Den 5 måneder gamle Jackson er bange for fyrværkeri. Så bange at den stak af fra sin ejer, Tanni, nytårsnat 2018 og var sporløst forsvundet i 9 timer, indtil den blev fundet og kom hjem i god behold. Jackson er en blanding mellem en fransk bulldog og malinois.
Midnatsklokkerne havde ringet, der var blevet skålet i champagne og ønsket godt nytår til familien. Men så skulle den lille Jackson tisse. Klokken er omkring 00.30, da Tanni tager Jackson ud på en lille tissetur. Der lyder en lang række høje brag, og Jackson bliver rigtig bange. Tanni skynder sig at tage den skræmte hund op i sine arme, men Jackson river sig fri og stikker af i frygt.
– Jeg græd nonstop i 9 timer. Jeg havde så dårlig samvittighed, for det var jo min skyld, at han var væk. Jeg var helt ødelagt og vidste ikke, hvordan jeg skulle klare det, hvis han ikke kom tilbage. Jeg tænkte på, hvad han tænkte, om han var bange, og om han vidste, at vi ledte efter ham, fortæller Tanni Løvenbjerg Gettermann.
Eftersøgningen fortsætter hele natten
Mens mange glade danskere fejrede nytåret med deres venner og bekendte, ledte Tanni, hendes kæreste Sami Alaviani og deres familie og venner desperat efter Jackson det meste af nytårsnatten. Til sidst måtte de tage hjem og forgæves forsøge at sove lidt, inden at det blev lyst. Eftersøgningen gik i gang igen tidligt om morgenen på den første dag på året. Sidst på formiddagen får Tanni et fantastisk opkald fra en vågen herre, som havde fundet Jackson. Den havde ligget og gemt sig i en busk cirka 600 meter fra, hvor Tanni bor.
– Min kæreste og jeg havde ledt omkring den busk hele natten, fordi det er et sted, som vi tit går forbi, når vi går tur. Men vi kunne ikke finde ham. Da jeg hentede Jackson hos den venlige mand, som fandt ham, brød jeg grædende sammen igen. Jackson sprang bare op ad mig og ville hjem igen, siger Tanni Løvenbjerg Gettermann.
Dårlig samvittighed og nye forholdsregler til næste nytår
I dag har Jackson det godt, og Tanni fortæller, at den løber og leger som altid. Men Jacksons første nytårsnat var en forfærdelig oplevelse for både hund og ejer.
–Jeg fortryder så meget, at jeg tog ham ud. Det er den dummeste beslutning, som jeg nogensinde har taget. Jeg kan stadig ikke finde ro og ser hele tiden scenariet for mig igen og igen. Jeg er utryg ved at gå tur med ham, selvom jeg ved, at han stak af pga. fyrværkeriet og ikke fordi, at han ville væk fra sin familie, fortæller Tanni Løvenbjerg Gettermann.
Til næste nytårsaften vil Tanni ikke gå tur med Jackson, når fyrværkeriet brager udenfor. Det tør hun simpelthen ikke risikere. Derfor vil hun forsøge at planlægge hans gåture lidt bedre, så den får tisset af i forvejen. Men nu skal Jackson og Tanni først og fremmest få ro på efter den forfærdelige oplevelse.
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Selvom der stadig er seks dage til, man må affyre fyrværkeri, hører man allerede brag rundt omkring. For Linea Olsen og hendes hund Elena kom bragene fredag alt for tæt på
Dyrlæge Lise Rovsing beskylder i et debatindlæg i Berlingske afskydning af fyrværkeri for at stride mod dyreværnsloven
Vi danskere ELSKER hunde, men nytårsaften kan være noget af en prøvelse for hundeejerne. Mange hunde er nemlig angste for fyrværkeri, og flere må derfor holde sig indendørs eller flygte ud af byerne. Men nu kan du i stedet invitere din bedste ven med på hotel, hvor I sammen kan fejre årsskiftet i luksuriøse omgivelser - uden krudt og kanonslag. Konceptet hedder ’Happy Dog’ og lanceres nu på Clarion Hotel Copenhagen Airport
2 ud af 3 mener ifølge ny undersøgelse, at der bør fyres mindre fyrværkeri af til nytår. Dyrenes Beskyttelse foreslår, at salgs- og affyringsperioden begrænses af hensyn til både dyr og miljø
Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt.
Vedvarende affyring af fyrværkeri over mange dage og uger har store konsekvenser for millioner af danske kæledyr, landbrugsdyr og dyr i naturen samtidig med, at det også er en stor miljøbelastning. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget bør indskrænkes markant
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.