Når agilitykonkurrencen hos InDog Elite Center i Viborg fløjtes i gang 13. april 2019, får deltagerne lov til at blive bedømt af Toshiyuki Oba, der som navnet antyder er fra Japan. Men ikke nok med, at han er en berømt dommer og agilityudøver i Japan. Han skal også dømme VM i 2019, og derfor er det lidt af et scoop Miriam Søndergaard har gjort.
– Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men pludselig dukkede det op i mit feed på Facebook, at han skulle være dommer ved VM. Jeg skyndte mig til tasterne for at invitere ham til turneringen her i Viborg, for jeg ved, det skal gå hurtigt med at få fat i dommere, som skal dømme VM, fortæller Miriam Søndergaard.
Japanske venner
Den japanske dommer takkede ja til invitationen, og det giver de danske udøvere en helt fantastisk chance forud for VM næste år.
– Der er jo forskel på, hvordan dommere bygger baner op. Toshiyuki Oba er kendt for at bygge baner med god afstand mellem forhindringerne. De danske udøvere får et indblik i, hvordan han bygger banerne, og hvordan han dømmer, og det er virkelig en stor hjælp frem mod et VM, lyder det fra Miriam Søndergaard, der indrømmer, at hun med sin lydighedsbaggrund ikke kender det store til den japanske dommer, men heldigvis har hun kontakter.
– Jeg har nogle venner i Japan, som kunne fortælle mig, at han både er berømt og respekteret, siger hun.
Udvidelse
Men hvilke forhold venter der så en japansk dommer, når han begiver sig mod Danmark, Viborg og InDog Elite Center?
– Vi går netop nu og planlægger en større udvidelse. Vi får lagt 400m2 til vores agilityareal, hvilket betyder, at vi får en ekstrem lækker agilitybane, som udover at være landets største også giver mulighed for tilskuerpladser på langsiden, fordi hallen er bredere end andre haller i Danmark, fortæller hun.
Udover den japanske topdommer bliver konkurrencen også bedømt af Regin Reinhard, der ligesom Toshiyuki Oba har hang til baner med god afstand mellem forhindringerne.
Agilitykonkurrencen er en officiel DKK agilitykonkurrence med landsholdsudtagelse.
Én enkelt dag om året er det tilladt at tage sin pelsede ven med i Tivoli. Det er på Hundens Dag, som i år finder sted søndag den 18. august, hvor Tivoli åbner portene og byder alle flinke hunde i snor velkommen i forlystelseshaven. Gæster kan blandt andet opleve raceparade, show på Plænen, agility-opvisning og så er der mulighed for, at nuværende eller kommende hundeejere kan få gode råd i Dansk Kennel Klubs informationstelt. Årets tema er ”Hunde OL – i disciplinerne form og funktion” og hunde har (selvfølgelig) gratis entré i følgeskab med en betalende gæst.
Sidste år ændrede agilityudvalget ved DKK reglerne for danmarksmesterskaberne til, at alle stævner i perioden første oktober til anden weekend i august talte til DM point. På den måde var der flere muligheder for at opnå point.
De små hunde har været i agilityfinalen, og igen i år kunne Lilian Rose fejres som Danmarksmester. Denne gang med en ny hund
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Det blev den hvide puli Cseri-Suba’s Csöre, som er ejet af danske Bodil Rüsz, der vandt den prestigefyldte titel som Best In Show på første del af DKK’s internationale udstilling på Bornholm. Den finske dommer var ikke i tvivl om sin vinder og roste den til skyerne
Den slovenske dommer Tatjana Urek Jipping gav de danske juniorhandlere masser af mulighed for at vise deres kunnen
Allerede inden verdensmesterskaberne for schæferhunde er gået i gang i Randers, er mesterskaberne blevet ramt af en frygtelig trist hændelse. En amerikaner har fået stjålet sin hund
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
At undervise på en lydighedscamp i Frankrig kan medføre mange ting. For Miriam Søndergaard har det betydet, at hun nu udvider forretningen med endnu en medarbejder
Man bør unde sig selv den oplevelse at besøge den runde hal, hvor der dystes i VM i Dogdance. Der er stemning, søde hunde og flotte præstationer
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
I næste nummer af HUNDEN kan du læse den rørende historie om tiårige Tiffanie, der overlevede mavedrejning og gennemgik en nøje planlagt genoptræning.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.