Selvom Danmark ikke længere ligger på førstepladsen over de lykkeligste lande i verden, er vi stadig i den gode ende af skalaen. Men hvad gør os lykkelige? Et trygt velfærdssamfund, en sund økonomi eller tætte relationer til mennesker og kæledyr? Det er et individuelt spørgsmål og en kombination af flere ting, men meget tyder på, at menneskers relation til deres firbenede venner er med til at fremme lykkefølelsen.
Det viser en ny undersøgelse foretaget af Agria Dyreforsikring, som undersøger menneskers relation til deres kæledyr i seks lande: Danmark, Norge, Sverige, England, Frankrig og Finland. I undersøgelsen angiver 92 procent af alle danske kæledyrsejere, at deres kæledyr gør dem lykkelige, og 79 procent svarer, at de elsker deres dyr.
– Der er en god grund til, at vi omtaler hunden som ‘menneskets bedste ven’. Kæledyr får os til at grine, til at motionere og til at møde nye mennesker. Alle er faktorer, der gør hverdagen lysere for mange mennesker, og derfor kommer det høje antal lykkelige kæledyrsejere slet ikke bag på mig, siger Tine Antvorskov, direktør i Agria Dyreforsikring.
Når livet brænder på
I perioder, hvor alt ser sort ud, kan en trofast ven være altafgørende for vores mentale helbred. Undersøgelsen viser, at når vi har brug for trøst, ligger hunden på andenpladsen skarpt efterfulgt af vores partner. Hele 22 procent af danskerne svarer, at hunde giver dem den bedste omsorg.
Hundens livlige temperament og energiniveau smitter også af på deres ejere. 23 procent af respondenterne angiver, at de vægter deres hund højere end både partner, familie og venner, hvis de savner overskud. 37 procent har oplevet, at kæledyret har hjulpet dem gennem en livskrise.
Jórunn Davidsen fra Næstved indgår i den statistik, da hun har oplevet dyrevenskabets indflydelse på tæt hold.
– Jeg så et billede af en fransk bulldog-hvalp, og i et millisekund følte jeg glæde og håb, en følelse som jeg ikke havde mærket i årevis. Jeg har ham med overalt. Han giver mig styrke og livslyst, fortæller Jórunn.
Jórunn deltog i konkurrencen Danmarks Dyrehelt 2018, som er faciliteret af Agria Dyreforsikring, hvor hun nominerede sin hund for den store heltegerning. Hendes historie er blot én ud af mange, der viser, hvor afgørende relationen med kæledyr kan være for menneskers liv og lykkefølelse
”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet.
Denne golden retriever har i den grad fundet sig til rette i sneen, men mon ikke den kommer til at fryse poterne en smule. Billedet er taget af Karen Lykke Olsen
Mange har deltaget i eftersøgningen af Leica, der forsvandt søndag. Nu er hun fundet
På de sociale medier har der længe verseret en heftig diskussion for og imod utøjsmidlet og tyggetabletten Bravecto. Rigtig mange har ikke haft problemer i forbindelse med, at deres hund har indtaget pillen, men nogle har desværre oplevet mere eller mindre alvorlige bivirkninger. Nu har den europæiske lægemiddelmyndighed, European Medical Agency, set på sagen.
Efterår og vinter er højsæson for kennelhoste. Hosten kan være plagsom for hunden, og den er desværre meget smitsom. Her kan du læse om, hvilke forholdsregler du bør tage som hundeejer
Hunden Molly blev i fredags kåret som vinder af kampagnen Danmarks Dyrehelt 2017. Molly er en såkaldt “læsehund”, der hjælper børn med læsevanskeligheder til at blive bedre til at læse ved sin blotte tilstedeværelse. Molly og ejeren Lis Welin er fra Odense, men i dagens anledning havde de taget turen til København for at besøge Agria Dyreforsikring og Go’Morgen Danmark
Alle hunde skal på et eller andet tidspunkt forbi dyrlægen, og det er ikke alle, der synes, det er en fest. På Hundeklinikken i København gør de noget ved dyrlægeangst med deres helt specielle tilgang til hundene
Udtagning af biopsier bruges i de fleste dyreklinikker i Danmark – men hvad er en biopsi, hvordan udtages den og hvad bruges den til?
Kæledyr får os i bedre humør, når vi er triste. Men kæledyr kan også selv blive nedtrykte. Derfor udskriver danske dyrlæger antidepressiv medicin. Men medicin er dog ikke den eneste mulighed for at muntre kæledyret op, forklarer dyrlæge. Ofte er små ændringer i hverdagen nok
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.