På en lille solskinsplet udenfor de store messehaller står to biler og ligner ulovlige parkeringer. Sagen er dog en ganske anden. Bilerne har nemlig et væsentligt formål. I dem er der gemt to duftspor, som hundene der deltager i nosework skal snuse sig frem til, og det gør de i stor stil.
Som journalist og fotograf skal man dog være lidt påpasselig med, hvordan man opfører sig ved nosework, for de er snu de noseworkere.
– Du må gerne gå ind i ringen, hvis du er er lidt forsigtig. Du må for eksempel ikke tage en masse billeder, hunden er tæt på duftsporet, for så regner deres ejere ud, at duftsporene er der i nærheden, lyder det fra Johanna Allanach, der har arrangeret konkurrencen.
En anden rutineret noseworker er Mia Rasmussen. Hun og hunden, Selma, finder begge spor, indenfor de 3 minutter, de har fået til opgaven. Mia dyrker nosework på konkurrenceplan, og det er nok også hendes rutine, der er med til at give Selma en god oplevelse med øvelsen.
På et tidspunkt, da andet spor skal findes, bliver Selma forvirret. Mia trækker hende lidt til side og giver hende en godbid. Omtrent 5 sekunder senere, har Selma fundet spor nummer 2.
– Jeg kunne se, hun lige havde brug for at cleare hovedet, og det virkede jo ret godt, lyder det efterfølgende fra Mia Rasmussen.
God eksponering
Mia Rasmussen har dyrket nosework på konkurrenceplan siden den første konkurrence, og hun er set ikke i tvivl om, hvorfor sporten er så spændende.
– Det er fedt at arbejde med hundens instinkter, og så elsker jeg at se, at hunden også synes, det er sjovt, fortæller hun.
Selvom hun selv dyrker nosework på konkurrenceplan, nyder hun bredden i sporten.
– Man kan dyrke sporten på et hvilket som helst plan, hvilket også tiltaler mig meget, siger hun.
At nosework er at finde i Herning for første gang, giver ifølge den garvede udøver en helt anden opmærksomhed omkring sporten, end man er vant til.
– Nosework bliver eksponeret på en helt anden måde her. Dem, der ikke kender sporten, kommer hen og spørger ind til den, og det er en rigtig god reklame for os, lyder det fra Mia Rasmussen, efter hun har været i aktion med sin 2 år gamle Selma.
Nyt studie viser at pulsen falder, når hunden bruger sin næse på gåturen – og jo mere intenst hunden snuser, jo større effekt har det på pulsen
I dag har vi været på besøg hos kreds 4 i Vejen, hvor der blev trænet nosework. Se billederne her og læs mere i HUNDEN juni
PowerDog er i den grad i gang med at skrive sig ind i den helt centrale historie i den danske hundeverden. Nu præsenterer de en uddannelse i nosework
Så er det blevet årets anden udstillingsdag, og vi skal have fundet årets første Best In Show. Men først skal hundene bedømmes i raceringene. Her får du et overblik over, hvilke racer, du kan opleve i dag
Set udefra ligner det en skønhedskonkurrence, der har til formål at udvælge den smukkeste deltager: Ikke et hår vender forkert. Ikke et gram for meget på de veltrimmede kroppe. Men i virkeligheden er konkurrencen nærmere en jobmesse, hvor deltagernes anatomi bedømmes ud fra den type arbejde, de er sat i verden for at udføre. Tag med til ”karrieredage for dem på fire poter” i Messe C i weekenden
Det er varmt i dag, og derfor er det rigtig vigtigt, at hunde ikke efterlades i bilerne.
Så går vi i gang med udstillingen på Bornholm. Her får du en oversigt over racer og ringe for i dag
Overvejer du at lægge vejen forbi hundeudstillingen i Rønne, så er det en god ide at have lidt sparepenge med. Der er nemlig masser af fristelser for hundemennesker
Nogle vil måske kalde det forbudsbornholm, men der er rigtig gode grunde til denne udstillings lidt skrappere regler
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet