3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

En gang imellem kommer hunde i kontakt med noget, der giver dem dårlig mave. Den dårlige mave kan både ses som diarré og som opkast.  Har hunden dårlig mave, men virker den ellers glad og frisk, kan man ofte selv prøve følgende, for at hjælpe maven tilbage på ret køl:

1. Sæt hunden på skånekost
Fodr hunden med kost, der er skånsom for maven og tarmen. Man kan købe skånekost hos dyrlægen, eller lave sit eget. Kogt ris med lidt kogt fisk eller kylling, er ofte udmærket som skånekost i et par dage. Fodr hunden med små portioner flere gange i løbet af dagen.

 

2. Sørg for at hunden får væske
Når hunden har diarré eller opkast, mister den meget væske og bliver let dehydreret. Sørg derfor altid for at hunden har adgang til rigeligt vand. Bland evt. lidt vand i hundens mad, så den får lidt ekstra væske, hvis den ikke drikker nok selv.

 

3. Støttende behandling
Der findes en række produkter, der kan styrke hundens tarmflora og hjælpe den tilbage på højkant igen. Det kan eksempelvist være probiotika-produkter, der indeholder gavnlige mælkesyrebakterier, der kan hjælpe med at styrke maven og tarmens naturlige bakterieflora.

 

Virker hunden dårlig og nedstemt, eller bliver hunden ved med at være dårlig i mere end én dag eller to, bør man altid kontakte dyrlægen. Derudover bør man altid kontakte sin dyrlæge, hvis hunden har voldsom diarré eller opkast, hvis der ses blod i enten opkast eller afføring, eller hvis hunden har feber (over 39 grader celsius). Man bør ligeledes altid kontakte dyrlægen, hvis man mistænker at hunden har spist noget den ikke burde; for eksempel noget giftigt eller noget, der kan sætte sig fast i tarmen.  Kontakt også dyrlægen, hvis hunden lider af en anden sygdom udover den dårlige mave. Hvalpe får meget hurtigt et meget lav blodsukker, hvis de ikke spiser nok, så får hvalpen dårlige mave eller hvis den af anden grund ikke vil spise, bør man også hurtigt tage fat i sin dyrlæge.

Læs også

Gode bakterier medvirker til din hunds trivsel

18-02-2025 08:54, af Cecilie Friis Amstrup

Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.

Sne kan give din hund dårlig mave

04-01-2025 08:22, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom sne kan være sjovt for hunde, kan det også give maveproblemer. Læs, hvorfor du skal være opmærksom på din firbenede ven i vinterkulden.

Derfor spiser hunden græs?

06-04-2023 08:18, af Astrid Gerd Holtet

Snart vokser græsset frem med en vældig fart, og mange hunde kaster sig over de grønne strå. Hunde spiser græs af flere forskellige årsager, og ofte er det ganske problemfrit

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Sådan undgår du konflikter med andre hundeejere på gåturen

03-04-2025 08:00, af Cecilie Friis Amstrup

Gåturen skal være en positiv oplevelse, men mødet med andre hunde kan hurtigt udvikle sig uheldigt. Med lidt omtanke og respekt kan du nemt skabe tryghed for både din hund og andre.

Pas på hunden, for nu er hugormen vågnet

06-04-2025 07:53, af Cecilie Friis Amstrup

De første danske hunde har allerede været i nærkontakt med hugorme, der netop er vågnet fra deres lange dvale. Risikoen for at hunden bliver bidt, er ekstra høj lige nu, fordi hugormene på denne årstid stadig er sløve, og er længere tid om at flygte, når de hører os og hunden komme.

Dansk landshold klar til VM i spor

31-03-2025 12:03, af Cecilie Friis Amstrup

Erfarne og debutanter kæmper side om side, når verdens bedste sporhunde mødes denne uge til det prestigefyldte FCI IGP FH verdensmesterskab i Østrig

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Beagler med snuden i sporet

07-04-2025 17:11, af Leif Scheel

Beaglen har et naturligt talent for schweissarbejde, men alt for få ejerfor dygtiggør sig og udfordrer hunden med længere og mere krævende spor. To engagerede hundeførere vil nu ændre på det.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Ny forskning: 59 procent af aktive hunde udsættes for skader

04-04-2025 08:06, af Cecilie Friis Amstrup

Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.