Betændelse ved hanhundens forhud
Hundens forhud, er det hud, der dækker glansen på hundens penis, og ophobes der puds her, kaldes det for forhudsbetændelse. Betændelsen kan opstå, hvis der sker en øget vækst af bakterier i området, og ses ved at hvidligt eller gulligt pus drypper fra forhudsåbningen.
Forhudsbetændelse er en almindelig tilstand hos intakte hanhunde. Det ses især ofte hos unge hanhunde i forbindelse med kønsmodningen. Er der tæver i løbetiden i nærheden af hanhunden, kan det forværre tilstanden.
Symptomer på forhudsbetændelse
Betændelsen er ufarlig, og hanhunden kan være helt upåvirket. Nogle hanhunde kan dog være generet af betændelsen, og man kan som hundeejer opleve af hanhunden ufrivilligt afsætter små pletter rundt omkring i hjemmet.
Har en hanhund forhudsbetændelse, kan det blandt andet ses ved at:
Der ses hvidligt eller gulligt pus fra forhudsåbningen
Hunden slikker sig ofte i området omkring penis
Der ses små pletter af pus på underlaget, hvor hunden har ligget
Hvad kan man gøre ved forhudsbetændelse?
Selvom forhudsbetændelse er ufarligt, er det en god idé at få undersøgt hunden, hvis der ses pus i området omkring penis. Dyrlægen kan da udelukke, at symptomerne skyldes andre mere alvorlige problemer, som eksempelvis sår eller fremmedlegemer under forhuden eller betændelse i blærehalskirtlen.
Det kan være svært at komme en forhudsbetændelse helt til livs, men rens af forhuden kan mindske problemet og milde de gener hunden oplever. Der findes en række produkter på markedet, der er velegnet til at rense hundens forhud. I mange tilfælde vil kastration af hanhunden også afhjælpe problemet.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Flåter er på fremmarch i Skandinavien, og særligt hundeejere, der færdes i naturen med deres hunde, bør tage forholdsregler
Vejrudsigten har de seneste måneder vist usædvanligt høje temperaturer, og det giver flåter gode levevilkår tidligere end normalt. De blodsugende kryb kan, på trods af deres lille størrelse, lave stor ravage i hundes og kattes liv, men heldigvis kan de ubudne gæster forholdsvist nemt bekæmpes
Det er højsæson for flåter, og det er ikke kun hunde, som lige nu er i fare for at blive bidt. Hundeejere har nemlig større risiko for flåtbid, og derfor er det vigtigt at være ekstra opmærksom, når man færdes i naturen. Sådan lyder det fra dyrlæge hos AniCura, som her fortæller, hvilke forholdsregler du bør tage som hundeejer
Når en tæve går i løbetid, vil der som regel være adskillige hanhunde i området, der gør sig klar til at stikke i rend. Mange hundeejere oplever, at de ikke kan styre deres hanhund, når den får færten af en tæve i løbetid. Dyrlæge hos Agria Dyreforsikring giver gode råd til, hvordan du kan sikre, at din hanhund ikke stikker af og kommer til skade
Forleden bragte Hunden.dk en artikel om utøjsmidlet Bravecto. Denne artikel affødte en masse gode spørgsmål, og ét af dem gik på, hvorfor vi oplever så store problemer med flåter og borrelia. Hvorfor det er så meget oppe i tiden.
Har du hanhund, er det nu, det er en god ide at holde godt fast i snoren. Når hunhundene først kommer i løbetid, glemmer hanhundene hurtigt alt det, de har lært om at komme, når ejeren kalder på gåturen. Selv det at blive i haven kan for nogle hanhunde også blive sat på prøve. Hundeekspert fra Agria Dyreforsikring giver gode råd til, hvordan du kan sikre, at din hanhund ikke stikker af og kommer til skade eller parrer naboens hunhund ved en fejl
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.