Nytårsaften oplever mange hundeejere, at deres hunde udviser tegn på angst på grund af aftenens øredøvende brag.
Netop nytårsaften er det dog muligt at forberede sig på, da man ved, hvornår denne dag falder. Torden og lyn frembringer samme reaktion hos lydfølsomme hunde. Det er bare noget sværere at forberede sig selv og hunden på tordenvejr, da det kan ramme når som helst i de lunere perioder.
Derfor er det en god ide at vænne hunden til tordenvejret allerede fra hvalpestadiet. Det handler om at udsætte hunden for nogle af de lyde, den kan være eller blive bange for. Lydene kan enten erhverves på CD, og de kan også findes online. Under artiklen finder du et eksempel fra Spotify på en kraftig tordenbyge.
Det er vigtigt, at lydene afspilles lavt og man gradvist vænner hunden til de høje lyde. Træningen skal foregå i et trygt miljø, og hunden skal være rolig, når man træner det.
Det er en god ide at lade hunden lege med noget, den kan lide, mens man afspiller lydene. På den måde bliver dens opmærksomhed afledt fra lydene.
Hos en voksen hund, der allerede har oplevet at blive bange for tordenvejret, skal man regne med, at det tager noget længere tid at afvænne den fra at være angst for de høje lyde. Man kan i de tilfælde konsultere en dyrlæge.
Det beviste vejrguderne i Vejen lørdag. Efter en drivvåd formiddag og start på eftermiddagen, begyndte solen at titte frem i horisonten.
Så gik den ikke længere. Regnen har ramt Roskilde, men rygterne vil vide, at tørvejret får overtaget
Den danske vinter byder på meget regn og slud - og dermed også meget mudder. Når hunden kommer hjem efter en lang gåtur, kan en vask derfor være nødvendig.
I den kommende weekend d. 18.-20. august afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling hos Vejen Idrætscenter. Over 2.500 hunde og deres ejere lægger vejen forbi hver dag for at blive eksteriørbedømt og i håbet om at vinde. De tre dages udstilling bliver altså et sandt hundemekka og med rigelig mulighed for alle hundeelskere og hundeinteresserede at få en overdosis af pelset, logrende kærlighed
Flere års hårdt arbejde gav en velfortjent belønning da Bitta Wöhliche fra kennel Leading Angels vandt den prestigefyldte titel som årets opdrætter 2017
Hvornår og hvordan hunden lærte at leve med mennesker er stadig til debat – og nu sættes der spørgsmålstegn ved en af de populære forklaringer
På to ekstraordinære generalforsamlinger valgte et stort flertal af Dansk Racehunde Unions medlemmer at nedlægge DRU. Nu bydes de mange hundeejere velkommen i Dansk Kennel Klub
Det var et smukt øjeblik og der var fart på, da Årets Hund løb gennem Store Ring i Herning Messecenter ved årets sidste store udstilling, Winter Wonder Show.
I går døde den folkekære Lise Nørgaard. En kvinde som i den grad har sat sit aftryk i dette land, og som også har sat op til flere aftryk i hundeverdenen. For hun var en hunde- og dyreelsker
Ligesom mennesker, kan hunde også blive køresyge – vi ser på hvad du kan gøre for at hjælpe dem
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Hugo, en welsh springer spaniel med en helt anderledes start på livet i Israel, er gået fra atypiske vilkår til at triumfere som dansk racevinder og elsket familiemedlem
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde