Når jeg har været ude på interviewopgaver, har jeg ofte fået spørgsmålet, om jeg selv har hund. Jeg er ofte blevet mødt med en vis undren, når jeg har svaret nej til spørgsmålet, men sandheden er, at vi i familien ikke har haft det nødvendige overskud til at gå igennem det store arbejde, det er at have en hundehvalp.
Pludselig en dag opstod en mulighed, vi ikke selv havde overvejet. DKK’s adfærdskonsulent, Lise Lotte Christensen fra DKK kendte en ældre hund, som søgte et nyt hjem, og hun mente og håbede, at vores familie ville være den rigtige for ham.
Vi fik at vide, at han er en dansk spids på ti år, at han hedder Dino, og at han naturligvis er verdens dejligste hund, som fortjener en god alderdom.
Vi blev hurtigt enige om, at vi ville gøre forsøget. Vi kunne få Dino på prøveferie, og hvis både Dino og vi var glade for matchningen, så kunne han blive, og ellers havde han været på aktiv hundeferie hos os.
Som forberedelse til prøveferien holdt vi onlinemøder med Lise Lotte Christensen, og hun var god til at svare på alle vores spørgsmål, for det at få en gammel hund er ikke ensbetydende med, at man bare tager hunden ind i familien, og så kører alt bare af sig selv.
En lørdag tog vi ned til Dinos ejer, Birgith Gammelgaard. Dino kom løbende imod os, og vi var solgt med det samme.
Efter en længere snak med Birgith tog vi Dino med i bilen, og siden har vi haft hund.
Dino er verdens dejligste hund. Han er god med børnene, og børnene er gode med ham. Man mærker på ingen måde, at han er en ældre herre, for han er både legesyg, kærlig og skør.
Men vi har også mærket, at Lise Lotte havde ret i, at man ikke bare overtager en hund, der kan alt bare, fordi den er ti år gammel.
For uanset, hvor velmenende vi er, så overtager vi jo også en hund, der er vant til nogle andre rutiner, og som lige skal finde ud af, hvordan man lever i vores familie, og som vi skal lære at kende.
Og der var da også nogle opstartsvanskeligheder og en enkelt gang, hvor vi kiggede hinanden i øjnene og snakkede om, hvorvidt vi skulle beholde ham. Men en snak med Lise Lotte gav os nogle værktøjer til at håndtere opstartsudfordringerne, og så var vi tilbage på sporet og en smule flove over, at vi overhovedet havde overvejet at give op.
Vi har gjort meget ud af at aktivere ham med leg og træning i haven, lange gåture og udfordret ham til at bruge sin snude til at finde noget af den daglige kost.
Han har skullet lære at blive helt tryg ved os, og vi kan mærke, at den del er rigtig godt på vej. Han er god til at komme, når vi kalder, og det tager vi som et godt tegn.
Netop nu er der sat gang i ejerskifte af Dino, og så glæder vi os til at byde tidligere ejer Birgith velkommen i vores hjem, så hun kan besøge Dino. Vi er både hende og Lise Lotte meget taknemmelige, og næste gang jeg på en interviewopgave bliver spurgt, om jeg har hund, kan jeg med stolthed sige, at jeg har en dansk spids, der hedder Dino.
Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk
Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless
Klummen i det nyeste nummer af HUNDEN var lidt speciel, da det var forpagterne af det nye hundeaktivitetscenter i Ringsted, der fik ordet og dermed lov til at præsentere sig selv. Du får klummen her
Hver måned får vi indsendt så mange flotte fotos fra jer læsere, at det er synd og skam, at kun tre bliver vist i bladet. Derfor indfører vi nu Dagens Læserfoto på hunden.dk, hvor vi dagligt lægger et af de billeder, vi har fået tilsendt ud på nettet
Fra den 1. april skal hunden igen i snor, når du lufter den på stranden – det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund. For når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.
Tandpine er et problem for mange, men det er ikke kun mennesker, som kender til den dunkende fornemmelse i mundens indre. Hunde får også ondt i tænderne, men da de ikke kan tale, må hundeejeren være ekstra opmærksom på området. Slip for dyre tandlægebesøg med seks råd til god mundhygiejne hos hunden
Korrekt forebyggelse kan mindske risikoen for sygdom hos din hund. Derfor er det en god ide, med jævne mellemrum, at tage hunden med til sundhedseftersyn hos dyrlægen
Det smukke snevejr frister til at lade den almindelige familiehund trække slæde med børnene. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ide, men før man går i gang bør man have nogle ting på plads, for at det er både sikkerhedsmæssigt forsvarligt og bliver en god oplevelse for hunden.
Dansk Dyreværn i Aarhus er både et dyreinternat og en hundepension. Her ankommer alle slags hunde med vidt forskellige baggrunde. Hunden.dk tog med en dag på dyreinternatet, hvor de hver dag kæmper for at skabe de bedst mulige livsbetingelser for deres firbenede beboere
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt