterfølgende.
– Det er rigtig sjovt og en luksus at kunne følge op på, hvordan det går med hundene. Jeg bliver jo simpelthen så knyttet til de hunde, så jeg næsten tuder, hver gang de skal afleveres, siger Nina Amdi.
For Nina Amdi har det været både spændende og sjovt at være med i ‘Hund søger hjem’. For hende er det vigtigt, at det er program på hundens præmisser.
– Jeg skal tale hundens sag hele vejen igennem. Programmet ‘Hund søger hjem’ er på hundenes præmisser. Familien skal kunne tilbyde hunden det rigtige og ikke omvendt, siger Nina Amdi.
Nina Amdi og hunden Hubert fra ‘Hund søger hjem’. Foto: Lotta Lemche/TV 2
Faglighed og underholdning på samme tid
I løbet af TV-programmet viser Nina Amdi forskellige tips og tricks til basal hundetræning. Både seer og de deltagende får viden omkring hundens pasning og pleje, serveret med et positivt afsæt.
– Jeg udvælger øvelserne, så alle kan være med. Eksempelvis indkald og gå pænt i snor. Jeg håber, at det kan inspirere folk til at komme lidt i gang med træning af deres hunde, siger Nina Amdi.
Se de sidste 5 programmer de kommende tirsdage kl. 21.15 på TV 2 FRI.
Internatleder på Fyns Internat, Lene Frahm, oplever, at flere og flere har en mening om, hvilke dyr internatet skal hjælpe
Vi har været i kontakt med redaktør for programmet, Gadehunde for millioner, og han anerkender, at det har været specielt at lave programmet
Stephanie Carlsen er en af de tidligere frivillige fra New Hope Denmark, der udtalte sig i TV2’s program i går. Hun er chokeret over foreningens fremgangsmåder
Lørdag den 24. og d. 31. august afholder Dyreværnet traditionen tro sit årlige Åbent Hus-arrangement i hhv. Kolding og Rødovre
Mellem jul og nytår fik Dyreværnet overdraget 12 chihuahuaer, desværre var de i så dårlig stand, at syv måtte aflives
I dag ruller Danmarks allerførste nonprofit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, ud på de danske veje. Bag tiltaget står Dyreværnet, en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, der via en donation fra en privat dyreven har fået mulighed for at etablere den rullende dyreklinik
Torsdag blev Dyreværnet politianmeldt af Fødevarestyrelsen, da værnet nægtede at aflive to serbiske hunde
Dyreværnet har fået indleveret en tæve, som har født hvalpe inden for den sidste uge. Hvalpene er nu fundet
Dyreværnet har i den grad været i centrum den seneste tid på grund af hvalpene Alba og Daisy, der er kommet ulovligt til Danmark fra Serbien. Direktør Rikke Christensen-Lee vil bruge situationen til en forenet kamp mod import fra udenlandske hvalpefabrikker
Imponerende arbejde af Dyreværnet, der netop har rundet patient nummer 1000 i deres rullende dyreklinik
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde