KLUMME: Nu med hund

30-03-2023 09:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN

Copyright Ridehesten.com
Foto: Sine Kirkegaard Nielsen

 

Når jeg har været ude på interviewopgaver, har jeg ofte fået spørgsmålet, om jeg selv har hund. Jeg er ofte blevet mødt med en vis undren, når jeg har svaret nej til spørgsmålet, men sandheden er, at vi i familien ikke har haft det nødvendige overskud til at gå igennem det store arbejde, det er at have en hundehvalp.

Pludselig en dag opstod en mulighed, vi ikke selv havde overvejet. DKK’s adfærdskonsulent, Lise Lotte Christensen fra DKK kendte en ældre hund, som søgte et nyt hjem, og hun mente og håbede, at vores familie ville være den rigtige for ham.

Vi fik at vide, at han er en dansk spids på ti år, at han hedder Dino, og at han naturligvis er verdens dejligste hund, som fortjener en god alderdom.

Vi blev hurtigt enige om, at vi ville gøre forsøget. Vi kunne få Dino på prøveferie, og hvis både Dino og vi var glade for matchningen, så kunne han blive, og ellers havde han været på aktiv hundeferie hos os.  

Som forberedelse til prøveferien holdt vi onlinemøder med Lise Lotte Christensen, og hun var god til at svare på alle vores spørgsmål, for det at få en gammel hund er ikke ensbetydende med, at man bare tager hunden ind i familien, og så kører alt bare af sig selv.

En lørdag tog vi ned til Dinos ejer, Birgith Gammelgaard. Dino kom løbende imod os, og vi var solgt med det samme.

Efter en længere snak med Birgith tog vi Dino med i bilen, og siden har vi haft hund.

Dino er verdens dejligste hund. Han er god med børnene, og børnene er gode med ham. Man mærker på ingen måde, at han er en ældre herre, for han er både legesyg, kærlig og skør.

Men vi har også mærket, at Lise Lotte havde ret i, at man ikke bare overtager en hund, der kan alt bare, fordi den er ti år gammel.

For uanset, hvor velmenende vi er, så overtager vi jo også en hund, der er vant til nogle andre rutiner, og som lige skal finde ud af, hvordan man lever i vores familie, og som vi skal lære at kende.

Og der var da også nogle opstartsvanskeligheder og en enkelt gang, hvor vi kiggede hinanden i øjnene og snakkede om, hvorvidt vi skulle beholde ham. Men en snak med Lise Lotte gav os nogle værktøjer til at håndtere opstartsudfordringerne, og så var vi tilbage på sporet og en smule flove over, at vi overhovedet havde overvejet at give op. 

Vi har gjort meget ud af at aktivere ham med leg og træning i haven, lange gåture og udfordret ham til at bruge sin snude til at finde noget af den daglige kost.

Han har skullet lære at blive helt tryg ved os, og vi kan mærke, at den del er rigtig godt på vej. Han er god til at komme, når vi kalder, og det tager vi som et godt tegn.

Netop nu er der sat gang i ejerskifte af Dino, og så glæder vi os til at byde tidligere ejer Birgith velkommen i vores hjem, så hun kan besøge Dino. Vi er både hende og Lise Lotte meget taknemmelige, og næste gang jeg på en interviewopgave bliver spurgt, om jeg har hund, kan jeg med stolthed sige, at jeg har en dansk spids, der hedder Dino.  

Læs også

KLUMME: Ydmyg og stolt BIS-dommer

09-03-2023 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk

KLUMME: Dejlig udstilling i Herning

28-12-2022 10:43, af Paul Lawless

Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless

Klumme: Hundeaktivitetscenter DKK Ringsted - De nye forpagtere

24-11-2022 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Klummen i det nyeste nummer af HUNDEN var lidt speciel, da det var forpagterne af det nye hundeaktivitetscenter i Ringsted, der fik ordet og dermed lov til at præsentere sig selv. Du får klummen her

Rørende forvandling: hunden Oliver var døden nær

18-09-2016 10:00, af Kasper Larsson
Åndedrættet var svagt, og fluer sværmede omkring hunden, som var den et kadaver. I dag er historien heldigvis en anden

Se billederne: Halloweenkostumer til hunde

21-10-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

31 oktober er det halloween. Skulle du stå og mangle et kostume til hunden, så er der masser af inspiration her

Hund stjålet af indbrudstyv

30-04-2012 13:24, af Tine Luther
Tyven blev taget på fersk gerning med hunden under armen.

Epulis – når tandkødet vokser for meget

24-02-2019 08:27, af Astrid Gerd Holtet

Epulis er en tilstand, hvor bindevævet i hundens tandkød vokser for meget, så tandkødet kan blive forstørret og knudret. Ubehandlet kan det være til gene for hunden, og øge risikoen for tandkødsbetændelse og paradontose

Så er bladet igen på vej

13-09-2020 10:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle har måske allerede modtaget det, ellers kan man forvente at få det nye HUNDEN en af de nærmeste dage

Glæd dig: HUNDEN udkommer i næste uge

11-10-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Uge 42 betyder efterårsferie for mange, men det betyder også, at man kan får et nyt eksemplar af HUNDEN. Her er lidt om, hvad du kan læse

Vindere af julekonkurrencen

21-12-2011 11:31, af Tine Luther
Hunden.dk’s julekonkurrence ”Fang julehunden” er afsluttet, og vinderne er udtrukket. Se om du er en af de heldige...

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Louise Trabjerg

Webredaktør og nyhedsvagt

Louise Trabjerg

ltr@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

DNA test af hundelorte bliver mere og mere udbredt

20-09-2023 19:01, af Louise Trabjerg

Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.

3 gode råd hvis hunden har dårlig mave

20-02-2022 10:00, af Astrid Holtet

De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Nu er vi i gang i Roskilde!

22-09-2023 16:58, af Maria Lærke Mortensen

Hundeudstillingen i Roskilde er i fuld gang. De første vindere er allerede fundet og stemningen er helt i top på dyreskuepladsen

Overblik: Regler for hunde på fly

16-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?