Lørdag den 25. maj mødtes 270 hunde fra hele Sjælland på Amager Fælled. Sammen med deres ejere var de mange snuder samlet for at deltage i Agria Dyreforsikrings årlige hundegåtur. Det blev en festlig dag i velgørenhedens tegn med masser af bjæf og glade hunde med logrende haler i naturskønne omgivelser. Agria Dyreforsikring havde forinden bebudet, at for hver ekvipage - hund og ejer - som gik med på turen, blev der doneret 50 kroner ubeskåret til dyrevelfærd. I år går pengene til Dyreværnet, som behandler hunde i nød og hjælper dem med at finde kærlige og blivende hjem.
Kl. 11.00 stimlede alle deltagerne sammen. Efter lidt opvarmning lød startskuddet til gåturen. Det var ikke kun i Danmark, at gåturen blev afviklet, også i Paris, Edinburgh, Helsinki, Oslo og 12 byer i Sverige gik hundeejere og deres firbenede venner for en god sag. Samlet set blev 13.500 kroner samlet ind i Danmark, og det er ny rekord.
Direktør i Dyreværnet, Rikke Christensen-Lee, sagde efter gåturen:
- Vi er super glade for at have været med til gåturen og ikke mindst for donationen på 13.500 kroner fra Agria. Pengene skal gå til vacciner til hundene. Medicin til dyrene er en af vores store udgifter, så det er dejligt med det flotte bidrag.
Tine Antvorskov, direktør i Agria Dyreforsikring, var efterfølgende meget tilfreds med dagen:
- Jeg er glad for, at gåturen på Amager Fælled blev en succes. Jeg er især stolt over, at vi bidrager til Dyreværnets gode arbejde, så endnu flere herreløse hunde kan blive medicinsk behandlet. Mange tak til alle hundeejerne, der dukkede op og gik med. Vi glæder os allerede til næste års gåtur.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.
Vores hunde elsker at gå tur. Især er vores mellemste hund Essie klar når der rasles med nøgler eller hundesnore. Hun er altid frisk på en gåtur. Vi kalder hende i sjov husets gåturs junkie, men det passer meget godt på hvor meget det betyder for hende at komme ud og få luftet ørene og noget i næsen.
Tirsdag viste en hund fornemt næsearbejde, da den på sin gåtur fandt ti efterladte killinger i en skraldespand
Gåturen skal være en positiv oplevelse, men mødet med andre hunde kan hurtigt udvikle sig uheldigt. Med lidt omtanke og respekt kan du nemt skabe tryghed for både din hund og andre.
I Australien har man en ret stram dyrelov, som blandt andet betyder, at man kan få en stor bøde for ikke at lufte sin hund dagligt
Nyt britisk studie har sat fokus på gåture med hunde, og er kommet frem til nogle interessante tal
Agria inviterer alle hundeejere i Danmark til at deltage i en landsdækkende gåtur, hvor hvert skridt tæller som støtte til Dyreværnet. Det eneste du skal gøre, er at tage snoren i hånden, dele et billede og nyde turen med din firbenede ven.
Skal hunden med på stranden, må du finde snoren frem. Heldigvis ødelægger det ikke strandturen for hunden - den får stadig en masse sanseoplevelser.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet