Lørdag den 25. maj mødtes 270 hunde fra hele Sjælland på Amager Fælled. Sammen med deres ejere var de mange snuder samlet for at deltage i Agria Dyreforsikrings årlige hundegåtur. Det blev en festlig dag i velgørenhedens tegn med masser af bjæf og glade hunde med logrende haler i naturskønne omgivelser. Agria Dyreforsikring havde forinden bebudet, at for hver ekvipage - hund og ejer - som gik med på turen, blev der doneret 50 kroner ubeskåret til dyrevelfærd. I år går pengene til Dyreværnet, som behandler hunde i nød og hjælper dem med at finde kærlige og blivende hjem.
Kl. 11.00 stimlede alle deltagerne sammen. Efter lidt opvarmning lød startskuddet til gåturen. Det var ikke kun i Danmark, at gåturen blev afviklet, også i Paris, Edinburgh, Helsinki, Oslo og 12 byer i Sverige gik hundeejere og deres firbenede venner for en god sag. Samlet set blev 13.500 kroner samlet ind i Danmark, og det er ny rekord.
Direktør i Dyreværnet, Rikke Christensen-Lee, sagde efter gåturen:
- Vi er super glade for at have været med til gåturen og ikke mindst for donationen på 13.500 kroner fra Agria. Pengene skal gå til vacciner til hundene. Medicin til dyrene er en af vores store udgifter, så det er dejligt med det flotte bidrag.
Tine Antvorskov, direktør i Agria Dyreforsikring, var efterfølgende meget tilfreds med dagen:
- Jeg er glad for, at gåturen på Amager Fælled blev en succes. Jeg er især stolt over, at vi bidrager til Dyreværnets gode arbejde, så endnu flere herreløse hunde kan blive medicinsk behandlet. Mange tak til alle hundeejerne, der dukkede op og gik med. Vi glæder os allerede til næste års gåtur.
Agria inviterer alle hundeejere i Danmark til at deltage i en landsdækkende gåtur, hvor hvert skridt tæller som støtte til Dyreværnet. Det eneste du skal gøre, er at tage snoren i hånden, dele et billede og nyde turen med din firbenede ven.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.
I Australien har man en ret stram dyrelov, som blandt andet betyder, at man kan få en stor bøde for ikke at lufte sin hund dagligt
Tails.com bringer nogle gode råd til dig, der vil på hike med din hund. Det gælder nemlig om at passe på dig selv, hunden og naturen
Der er ikke mange syn, der er mere opløftende end en glad hund, der spurter afsted over grønne græsmarker uden snor om halsen. Men det er langt fra alle steder, det er tilladt at lufte hunden uden snor. Her får du et overblik
Nyt britisk studie har sat fokus på gåture med hunde, og er kommet frem til nogle interessante tal
I Tyskland er man ved at revidere dyrevelfærdsloven. Det betyder blandt andet, at man vil indføre en lov om, at hunde skal luftes mindst to gange om dagen
En gåtur med sine ejere på Englands højeste punkt endte noget dramatisk for hunden Daisy
Blommerne og mirabeller hænger tungt fra træernes grene og truer med at falde ned i hovedet på de forbipasserende. Er man så heldig at gå tur på en natursti, kan man oven i købet plukker dem og nyde dem med det samme. Og er hunden med, fristes man helt naturligt til også at give sin hund et par stykker af disse sødmefyldte og saftige frugter. Men er det nu en god ide?
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Ved DKK’s internationale udstilling i Roskilde sikrede Simone Riisgaard Kristiansen sig sejren i juniorhandlingfinalen med en præstation, der imponerede dommeren med sin ro, selvsikkerhed og sikre håndtering.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse