JAGT, Vildt & Våben jagtmessen slår i weekenden igen dørene op for en fantastisk weekend i jagtens tegn med alt, hvad jægerhjertet kan begære. For de hundeinteresserede vil der blandt andet være jagthundeopvisning og stande med hundemad.
Messen finder sted den 5., 6. og 7. april. Det er femte gang, messen afholdes og i lighed med de tidligere år foregår det i FrederiksborgCentret i Hillerød.
Udover de flotte jagthunde vil der være lidt for enhver smag især for jægere, men også for ganske almindelige familier, der har lyst til at bruge weekenden aktivt.
Jagtfalken
Du kan for eksempel opleve en af Danmarks 45 mennesker med tilladelse til at holde rovfugle. Flemming Salomonsen fra Dansk Skadefuglekontrol vil fortælle om den nænsomme og sikre jagt det er at jage med en falk. Falkens træfsikkerhed overfor dét dyr, den udvælger, er stor. Jagtformen blev forbudt i Danmark i 1967 – men atter tilladt fra 1. oktober 2018.
På Jagtmessen kan du få et indblik i jagtformen, når Flemming Salomonsen tager en jagtfalk - samt en hornugle og en havørn - med.
PressefotoHan har 25 års erfaring som falkoner, men har måttet jage i udlandet - men den store, generende mængde duer og måger, som holder til på mange boligkarreers flade tage, har faktisk banet vejen for at jagten igen blev tilladt. Der blev nemlig i første omgang givet tilladelse til skadedyrsjagt på duer og måger i eksempelvis bebyggelser. Flemming Salomonsen fortæller, at det er en meget fascinerende form for jagt:
- På de første fire måneder er der nedlagt under 100 stykker vildt. Det er smaddersvært! siger han om grunden til det relativt lave antal, og han tilføjer, at han i udlandet ofte har oplevet, at en uges jagt kun giver to-fire stykker vildt.
I første omgang må jagtfalke benyttes, men det ventes, at det i løbet af foråret bliver tilladt at benytte »hjemhørende arter«, dvs. danske duehøje og kongeørne.
I Danmark er det eksempelvis agerhøns, ænder og skader, der jages, men i udlandet – ikke mindst rundt om i Europa – bruges kongeørne til eksempelvis større dyr som ræve, ulve og råvildt.
Familietur
Er man hverken til jagende falke, jagthunde eller en solid messedel, så er der også andre ting at opleve.
Pressefoto - Messen ikke kun for jægere. Der er eksempelvis en særudstilling om jagt & naturbevarelse: Det lyder paradoksalt, men kontrolleret jagt på truede dyrearter er faktisk med til at sikre bevarelsen. Der er bl.a. også udstoppede dyr i alle størrelser, hundeopvisninger, fantastiske naturfotos, jagtfalk og se på fornemme jagtvåben, siger direktør Carsten Larsen fra FrederiksborgCentret.
180.000 danskere har jagttegn og flere og flere er kvinder; p.t. 11.387. Jagtinteressen giver omkring 2.500 arbejdspladser i Danmark alene og jægerne bruger minimum 2,5 milliarder kroner om året på jagt: Vildtpleje, leje af jagtarealer, beklædning, rejser, våben, ammunition etc.
Den erfarne jagtskribent Jens Ulrik Høgh anslår, at tallet 2,5 milliarder kroner er et absolut minimum, og han peger også på, at der er en lang række andre jagtinvesteringer, som ikke umiddelbart kan registreres:
- Jagtinteressen påvirker folks valg af bil, om de anskaffer hund og hvor de bosætter sig. Og måske køber de også en motorsav til naturpleje i forbindelse med jagten. Så det er ret omfattende livsstilsbeslutninger, der bliver truffet, tilføjer han.
Og alt det andet
Derudover byder weekenden også på et væld af udstillere repræsenterende alt inden for jagtens univers, bl.a. eksklusive jagtvåben, mad, jagtrejser, konservatorer, beklædning og fodtøj, gadgets, optik og udstyr, hundeklubber, foder til jagthunde og meget, meget mere.
Standene vil bugne af særlige messetilbud, hvor udstillerne har skruet ekstra op for rabatterne.
JAGT, Der vil være en stor udendørs lerduebane, hvor det bl.a. vil være muligt at teste flere af de udstillede jagtgeværer. Som noget helt nyt vil DM for knivmagere blive afholdt på JAGT, Vildt & Våben Messen 2019.
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
I den sydsvenske by Malmø har man i årevis jagtet en eller flere personer, der tilsyneladende ikke bryder sig om hunde. I december kom man tæt på at afsløre gerningsmanden, men sagen er desværre ikke slut endnu.
I weekenden var der for første gang Dogdays i Frederiksborgcentret. Arrangør Linn Radsted fra Dogcoach er ikke i tvivl om, hvordan det gik
I november er der premiere på et helt nyt hundetiltag i FrederiksborgCentret i Hillerød. D. 17-18. november inviteres alle hundeelskere nemlig indenfor til den helt nye Alt til Hund messe, som afvikles sammen med DogCoach.dk
Set udefra ligner det en skønhedskonkurrence, der har til formål at udvælge den smukkeste deltager: Ikke et hår vender forkert. Ikke et gram for meget på de veltrimmede kroppe. Men i virkeligheden er konkurrencen nærmere en jobmesse, hvor deltagernes anatomi bedømmes ud fra den type arbejde, de er sat i verden for at udføre. Tag med til ”karrieredage for dem på fire poter” i Messe C i weekenden
På trods af nattens snestorm er godt 3000 hunde og ejere mødt op i Messe C, Fredericia til årets første store internationale udstilling.
Der er masser at opleve på hundeudstillingen i Fredericia denne søndag. Så kom endelig indenfor
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet