KLUMME: Dejlig udstilling i Herning

28-12-2022 10:43, af Paul Lawless

Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Netop hjemvendt fra Dansk Vinder Show i Herning, som virkelig var en fejring af hunde. Flere end 7.500 hunde deltog over de to dages udstilling, som også var finalen for kennelklubbens årskonkurrencer. Som afslutning på udstillingen blev Årets Hund, Årets Veteran, Årets Juniorhandler, Årets Opdrætter og Årets Avlshund fejret med præmier til de fire første i hver kategori.

Der var super gode dommere fra hele verden, og vi var stolte af at være en del af et hold af fem irske dommere, som var inviteret til at være en del af det store dommerhold. Anthony Kelly ville have været den sjette irske dommer, men han blev desværre syg og måtte melde afbud. Du gik glip af noget stort, Anthony, og vi skålede for dig.

Det var dejligt at se Sue Bownds fra Australien, som også vil dømme i Irland i 2023. Hun er kendt for sine beagler, men også for sin kendte datter, filmstjernen Rebel Wilson.

Udstillingsudvalget i Dansk Kennel Klub havde i den grad lagt sig i selen for at gøre udstillingen helt speciel. Store Ring var helt speciel med en bagvæg med stjerner fra den danske hundeverden gennem kennelklubbens 125 år.

Som dommer bliver man ofte spurgt, hvilken hund der er den bedste, man har dømt. Jeg må indrømme, at mit hjerte hoppede et slag over et par gange denne weekend.

Jeg blev sluppet løs i Store Ring søndag, hvor jeg dømte gruppe 10, og jeg følte, at den greyhound, jeg valgte som vinder og borzoien, jeg valgte som nummer to, begge var virkelig smukke hunde.

Jeg elskede også den lille affenpinschertæve, der blev bedst i racen søndag, ligesom min Bedst i Racen hvid schweizisk hyrdehund var virkelig smuk. Den var endda veteran, og jeg blev nødt til lige at tage et enkelt billede af den til mig selv. Jeg dømte også nogle rigtig fine portugisiske vandhunde, der var opdrættet i Norge.

Min hustru Jean dømte nogle flotte chow chows og tibetanske terriere. Den tibetanske terrier, hun valgte som bedst i racen, endte med at vinde gruppen i Store Ring, og det fortalte hun gladeligt om hele aftenen.

Tom Hehir havde 70 staffordshire bullterriere lørdag og mange dalmatinere søndag, så de prikker han så for sine øjne, havde intet med vinen at gøre.

Da Best in Show var afgjort søndag, blev Store Ring gjort klar til at hylde årsvinderne. Det var dejligt at se, at vindernes topkvalitet blev værdsat, jeg er heldig med, at jeg har dømt flere af disse hunde gennem årene.

Næste helt store udstilling i Dansk Kennel Klub er European Dog Show, som også bliver holdt i Herning, og jeg er meget stolt over, at jeg også skal dømme der. Det glæder jeg mig virkelig til. 

Læs også

KLUMME: Nu med hund

30-03-2023 09:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN

KLUMME: Ydmyg og stolt BIS-dommer

09-03-2023 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk

Klumme: Hundeaktivitetscenter DKK Ringsted - De nye forpagtere

24-11-2022 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Klummen i det nyeste nummer af HUNDEN var lidt speciel, da det var forpagterne af det nye hundeaktivitetscenter i Ringsted, der fik ordet og dermed lov til at præsentere sig selv. Du får klummen her

Fredagsquiz: Hvad ved du om pomeranian

30-11-2018 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Den lille nuttede pomeranian er hunden, vi skal gætte om denne uge

Inkontinens – når hunden ikke kan holde sig

16-08-2022 08:09, af Astrid Gerd Holtet

Inkontinens er en manglende evne til at holde på vandet, og tilstanden ses oftest hos ældre hunde

Flere og flere får hunden kremeret

02-01-2013 11:02, af Tine Luther
Antallet af hundeejere, der vælger at få deres afdøde hund kremeret, er stadigt stigende. En del vælger endvidere at få hundens aske skabt om til et såkaldt askesmykke.

Du kan stadig nå at deltage i vores adventskonkurrence

06-12-2013 12:41, af Vibe Madsen
Skynd dig - du kan stadig nå det! Deltag i HUNDEN.DKs adventskonkurrence. Måske bliver du den heldige vinder af et wellness tæppe fra Galaksi Klip & Trim.

De bedste venner

23-06-2013 07:34, af Tine Luther
Som reaktion på artiklen om at forene hund og kat i sidste nummer af HUNDEN har vi fået forskellige henvendelser om hunde og andre dyr. Heriblandt en om en cocker spaniel, der har en kanin som bedste ven.

Border collie forsvundet på 3. måned

13-12-2012 11:29, af Tine Luther
I september forsvandt en border collie fra en rasteplads ved Kolding og er på trods af en massiv indsats stadig ikke fundet. Hunden er meget savnet, og der udloves dusør på 7.500 kr. til den, der finder den.

Gå glad i bad – 5 gode råd til vask af hund

01-08-2021 09:15, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden har været en tur i mudderet, skal den bades. Men hvordan gør man egentlig nemmest det

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt