Der er mange myter omkring lydangst og behandlingen af det. Her får du en lille række af disse:
Myte: Angstmedicin pacificerer bare hunden, mens den stadig er bange.
Fakta: Mange nyere produkter dæmper angst, mens hunden er tilstede i nuet. Men den bliver hjulpet til at overkomme frygten bedre. Samtidig findes der en række kosttilskud, der tages over en længere periode, og som kan hjælpe hunden til at overkomme sin angst bedre.
Myte: Hvis hunden er bange, skal man bare ignorere den, så den ikke tror, der er noget galt.
Fakta: Støt din hund, hvis den er bange, ignorerer du den bare, kan dens frygt forstærkes.
Myte: Hvis hunden er bange, skal du ikke give godbidder, det forstærker frygten.
Fakta: Når man giver hunden godbidder, hvis den er bange, handler det ikke om at forstærke frygten, men om at ændre hundens følelse. Man kan ikke gøre hunden mere bange ved at give den godbidder. Man kan derimod ændre hundens følelse, så der sker noget rart, når det ubehagelige kommer.
Myte: Man skal ikke ændre noget nytårsaften, hunden vænner sig til larmen til sidst.
Fakta: Hvis hunden gentagne gange har en traumatisk oplevelse af nytårsaften, kan det accelerere. Lydangst er ikke noget, der går over af sig selv, men skal derimod forebygges eller behandles. I værste fald kan angsten sprede sig til, at hunden reagerer med angst på helt almindelige lyde og i normale situationer.
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.
Hunde taler ikke med ord, men de kommunikerer hele tiden med os. Her får du fem vigtige budskaber fra din hund, som mange ejere overser i en travl hverdag, og som kan styrke jeres relation, hvis du lærer at lytte bedre.
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig
Foråret lokker med grønne skove og lyse dage, og der er masser af vandreruter i Danmark, hvor både du og din hund kan nyde naturen sammen
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?