Det er vigtigt at gøre sig klart, at der stort set overalt i vores daglige miljø findes utallige kilder til mulige forgiftninger af hunde, herunder nok mange stoffer, som man ikke umiddelbart ville tænke på. Det er derfor vigtigt, at man som hundeejer har en fornuftig og ansvarsfuld omgang med især kemikalier og medicin, idet denne gruppe af stoffer kan give de værste forgiftninger. Ejerens opgave at være vågen Omtanke er nøgleordet, når det drejer sig om forebyggelse af forgiftninger – præcis som når det drejer sig om små børns kontakt med potentielt farlige stoffer i hjemmet og i institutioner. Fjern alle kemikalier, maling, vaskemidler, sprøjtegifte og medikamenter fra gulvhøjde og sørg for at de anbringes i ”hunde- og børnesikre” skabe. Enkelte typer af madvarer bør, som det ses i det følgende, ligeledes undgås til hunde. Fra klinikken har jeg flere gange været ude for, at især hvalpe har spist cigaretter eller cigaretskod. Indholdet af nikotin og tjære kan give forgiftninger og i værste fald føre til dødsfald. Der skal handles hurtigt ved forgiftning Hvis din hund udviser tegn på forgiftning, f.eks. ved pludselig nedstemthed, slingerhed (hunden bliver ”vakkelvorn”), opkast, blodig diarre, udslet, kramper eller andet, bør du straks kontakte din dyrlæge. Ved forgiftning kan din hund dø, hvis den ikke får den fornødne hjælp. Din dyrlæge vil om nødvendigt give din hund drop, så lever og nyrer tager mindst mulig skade, mens giftstofferne udskilles af kroppen. Til visse typer giftstoffer findes der en modgift, og det er vigtigt, at du så vidt muligt er klar over, hvilke giftstoffer din hund kan have været i kontakt med, når du kontakter dyrlægen. Medbring så vidt muligt emballage eller deklarationer til dyrlægen, da det kan spare livsvigtig tid at kende den præcise forgiftningsårsag. Snart: Læs mere i anden del af temaet "forgiftninger" på hunden.dk Kilde: Sabine Förderer / Peter von Rosen Vange
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den engelske springer spaniel Sainz er både en elsket familiehund og showstjerne, og ved årets første DKK udstilling i Fredericia løb han med den eftertragtede titel som Best in Show.
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Med Hjem-Is kan hunde få deres helt egen is leveret direkte til døren. For opdrætter Brigitte Malou Christensen er hundeisen blevet et fast indslag ved både fødselsdage og hverdagsforkælelse, og ismanden Victor er blevet en kær gæst med logrende velkomst.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Den gule blomst i haven er ikke bare flot at se på, men kan også styrke din hunds fordøjelse og understøtte organer som lever og nyrer. Hvis du samler den med omtanke, kan hele planten bruges som et naturligt supplement i foderet.
Den svenske tilgang, hvor besøgshundeteams gennemgår en grundig uddannelse med fokus på hundens tryghed og kvaliteten af samværet med de ældre, fik mig til at pakke kufferten og rejse nordpå.