Japansk VM-dommer dømte agility i Viborg

15-04-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden var der atter engang agility hos Miriam Søndergaard i Indog Elite Center i Viborg. Arrangementet, der satte deltagerrekord, havde prominent dommerbesøg

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der blev løbet en masse meter, bjæffet, hoppet og sprunget til den helt store guldmedalje i Indog Elite Center i Viborg i weekenden. Her var der nemlig igen agilitykonkurrence for både AG1,2 og 3 samt SP1,2 og 3 og seniorer.
I forbindelse med konkurrencen blev udvidelsen af hallen i Viborg også indviet, og Miriam Søndergaard kan nu bryste sig af at have landets største agilitybane.

I alt havde 210 deltagere tilmeldt sig stævnet, hvilket er ny rekord. En af grundene til de mange tilmeldinger skal nok findes i manden med den lidt hæse dommerfløjte, japaneren Toshiyuki Oba, der også er udvalgt til at dømme årets verdensmesterskab.

– Det er jo helt vildt at få en dommer som ham. Når man bliver valgt til at dømme VM, bliver man inviteret til at dømme stævner over hele verden, fordi man blandt andet gerne vil se, hvilken slags baner han bygger, fortæller ejer af IEC Miriam Søndergaard.

Det er dog hverken første eller sidste gang, Miriam Søndergaard har en udenlandsk dommer på programmet

- Så vidt muligt vil jeg have en udenlandsk dommer ved alle mine stævner. Jeg mener det er vigtigt, at danskere får oplevet så mange forskellige baner som muligt. Så vil de være bedre rustet til store mesterskaber. Det er mine intentioner at gøre det bedste jeg kan for mine deltagere, siger hun.

Løbebaner
De baner, den japanske dommer byggede i Viborg i weekenden, var noget anderledes, end dem man er vant til på vores breddegrader. Toshiyuki Oba gør meget ud af, at der skal være plads til at løbe på banen, hvilket gør, at der er større afstande mellem forhindringerne.

– Mange dommere gør baner svære ved at tilføre mange drej og sving, men på weekendens baner var det farten, der var udfordringen for handleren. Flere steder på banen var det umuligt for handleren at følge med hunden, og så måtte handleren jo virkelig bevise, at han eller hun kunne dirigere hunden på afstand, siger Miriam Søndergaard og fortsætter:

– Det var tydeligt, at handlerne var meget forpustede, når de nåede målstregen, og de kunne have svært ved at give de sidste kommandoer.

 

Den dårlige ost

Copyright Ridehesten.comFoto: Toshiyuki ObaIfølge Miriam Søndergaard var Toshiyuki Oba glad for sit ophold i Danmark. Han var meget imponeret over, hvor rent der var i hallen, og så gav han også udtryk for, at det var fantastisk at få lov at lave en bane på stort et område, som IEC nu råder over.

Faktisk var der kun en ting, der for alvor gav problemer for japaneren.

– Vi skulle købe noget mad til ham, og han ville gerne have noget brød og ost. Vi købte blandt andet et net mini babybel, som jo er pakket ind i noget rødt paraffin. Han lagde så et billede op på Facebook, hvor han havde taget en bid af osten. Han skrev, at han ikke brød sig om den. Flere af hans venner måtte så fortælle ham, at det ikke er meningen, man skal spise det røde, lyder det fra Miriam Søndergaard.

Alt i alt var agilitykonkurrencen en stor succes. Du kan se resultaterne her og her. Nedenfor får du et fotogalleri fra konkurrencen.  

Læs også

Neil Short: Ros hunden for at prøve

03-07-2021 10:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I disse dage er engelske Neil Short på besøg hos Indog Elite Center i Viborg, og han er et særdeles spændende bekendtskab

Sidsel og Wave dansede sig til tops i Viborg

28-06-2021 14:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden var der HTM og Freestylekonkurrence i Indog Elite Center i Viborg. Her kom især en kvinde og to hunde i fokus

Inspirerende lydighed hos IEC

04-10-2019 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I disse dage er nogle af verdens allerbedste undervisere og udøvere samlet i Indog Elite Center i Viborg for at undervise i lydighed ved årets internationale lydighedscamp

Miriam og japanerne

17-04-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

3. april drog Miriam Søndergaard til Japan for at undervise i lydighed. Det blev en stor oplevelse, som blandt andet viste hvor stor forskel, der er på danske og japanske hundefolk

Japansk VM-dommer til agility i Viborg

22-10-2018 13:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Miriam Søndergaard var hurtig ved tasterne, da næste års VM-dommere i agility blev offentliggjort. Det lykkedes hende nemlig at gafle en af dommerne til konkurrencen i Viborg 13-14. april. Derfor kan de danske udøvere få en forsmag på, hvad der bliver lagt vægt på ved verdensmesterskaberne

Indog lancerer nyt og forbedret hundetelt

27-10-2023 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Miriam fra Indog Elite Center har mange års erfaringer med træning og udstyr til hunde. Tilbage i maj måned fik hun en ide til forbedringer på de populære hundetelte, der bruges når vores hunde er med til konkurrencer eller på farten. 

Lydighed: Farvel til en verdensmester

20-08-2021 15:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det netop overståede VM i lydighed blev sidste optræden ved et verdensmesterskab for Miriam Søndergaards Casey. En hund, der har vundet mere end de fleste

 

(Gammel) kending Årets Hund i lydighed

12-11-2018 15:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom Miriam Søndergaard nu har vundet 13 gange med fire hunde, er det stadig specielt at vinde Årets Hund i lydighed

Lydighedsvideo går amok

10-08-2021 09:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvem siger lydighed er kedeligt? Ny video fra Miriam Søndergaard er lige nu oppe på 125.000 visninger

Indog Elite Center udvider med spændende medarbejder

18-11-2020 09:06, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

At undervise på en lydighedscamp i Frankrig kan medføre mange ting. For Miriam Søndergaard har det betydet, at hun nu udvider forretningen med endnu en medarbejder

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

K9 Biathlon for alle får ny stor sponsor

08-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

K9 Biathlon for alle udvider deres sponsorteam med endnu en guldsponsor, da de har indgået en samarbejdsaftale med det internationale medicinalfirma Boehringer Ingelheim. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.