Klumme: Det var ikke meningen, at jeg skulle have hund

24-04-2021 14:23, af Sara Eckhardt Boesen, instruktør i DKK Kreds 3

Her får du klummen fra det nyeste nummer af HUNDEN

Copyright Ridehesten.com

 

Jeg har altid elsket hunde, men jeg skulle ikke have min egen hund lige nu.

Da jeg boede i udlandet, lavede jeg meget frivilligt arbejde for et hundeinternat. Der er over 500 uheldige, søde hunde, alle med brug for et hjem. I den forbindelse har jeg haft flere dejlige hunde i pleje, som alle blev adopteret. Heldigvis, for en gang imellem møder man fænomenet ”foster fail”, der er et udtryk, der bruges til at beskrive, når en plejeforælder til et kæledyr permanent adopterer dyret. Disse plejeforældre fortæller, at de har stået med en følelse af, at hunden valgte dem.

Jeg adopterede ikke én. Indtil Enzo valgte mig.

Enzo og hans søskende blev fundet i et industrikvarter sammen med deres døde mor. De fik lov til at vokse op på et hundehotel, hvor jeg besøgte dem regelmæssigt. Nogle blev hurtigt adopterede, men Enzo røg ind og ud af plejefamilier i mange måneder.

Han viste sig aldrig fra sin bedste side til adoptionsdagene. De fleste gange stod han med snuden i busken og kom glad løbende, når vi skulle køre igen.

Desværre kom dagen, hvor han skulle flytte til det store internat udenfor i ørkenens hede. Jeg tog derop en uge efter, han kom dertil. Jeg gik forbi alle burene, før jeg så ham stå fuldstændig stille og kigge helt roligt på mig igennem tremmerne i et af de bagerste bure. De andre hunde gøede højt og sprang, som de altid gør, når nogen kommer.

Tidligere var Enzo den frække storebror i kuldet, det var han ikke mere. Han stod bare dér, og alt føltes helt stille. Jeg havde aldrig grædt der før, men nu løb tårerne ned ad kinderne på mig. Jeg tog ham ud på en gåtur, nussede ham og prøvede at vise ham lidt kærlighed. To dage efter hentede jeg ham og tog ham officielt i pleje. Jeg følte, han havde sagt, ”så er det nu, jeg skal nok opføre mig pænt”. I hjemmet virkede han nærmest taknemmelig, så plejen blev en måned efter til en flybillet med hjem til Danmark.

Hjemme i Danmark kontaktede jeg DKK. Her er jeg rigtig glad for at være blevet instruktør i Kreds 3. Jeg har altid fundet hundes adfærd spændende, og det har især været lærerigt at træne min egen hund.

Når vi starter et træningshold op, siger vi ofte til hundeejerne, at de skal kende deres hunds race, og hvad den repræsenterer i forhold til hundetyper, så de bedst forstår deres nye hunds behov, samt hvad de går ind til adfærdsmæssigt.

Hvis man ikke kender sin hunds race, kan første skridt selvfølgelig være at kigge på, hvordan hunden ser ud, og hvor den kommer fra. Jeg har selv oplevet, at man kan lære en hel del om sin hunds karakter gennem træning og observering.

Min hund er fra Emiraterne. Hans kropsbygning er slank, krølle på halen samt både et blåt og brunt øje. Da saluki er meget udbredt i Mellemøsten, går jeg ud fra, at han har noget af den i sig.

Andet skridt kan være at observere adfærd. Det har været særligt gavnligt i træningssammenhænge. Her er der ikke noget at tage fejl af; han har gennemgående myndetræk. F.eks. er han mest påvirket af synssansen, er reserveret, og jeg skal træne varieret for at holde hans opmærksomhed. At lære ham at kende gennem træning har hjulpet mig til at forstå en del af hans fundamentale adfærd. Nu ved jeg bedre, hvordan vi skal arbejde sammen fremover.

Jeg elsker min sjovt udseende hund, at jeg har givet ham en sikker hverdag, og at han beriger min hverdag hver eneste dag.

Læs også

KLUMME: Nu med hund

30-03-2023 09:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN

KLUMME: Ydmyg og stolt BIS-dommer

09-03-2023 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk

KLUMME: Dejlig udstilling i Herning

28-12-2022 10:43, af Paul Lawless

Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless

NOSTALGI: Forfatterens uvidenhed

11-07-2019 10:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som journalist på HUNDEN kan man godt komme til at lave en fejl eller to. Det gode er, at man altid får det at vide, når det sker. Dette er ikke nyt. Læs bare dette læserbrev fra HUNDEN nr. 3 1969

Tyggegummi kan være giftigt for hunden

07-12-2022 08:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En lille mundfrisker for dig, men liv eller død for hunden. Det er ikke det, vi normalt tænker, når kæbemusklerne skal have lidt motion, men tyggegummi er en af de ting, du skal holde langt væk fra hunden. I værste fald kan din hund få et livsfarligt leversvigt, hvis den får fat i et stykke tyggegummi. Hunde kan nemlig ikke tåle sødemidlet xylitol, der selv i små mængder kan give hunde et voldsomt blodsukkerfald og i værste fald livsfarligt leversvigt. Derfor skal du holde øje med hunden på gåturen og undgå at smide tyggegummi på jorden. Er uheldet alligevel ude, har Agria Dyreforsikring lavet en guide til, hvordan du skal forholde dig

VIND med hunden.dk og BigBullies

14-05-2011 10:44, af Anne Kristine Tollestrup
Husk at du stadig kan nå at deltag i BigBullies-konkurrencen! Svar på et enkelt spørgsmål og vær med i konkurrencen om et super sjovt Running Egg!

Elsket eller hadet – ejeren bestemmer!

04-04-2013 14:26, af Tine Luther
I april indledes den svenske kennelklubs kampagne ”Skäll inte på hunden”. Målet er at få flere ejere til at tage ansvar for deres hund og vise hensyn til omgivelserne, så hunden undgår at få skæld ud, når det er mennesket, der fejler. Også vi danske hundeejere kan lade os inspirere...

Guide: Sådan støtter og hjælper du din hund i fyrværkerisæsonen del 1 af 3

13-12-2021 08:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tanja Benn, Lea Nor og Christina Berantzino fra Hundetv.dk og Just Be Dog har kastet et grundigt blik på nytårsaften med hunden, og de problemer denne aften kan skabe. De næste tre dage får du et afsnit af deres arbejde, som du kan bruge derhjemme med din egen hund

Hvordan gik jeres nytårsaften

01-01-2022 11:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er det blevet 2022. Mange har sikkert festet i går. Vi vil gerne se, hvordan jeres nytår gik med hunden

Rabies hos hunde

17-09-2021 12:13, af Astrid Gerd Holtet

Rabies – også kaldet hundegalskab – en livsfarlig sygdom, der heldigvis ikke ses i hunde i Danmark. Den findes dog i landene omkring os, og skal du rejse med din hund, skal hunden være vaccineret mod sygdommen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.