Hvad gør man, når man står med en sygdom, der slår hunde ihjel, men som man endnu ikke kan finde årsagen til?
Er man den norske kennelklub indkalder man til ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde, hvor man diskuterer hvilke forholdsregler, man bør tage.
Det var netop, hvad man gjorde i Norge mandag.
Her besluttede man følgende:
Dermed går den norske kennelklub endnu videre, end den tidligere har gjort, hvor man blot anbefalede at aflyse eller flytte arrangementer. Dengang lød det, at det var første gang, man tog så drastiske midler i brug, så det er noget af en stor beslutning hovedbestyrelsen har taget denne gang.
Årsagen til, at man har valgt at gå endnu videre i stramningerne er, at Mattilsynet i går kunne oplyse, at de ikke er sikre på at kunne komme med en årsag til sygdomsudbruddene i denne uge, og at det muligvis kan tage endnu længere tid.
Derfor har NKK valgt at gå efter worst case, som er, at det er en sygdom, der smitter mellem hunde.
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.
I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Efter domsafsigelsen i Norge, der forbyder opdræt af Cavalier King Charles Spaniels med NKK stambog (Norsk Kennel Klub), har der, i danske medier, været fokus på sundheden i de danske hunde - herunder Cavalier King Charles Spaniel.
Pemphigus er en autoimmun sygdom i hundens hud, hvor kroppen angriber sig selv og forårsager alvorlig skade
Engflåten er de seneste år opdaget flere gange i Danmark, og flåten, der allerede er etableret i det nordlige Tyskland, kan blive et dyrt bekendtskab
Vi har travet land og rige rundt under corona – og har vi en hund, har den selvfølgelig været med. Men en ældre hund har præcis samme risiko for skader, sygdom og smerter som ældre mennesker har. Agrias skadestatistik viser en kraftig stigning i skader på bevægeapparatet hos hunde
Det er ikke det første, man tænker på, når man anskaffer sig en nuttet lille hvalp, men ikke desto mindre oplever to ud af tre nye hvalpeejere, at deres hvalp bliver syg og må forbi dyrlægen i dens første leveår
Ungarsk studie peger på, at traumatiske oplevelser kan have langvarige, negative konsekvenser for hunde og i sidste ende forkorte deres levetid
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Din egen hund kan hjælpe dig med at opnå en stigning i dit oxytocin niveauet (følelsen af lykke og velvære) allerede ved 1-5 minutters samvær.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?