New Hope Denmark: Stephanie Carlsen føler sig misbrugt

14-09-2021 14:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Stephanie Carlsen er en af de tidligere frivillige fra New Hope Denmark, der udtalte sig i TV2’s program i går. Hun er chokeret over foreningens fremgangsmåder

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

 

I morges skrev vi en artikel om programmet om New Hope Denmark. Nu har sagen taget en ny drejning.

I programmet fremlagde den tidligere frivillige Stephanie Carlsen et budget, som viste et overskud på godt 800.000 kroner sidste år i New Hope Denmark, der er en non-profit organisation.

Efterfølgende lagde New Hope Denmark et billede på Facebook, som viste en messengerchat mellem Stephanie Carlsen og en anden.

Her stod følgende:

Stephanie: Apropos det budget. Jeg er helt sikker på, at Janni fra tv2 bruger det mod NHDK. Jeg gad godt være en flue på væggen.

Anden deltager: Det tror jeg også, hun gør. Vildt du har nået at få fusket det, inden du skred. Og få taget screen af det og rettet det igen. Shit var du ikke temmelig nervøs der?

Stephanie: Ja. Samme med tvsyd de var fuldstændig med på at trashe NHDK.

Anden deltager: De æder jo alt råt. Hold nu kæft, hvis det nogensinde bliver opdaget.

 

Denne chat undrede os noget, og derfor forelagde vi den for Stephanie, der allerede var bekendt med den.

– TV2 gjorde mig bekendt med det for en måneds tid siden. Og jeg kan kun sige, at jeg slet ikke kender noget til den samtale, siger hun og fortsætter:

– Til gengæld spurgte en veninde mig, om jeg har to Facebookprofiler. Det har jeg ikke, men der findes altså to profiler i mit navn, så nogen har oprettet en falsk profil i mit navn.

Derudover undrer Stephanie sig også over indholdet i chatten:

– Hvorfor skulle jeg skrive, at Janni fra TV2 ville bruge det? Jeg kendte slet ikke Janni, og jeg havde ingen kontakt med Janni. Jeg blev interviewet af en anden journalist.

  Da vi taler med Stephanie Carlsen er hun netop kommet ud fra politistationen, hvor hun har anmeldt den falske profil og en hændelse, der fandt sted i morges.

– Jeg føler mig enormt uretfærdigt behandlet. Her til morgen blev jeg ringet op af en mand, der sagde, at jeg skulle være glad for, at han sad  i fængsel, og at jeg bare skulle vente til, han kom ud. Det har jeg naturligvis meldt til politiet, siger hun og fortsætter:

– Hvis New Hope Denmark ikke havde noget at skjule, hvorfor stiller Silke sig så ikke frem og svarer på de mange spørgsmål?

 

Som vi nævnte i vores artikel i morges, lagde New Hope Denmark en masse opslag på Facebook i går. Dem har vi nu kigget igennem, og en ting skinner helt klart igennem. New Hope Denmark fralægger sig ethvert ansvar, og lægger ansvaret på dem, der har købt hvalp hos dem.

 

For eksempel i eksemplet med hunden Frosky, der var en 10 år gammel, blind hund, som en kvinde gerne ville adoptere. Den skulle ikke have andre problemer, og det var der tre dyrlæger i Portugal, der havde skrevet under på.

I TV2’s program sagde en af disse læger, at han aldrig havde set hunden. New Hope Denmark mener at have bevis på, at denne læge har undersøgt Frosky, og der ligger organisationens fokus i denne sag. At få ret i, at dyrlægen havde undersøgt hunden.

Men de tager ikke ansvar for, at det viste sig, at hunden var meget syg, ikke kunne sidde, og vaklede på benene. Frosky blev aflivet syv dage, efter den kom til Danmark på foranledning af den nye ejers dyrlæge.

 

I denne situation ville det have klædt New Hope Denmark at tage hundeejeren seriøst og endda undskylde, at hunden var i den forfatning. I stedet stilles der spørgsmålstegn ved den danske dyrlæges konklusioner.

 

Læs også

Ulovligt indført hvalp død af rabies i Bremen

16-09-2021 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp nåede kun at leve få dage i Tyskland, før den døde af den frygtede sygdom, rabies. Hunden er et godt eksempel på, hvorfor man skal overholde alle regler, når man indfører en hund til landet

TV2: En lidt speciel situation

15-09-2021 13:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har været i kontakt med redaktør for programmet, Gadehunde for millioner, og han anerkender, at det har været specielt at lave programmet

New Hope Denmark melder TV2 til Pressenævnet

14-09-2021 09:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Bestyrelsen bag New Hope Denmark er meget utilfredse med den udsendelse, der blev sendt på TV2 mandag. Efter at have lagt flere beviser for deres sag på Facebook vælger de nu at trække stationen i Pressenævnet. Organisationen ændrer ikke på deres fremgangsmåde fremover

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på svampene. Tre hvalpe aflivet

21-09-2021 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Anicura Odense Dyrehospital har lagt et opslag på Facebook, som i den grad bør give stof til eftertanke

Opsang og popsang til udstillerne

19-09-2021 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom lørdagen i Ballerup var fantastisk, var der hundehår i suppen, der ødelagde en smule af glæden

Hund i Skive bider igen

16-09-2021 12:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den hund, der for godt en måned siden bed en mand i Skive, har nu bidt igen. Denne gang gik det ud over to betjente

TV2: En lidt speciel situation

15-09-2021 13:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har været i kontakt med redaktør for programmet, Gadehunde for millioner, og han anerkender, at det har været specielt at lave programmet

Se billederne: Søndag i Ballerup

20-09-2021 09:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Så blev det mandag. Men sikke en dejlig weekend, vi havde i Ballerup. Her får du lidt billeder

Rabies hos hunde

17-09-2021 12:13, af Astrid Gerd Holtet

Rabies – også kaldet hundegalskab – en livsfarlig sygdom, der heldigvis ikke ses i hunde i Danmark. Den findes dog i landene omkring os, og skal du rejse med din hund, skal hunden være vaccineret mod sygdommen

Ulovligt indført hvalp død af rabies i Bremen

16-09-2021 09:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp nåede kun at leve få dage i Tyskland, før den døde af den frygtede sygdom, rabies. Hunden er et godt eksempel på, hvorfor man skal overholde alle regler, når man indfører en hund til landet

Se billederne: Lørdag i Ballerup

18-09-2021 20:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Det har været en dejlig dag i Ballerup med masser af skønne hunde

Stor emotionel sejr i Ballerup

19-09-2021 17:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så blev udstillingen I Ballerup afgjort, og det blev en flot finale med en fortjent og fuldstændig vild vinder

Hvorfor humper min hund alt og alle?

22-12-2016 13:46, af Kasper Larsson
Når din hund humper en fremmedes ben, er det ofte anledning til en meget akavet stemning. Det er en adfærd, mange hundeejere gerne vil være foruden