Forskere fra Helsinki University har gennem en spørgeskemaundersøgelse undersøgt udbredelsen af angst hos hunde.
Forskerne har undersøgt 13.715 finske hunde, og fundet, at 72,3 procent af dem viser, det forskerne kalder, angstpræget adfærd.
Forskerne fandt desuden, at det, hunde er mest bange for, er henholdsvis fyrværkeri og højder.
Derudover fandt de store forskelle mellem racerne, idet eksempelvis en dværgschnauzer er mere bange for fremmede end en labrador er.
Man kan naturligvis spørge, om ikke den såkaldte angst i høj grad er en naturlig mekanisme i hundene, som holder dem væk fra farlige situationer. Men der er ingen tvivl om, at hverdagen nok bliver noget nemmere for en hund, hvis den ikke skal fare sammen, hver gang der lyder en høj lyd.
Forskerne mener, at man skal have fokus på det, der fremkalder frygt og angst ved ens hund for at forbedre dens livskvalitet.
Mest overraskende er måske sammenhængen mellem eksempelvis hyperaktiv og stresset adfærd og så en hunds separationsangst. Et sammenfald, man også ser hos mennesker.
Forskeren foreslår derfor, at hunde muligvis kan bruges til at lave forskning, som i sidste ende gør os klogere på ADHD og OCD i mennesker.
Hvad er din hund bange for?
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
En storpuddel forsvandt fra sin ejer og sad fast i skoven uden vand i tre døgn. En dedikeret dronefører fra Vi Finder Hund blev hans redning.
I forbindelse med vores sorgtema i det nummer af Magasinet HUNDEN, der udkommer i morgen, modtog vi denne beretning fra Hanne Bindslev Gregersen om at sige farvel til sin hund. Artiklen kom ikke med i bladet, men I skal ikke snydes for den. Derfor kommer den her på hunden.dk
Økonomi, livsstil og etiske overvejelser har i 2024 påvirket danskernes valg af hund, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers, som analyserer årets top 25 over Danmarks mest populære hunderacer.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Med et imponerende samarbejde og masser af træning har beaglen Storm og hans fører Leif Scheel opnået bemærkelsesværdige resultater inden for schweissprøver og sporchampionater. Historien om deres rejse er en fortælling om dedikation, tab og et unikt bånd mellem hund og menneske.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet