Flåtsæsonen er startet, og som hundeejer er det ikke kun din hund, som du skal sørge for at beskytte mod flåter. Forskning viser nemlig, at mennesker med hund og kat kommer i kontakt med flåter i langt højere grad end mennesker uden. I artiklen ”Pet ownership increases human risk of encountering ticks” skriver forfatterne desuden, at mennesker med dyr formentlig også har en forøget risiko for flåtoverførte sygdomme.
Som hundeejer er der derfor god grund til at sætte sig ind i, hvor flåter lever og hvordan man forebygger deres bid. For selvom mange flåtbid går upåagtede hen, kan de små dyr i sjældne tilfælde overføre alvorlige sygdomme. Det skriver Pfizer Danmark i en artikel sendt til hunden.
Hvorfor skal man være forsigtig med flåter?
Flåter kan bære på en lang række sygdomme, men i Danmark er der særligt to sygdomme, som flåterne kan give videre: Borrelia og TBE (flåtoverført hjernebetændelse). De fleste danskere kender til borrelia, mens langt færre er bevidste om TBE.
Og selvom begge sygdomme kommer fra flåter, er der væsentlige forskelle: Borrelia-infektion kan behandles med antibiotika, mens TBE ikke kan behandles. TBE adskiller sig også fra borrelia-infektion ved, at sygdommen bliver overført få minutter efter at flåten har bidt sin vært – for borrelia-infektion tager det typisk mere end 24 timer.
Hvor er flåterne?
Man kan møde flåter fra forår til efterår, når man færdes i områder med høj bevoksning – for eksempel en skov eller en mark – hvor der er fugtigt. Flåter kan hverken flyve eller springe, i stedet kravler de op på fx et græsstrå, og lader sig så dumpe ned, når et menneske eller dyr passerer. Flåterne kan også kravle fra din hund til dig, og hvis din hund må være i sofaen eller sengen, er det desuden en god idé at være opmærksom på flåter i sengetøj, tæpper og hynder.
Selvom flåterne foretrækker fugtige områder med høj bevoksning, viste et studie fra Institut for Veterinær og Husdyrvidenskab ved Københavns Universitet lavet i 2019, at knap tre fjerdedele af danskerne bor inden for fem kilometer af et område med flåter. Chancen for at møde flåter på en lang gåtur med hunden er altså stor.
Flåter er et stigende problem for danske hunde. Varmere vintre og en længere flåtsæson, der nu strækker sig fra tidligt forår til sent efterår, øger risikoen for flåtbårne sygdomme. En ny undersøgelse fra Wilke, gennemført på vegne af Boehringer Ingelheim, viser at mange hundeejere ikke beskytter deres hunde tilstrækkeligt mod de farlige parasitter
Foråret betyder flere flåter i naturen og dermed øget risiko for flåtbårne sygdomme hos hunde. Heldigvis findes der flere måder at beskytte din hund på
Foråret bringer lysere dage og flere udendørs eventyr for din hund. Men årstiden rummer også risici som flåter, giftige planter og hugorme.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Fredag begyndte med høj sol over Roskilde Dyrskueplads, men da skyerne trak ind og vinden tog til, var det cairn terrieren Danny, der lyste op i Store ring. Med sine mange titler og et uimodståeligt showgen blev han kåret som Best in Show på første dag af Dansk Kennel Klubs nordiske udstilling.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse