Når du i den kommende uge modtager HUNDEN, får du en fantastisk flot forside, der desværre leder ind til en trist historie. For på forsiden finder du en saluki i fuldt firspring ved årets DM i lure coursing, som desværre blev ramt af et rigtig trist dødsfald, da en galgo espanol faldt om med hjertestop.
Faktisk står de lidt triste historier i kø i det nye blad, da vi også har et større tema om det at miste sin hund. For hvorfor er det så tabubelagt at tale om, at man sørger over sin hunds død? Vi møder nogen, som har prøvet at miste, og for hvem tabene har haft store konsekvenser.
Heldigvis er der også positive historier i bladet. Du kan blandt andet læse om, hvoirdan det var at være på DKK’s ungdomslejr i år. Der er også en artikel om, hvordan gammel dansk hønsehund er kommet ud i verden og er blevet populær i Canada.
Derudover har vi været med narkohunden Fanta på kontrol i Enner Mark fængslet ved Horsens. Vi kan godt afsløre, at dens indsats ikke var forgæves.
Det er igen blevet tid til at sætte fokus på en race, og i dette nummer får du et portræt af den engelske setter, som er en fortræffelig jagthund og en hengiven familiehund.
Du får også en artikel om, hvordan man træner andre dyr. Lise Lotte Christensen har været på besøg i Fjord&Bælt, og har snakket med dem om træningsmetoderne.
Og så kan du som sædvanlig læse om en af DKK’s unge mennesker i serien Ung med hund.
Endnu engang håber vi, at I vil sætte pris på de mange forskellige artikler i medlemsbladet, som vi er stolte over at sende ud til jer.
Dansk Kennel Klub har lanceret en ny mulighed for hundeejere og opdrættere, der ønsker at registrere sundhedsresultater, som ikke er omfattet af officielle avlskrav og -anbefalinger. Funktionen “Anden sundhed” giver bedre overblik og lettere adgang til hundes sundhedsdata.
Ægteparret bag kennel Nordcairn’s blev hædret for deres dedikerede avlsarbejde og succeser med cairn terriere gennem næsten tre årtier.
Vær med i Dansk Kennel Klubs store fotokonkurrence i samarbejde med CEWE. Send dine bedste pletskud og vind fotopræmier.
En storpuddel forsvandt fra sin ejer og sad fast i skoven uden vand i tre døgn. En dedikeret dronefører fra Vi Finder Hund blev hans redning.
I forbindelse med vores sorgtema i det nummer af Magasinet HUNDEN, der udkommer i morgen, modtog vi denne beretning fra Hanne Bindslev Gregersen om at sige farvel til sin hund. Artiklen kom ikke med i bladet, men I skal ikke snydes for den. Derfor kommer den her på hunden.dk
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Med et imponerende samarbejde og masser af træning har beaglen Storm og hans fører Leif Scheel opnået bemærkelsesværdige resultater inden for schweissprøver og sporchampionater. Historien om deres rejse er en fortælling om dedikation, tab og et unikt bånd mellem hund og menneske.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet