Forskere fra Helsinki University har gennem en spørgeskemaundersøgelse undersøgt udbredelsen af angst hos hunde.
Forskerne har undersøgt 13.715 finske hunde, og fundet, at 72,3 procent af dem viser, det forskerne kalder, angstpræget adfærd.
Forskerne fandt desuden, at det, hunde er mest bange for, er henholdsvis fyrværkeri og højder.
Derudover fandt de store forskelle mellem racerne, idet eksempelvis en dværgschnauzer er mere bange for fremmede end en labrador er.
Man kan naturligvis spørge, om ikke den såkaldte angst i høj grad er en naturlig mekanisme i hundene, som holder dem væk fra farlige situationer. Men der er ingen tvivl om, at hverdagen nok bliver noget nemmere for en hund, hvis den ikke skal fare sammen, hver gang der lyder en høj lyd.
Forskerne mener, at man skal have fokus på det, der fremkalder frygt og angst ved ens hund for at forbedre dens livskvalitet.
Mest overraskende er måske sammenhængen mellem eksempelvis hyperaktiv og stresset adfærd og så en hunds separationsangst. Et sammenfald, man også ser hos mennesker.
Forskeren foreslår derfor, at hunde muligvis kan bruges til at lave forskning, som i sidste ende gør os klogere på ADHD og OCD i mennesker.
Hvad er din hund bange for?
Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Mange hunde bryder sig ikke om nytårsfyrværkeri, da de store brag og lysglimt kan være overvældende. Og hvis de først er blevet bange, bliver det ikke nemmere året efter.
I en alder af 87 år er Kathe Winther, grundlæggeren af KW Hunde- og Katteartikler, gået bort. Hun efterlader sig et markant aftryk på hundeverdenen og et enestående eftermæle som en modig, innovativ og inspirerende kvinde, der brød barrierer i en mandsdomineret branche.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, sikrede sig lørdag endnu en gang sejren i Best In Show ved en international DKK udstilling.
Så er billederne fra udstillingen i Herning kommet på hjemmesiden.
En families værste mareridt og en hunds utrolige instinkter førte til en lykkelig genforening efter en nervepirrende jagt gennem Aalborgs gader.
Med risiko for at gentage os selv: Labrador retrieveren Lab'Spb Gazprom, også kendt som Blue, vinder endnu en gang Best In Show!
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Som en del af søndagens oplevelser i Store Ring, blev der ved Dansk Kennel Klubs Winter Wonderland uddelt en særlig hæder til de imponerende repræsentanter for Danmarks seks nationalracer. Og det var en gammel dansk hønsehund ved navn Charletan's Rollo, der løb med titlen som Bedste Hund af Dansk Race.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse