Klumme: Det var ikke meningen, at jeg skulle have hund

24-04-2021 14:23, af Sara Eckhardt Boesen, instruktør i DKK Kreds 3

Her får du klummen fra det nyeste nummer af HUNDEN

Copyright Ridehesten.com

 

Jeg har altid elsket hunde, men jeg skulle ikke have min egen hund lige nu.

Da jeg boede i udlandet, lavede jeg meget frivilligt arbejde for et hundeinternat. Der er over 500 uheldige, søde hunde, alle med brug for et hjem. I den forbindelse har jeg haft flere dejlige hunde i pleje, som alle blev adopteret. Heldigvis, for en gang imellem møder man fænomenet ”foster fail”, der er et udtryk, der bruges til at beskrive, når en plejeforælder til et kæledyr permanent adopterer dyret. Disse plejeforældre fortæller, at de har stået med en følelse af, at hunden valgte dem.

Jeg adopterede ikke én. Indtil Enzo valgte mig.

Enzo og hans søskende blev fundet i et industrikvarter sammen med deres døde mor. De fik lov til at vokse op på et hundehotel, hvor jeg besøgte dem regelmæssigt. Nogle blev hurtigt adopterede, men Enzo røg ind og ud af plejefamilier i mange måneder.

Han viste sig aldrig fra sin bedste side til adoptionsdagene. De fleste gange stod han med snuden i busken og kom glad løbende, når vi skulle køre igen.

Desværre kom dagen, hvor han skulle flytte til det store internat udenfor i ørkenens hede. Jeg tog derop en uge efter, han kom dertil. Jeg gik forbi alle burene, før jeg så ham stå fuldstændig stille og kigge helt roligt på mig igennem tremmerne i et af de bagerste bure. De andre hunde gøede højt og sprang, som de altid gør, når nogen kommer.

Tidligere var Enzo den frække storebror i kuldet, det var han ikke mere. Han stod bare dér, og alt føltes helt stille. Jeg havde aldrig grædt der før, men nu løb tårerne ned ad kinderne på mig. Jeg tog ham ud på en gåtur, nussede ham og prøvede at vise ham lidt kærlighed. To dage efter hentede jeg ham og tog ham officielt i pleje. Jeg følte, han havde sagt, ”så er det nu, jeg skal nok opføre mig pænt”. I hjemmet virkede han nærmest taknemmelig, så plejen blev en måned efter til en flybillet med hjem til Danmark.

Hjemme i Danmark kontaktede jeg DKK. Her er jeg rigtig glad for at være blevet instruktør i Kreds 3. Jeg har altid fundet hundes adfærd spændende, og det har især været lærerigt at træne min egen hund.

Når vi starter et træningshold op, siger vi ofte til hundeejerne, at de skal kende deres hunds race, og hvad den repræsenterer i forhold til hundetyper, så de bedst forstår deres nye hunds behov, samt hvad de går ind til adfærdsmæssigt.

Hvis man ikke kender sin hunds race, kan første skridt selvfølgelig være at kigge på, hvordan hunden ser ud, og hvor den kommer fra. Jeg har selv oplevet, at man kan lære en hel del om sin hunds karakter gennem træning og observering.

Min hund er fra Emiraterne. Hans kropsbygning er slank, krølle på halen samt både et blåt og brunt øje. Da saluki er meget udbredt i Mellemøsten, går jeg ud fra, at han har noget af den i sig.

Andet skridt kan være at observere adfærd. Det har været særligt gavnligt i træningssammenhænge. Her er der ikke noget at tage fejl af; han har gennemgående myndetræk. F.eks. er han mest påvirket af synssansen, er reserveret, og jeg skal træne varieret for at holde hans opmærksomhed. At lære ham at kende gennem træning har hjulpet mig til at forstå en del af hans fundamentale adfærd. Nu ved jeg bedre, hvordan vi skal arbejde sammen fremover.

Jeg elsker min sjovt udseende hund, at jeg har givet ham en sikker hverdag, og at han beriger min hverdag hver eneste dag.

Læs også

KLUMME: At skifte race

01-07-2022 08:28, af Birgitte Lous

Her får du klummen fra juninummeret af HUNDEN

KLUMME: Mit værste mareridt i mit liv som hundeejer

24-05-2022 08:44, af Pia Rødvig Kristiansen, Kreds 4

Her får du månedens klumme fra HUNDEN

Klumme: Om at brænde for fællesskabet

02-05-2022 08:44, af Jeane Sørensen, Kreds 6

Her får du klummen fra aprilnummeret af HUNDEN

Hunden 11 kommer straks

16-11-2020 09:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I disse dage kommer årets andensidste nummer af HUNDEN. Her er lidt om, hvad du kan læse i bladet

Kort og godt om HD - del 2

27-07-2011 09:59, af Signe Wiese
Tema: Kort og godt om HD - Læs anden og sidste del, af hunden.dks tema om HD ved hunde.

Sådan hjælper du hunden i tordenvejr

08-06-2022 08:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange hunde er bange for tordenvejr. Heldigvis kan man som ejer hjælpe sin hund med at blive fri for angsten. Nemmest er det dog, hvis man starter med at træne hunden allerede fra hvalpestadiet

Skilsmisse – hvad med hunden?

24-05-2017 12:57, af Anne Ekenberg

Når alt ikke længere er fryd og gammen og en fordeling er uundgåelig – hvor skal hunden så hen? Skal der pakkes weekendtasker fulde af pibedyr og yndlingsbamser eller er det bedre at holde sig til ét hjem?

De fleste træner et par gange om ugen

07-04-2011 13:24, af Tine Luther
På hunden.dk har vi haft en afstemning, hvor man kunne tilkendegive, hvor ofte man træner med sin hund.

Når hunden skal aflives

28-08-2016 15:30, af Kasper Larsson
Alle hundeejere frygter med gru den dag, hvor de tvinges til at tage den tunge beslutning og sige farvel til deres bedste ven igennem mange år. Det er derfor en god ide at være forberedt på, hvad der sker hos dyrlægen og bagefter

I næste uge udkommer HUNDEN

15-11-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er det igen blevet tid til at vente ved postkassen på, at HUNDEN ankommer. Det gør den i den kommende uge, og her får du et lille indblik i, hvad du kan læse om

 

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Bornholm: Nej det var ikke Morten, der vandt

12-08-2022 18:43, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Øverst på skamlen efter en varm dag i Rønne stod Pi Johanne Rasmussen med hendes Chic Choix Parti Celebris, der ifølge hende er noget nær den perfekte hund

 

Guido Schäfer ville have boxer med hjem

14-08-2022 13:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den tyske allrounddommer faldt søndag pladask for en 14 uger gammel boxer, der efter sigende har taget dommerne med storm hele weekenden

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Galaksi ALL OF YOU FOREVER tog lørdagens sejr på Bornholm

13-08-2022 17:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endnu en hed og dejlig dag på Bornholm er slut. I dag gik BIS til Galaksi ALL OF YOU FOREVER

Hundens særlige øjenteknik

08-08-2022 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kender du det der lille særlige ryk med øjenbrynet, en hund kan foretage? Her kan du læse lidt om det

Endnu en flot finale med en flot vinder

14-08-2022 17:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så sluttede festen på Bornholm, og sikke en fest vi har haft. Søndag blev en smuk finale

 

Rekordmange hunde på solskinsøen

12-08-2022 13:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Rigtig mange hunde har fundet vej til udstillingen på Bornholm. Det er svært ikke at blive bjertaget af de mange hunde, det fantastiske vejr og den dejlige solskinsø

Hvorfor må hunde ikke bade ved blå flag

24-06-2021 15:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor

Sara er Årets Juniorhandler

14-08-2022 15:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En imponerende bedrift af Sara DeAngelis har netop afgjort årets juniorhandlerkonkurence, selvom der er tre konkurencer tilbage

En særlig roset

13-08-2022 16:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

 I godt seks år har BR Roset leveret rosetter til Dansk Kennel Klubs udstillinger. I dag havde ejer Betina Larsen en særlig roset til DKK