Guide: Sådan støtter og hjælper du din hund i fyrværkerisæsonen del 2 af 3

14-12-2021 08:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du afsnit to i serien om nytår fra Tanja Benn, Lea Nor og Christina Berantzino fra hundetv.dk og Just Be Dog. Denne gang om myter

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock

 

Der er mange myter omkring lydangst og behandlingen af det. Her får du en lille række af disse:

Myte: Angstmedicin pacificerer bare hunden, mens den stadig er bange.
Fakta: Mange nyere produkter dæmper angst, mens hunden er tilstede i nuet. Men den bliver hjulpet til at overkomme frygten bedre. Samtidig findes der en række kosttilskud, der tages over en længere periode, og som kan hjælpe hunden til at overkomme sin angst bedre.

Myte: Hvis hunden er bange, skal man bare ignorere den, så den ikke tror, der er noget galt.
Fakta: Støt din hund, hvis den er bange, ignorerer du den bare, kan dens frygt forstærkes.

Myte: Hvis hunden er bange, skal du ikke give godbidder, det forstærker frygten.
Fakta: Når man giver hunden godbidder, hvis den er bange, handler det ikke om at forstærke frygten, men om at ændre hundens følelse. Man kan ikke gøre hunden mere bange ved at give den godbidder. Man kan derimod ændre hundens følelse, så der sker noget rart, når det ubehagelige kommer.

Myte: Man skal ikke ændre noget nytårsaften, hunden vænner sig til larmen til sidst.
Fakta: Hvis hunden gentagne gange har en traumatisk oplevelse af nytårsaften, kan det accelerere. Lydangst er ikke noget, der går over af sig selv, men skal derimod forebygges eller behandles. I værste fald kan angsten sprede sig til, at hunden reagerer med angst på helt almindelige lyde og i normale situationer.

Info

Om Tanja Benn, Lea Nor og Christina Berantzino

Har hver især over 10 års erfaring som professionelle hundetrænere. De driver vidensplatformen Hundetv.dk , hvor de laver både fysiske og online træningsforløb og rådgivning for hund og helt almindelig ejer. Herudover er de travle foredragsholdere. Gennem tiden har de trænet og rådgivet mere end 20.000 hunde og ejere. Tilsammen har Tanja, Lea og Christina selv 14 hunde af forskellige racer.

Læs også

En nationalrace der skaber bånd mellem ejere

15-01-2025 12:45, af Cecilie Friis Amstrup

Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.

Et mindeværdigt nytår på Danmarks første hundekro

08-01-2025 13:50, af Cecilie Friis Amstrup

Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.

En glitrende start på hundeåret i Brørup

06-01-2025 14:48, af Cecilie Friis Amstrup

Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

Lad din hund forbedre din livskvalitet

19-04-2025 07:21, af Cecilie Friis Amstrup

Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste