Firbenet fest i Fredericia

06-02-2024 11:28, af Anne Cecilie Sohl

Vær med når Dansk Kennel Klub i den kommende weekend den 10.-11. februar slår dørene op for årets første hundeudstilling. Udstillingen finder sted i Messe C i Fredericia og med knap 3.000 hunde tilmeldt over de to dage bliver det en kæmpe hundefest, hvor du er garanteret en overdosis af logrende og pelset kærlighed. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden

I weekenden den 10.-11. februar danner Messe C i Fredericia ramme for årets første hundeudstilling og det bliver to dage fulde af kærlighed og dedikation til verdens bedste firbenede venner. Dansk Kennel Klub er Danmarks største interesseorganisation for hunde og hundeejere, og udstillingen i Fredericia er den første af årets seks udstillingsweekender, hvor hundeejere mødes for at hygge sig i fællesskabet om deres højt værdsatte hunde.

Hundeudstillingen er først og fremmest en kvalitetsbedømmelse af hundene, hvor en erfaren eksteriørdommer ser på hundene en ad gangen. Dommeren vurderer hundene bl.a. ud fra deres alder, køn, racesærpræg, kropsbygning, pelskvalitet og bevægelser, og det udmunder sig i en præmiering. De vindende hunde konkurrerer sidst på dagen i det prestigefyldte ”Best in Show”. Foruden ”dyrskue-oplevelsen” kan du gå på opdagelse i masser af stande, hvor du kan købe alt muligt fantastisk udstyr, foder, tøj og ting som en hundeelsker – og hund – kunne ønske sig.

Stort og småt, korthåret og langhåret

Med knap 3.000 hunde fordelt over 250 forskellige hunderacer vil der være rig mulighed for at opleve mange forskellige typer hunde; nogle med korte ben og nogle med lange ben, nogle med kort pels og nogle med lang pels, nogle der er lavet til at hyrde får og nogle der er lavet til jage i rævegrave. Alle hunderacer har deres helt eget specifikke formål og deres eksteriør er afstemt derefter. Og det er netop dét, der er dommerens opgave at vurdere: er den pågældende hund bygget anatomisk korrekt til dens specifikke brugsformål og har den temperamentet til det?

Om lørdagen kan du f.eks. opleve to typer kortbenede hunderacer, nemlig hydehunderacen welsh corgi og jagthunderacen gravhunde, der begge oprindeligt er avlet til at arbejde tæt ved eller i jorden og dermed har god gavn af deres korte statur. Samme dag kan du også opleve stående jagthunde som f.eks. irsk setter eller ruhåret hønsehund, der alle er langbenede hunderacer, fremavlet til at arbejde på marker over store distancer og altså har brug for lange ben til at bevæge sig mest effektivt, når de afsøger større jagtområder for vildt.

Om søndagen kan du f.eks. opleve de tykpelsede, tunge molosser, såsom berner sennenhund og newfoundland, der oprindeligt er avlet til at være arbejdshunde i kolde temperaturer i f.eks. bjerge eller vand og har brug for pelsen til at beskytte mod kulden. Du kan også opleve de langørede hounds, såsom basset hound og beagle, der mest af alt elsker at bruge deres næser og bruger de lange ører til at fange og fastholde dufte.

Alt i alt er weekendens udstilling en glimrende anledning til at opleve alverdens forskellige hunderacer og til at få øjnene op for de mange formål, hundene er fremavlet til at understøtte.

En hund til hele familien

Du kan ikke købe en hund på en hundeudstilling, men du kan blive meget klogere på, hvad det er for et lille pelset kræ, du eller børnene er på vej til at forelske jer hovedkulds i. Og måske falder du i snak med en opdrætter af netop den race du er interesseret i.

— En hundeudstilling en virkelig god lejlighed til at lære de forskellige racer at kende og få en snak med de mennesker, som kender racerne bedst. Det giver en større sikkerhed for, at du får valgt en hund, som passer til hele familien, fortæller adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub Lise Lotte Christensen.

Selv om hundeudstillinger ofte sammenlignes med skønhedskonkurrence for hunde, er det vigtigste ved valg af hund slet ikke, hvordan den ser ud, men hvordan den er – og hvordan det som hunden oprindeligt er skabt til, passer til dig og din familie.

— Det er en klassisk brøler, at man køber hund efter udseendet og ikke har sat sig ind i »indholdsfortegnelsen«. De enkelte racer ser ikke kun meget forskellige ud - de er også vidt forskellige indvendigt. Så kom gerne til Fredericia og bliv klogere på det, opfordrer Lise Lotte Christensen.

Dét for børn – og barnlige sjæle

Til børnene, der er med på udstillingen, vil der være masser af sjov at finde i Dansk Kennel Klub’s Hund & Familie-stand. Her kan børn og barnlige sjæle udfolde deres kreative sider gennem perleplader, nøgleringe og tegninger. I anledning af fastelavn vil det også være muligt at dekorere sit eget fastelavnsris, lave en fastelavnsmaske og ”komme i forklædning” med ansigtsmaling eller børne-tattoo om søndagen.

Mens børnene er kreative, kan forældrene f.eks. benytte ventetiden til at få en snak om valg af hund, livet med hund og også opdræt af hund, hvis man skulle gå med en hvalpekuld-drøm, men tvivl om hvor det er godt at starte.

Fakta
Hvor, hvornår og hvordan?

Udstillingens adresse:

Messe C Fredericia, Vestre Ringvej 101, 7000 Fredericia.
Udstillingen foregår indendørs.

Åbningstider:

Indgangen åbner kl. 08.30, og bedømmelserne starter kl. 10.00 begge dage.
Bemærk, at det er forskellige hunderacer, der udstilles hhv. lørdag og søndag. Se i dokumentet ”Ringliste”, hvilke racer der udstilles hvilken dag: 

Billetpriser:

Voksne: kr. 65,- pr. dag.
Børn: 6-12 år: kr. 15,- pr. dag.
Børn under 6 år: gratis.
Familiebillet: kr. 130,- (gælder for 2 voksne + op til 3 børn).
Entré for gæstehund: kr. 36,-

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt