Vinterdepression, forårskuller, efterårslune, sommerkådhed. Ordene, der betegner vores humør i forskellige årstider, er mange, og vejret har en stor indflydelse på vores humør.
Sådan er det også hos hunde. Det skriver Tails.com.
Carolyn Menteith, der er adfærdskonsulent hos Tails.com, fortæller, at der er stor forskel på, hvordan hunde reagerer på vejrskifte.
– Nogle hunde kan være bange for tordenvejr, voldsom regn eller storm. I vinterperioden er der også hunde, som kan blive deprimerede, mens andre hunde bliver overstadige i vintermånederne, og så er der de hunde, der ikke lader sig mærke af årstidens skifte, fortæller hun i en pressemeddelelse.
Velgørenhedsorganisationen PDSA har i en undersøgelse vist, at 33 procent af alle hundeejere fortæller, at deres hunds humør er lavt i vintermånederne.
Det kan blandt andet skyldes, at der sker et brud i hundens daglige rutiner, at der er færre muligheder for at komme ud, og det kan også skyldes, at hunden er stresset eller angst på grund af frygt for vejret.
Penn State University er i en anden undersøgelse kommet frem til, at nogle hunde oplever en stærk stigning i stresshormonet cortisol under tordenvejr.
Andre undersøgelser viser, at hunde kan fornemme, når vejret ændrer sig på grund af ændringer i trykket.
Ønsker du at hjælpe din hund med at minimere dens stress under uvejr, skal du ifølge Tails.com, sørge for, at der er rig mulighed for at hunden kan blive stimuleret, og så skal du sikre dig, at hunden er varm og føler sig sikker og tryg i hjemmet, når vejret buldrer løs på den ene eller den anden måde.
8 gode råd, hvis din hund ikke kan lide fyrværkeriet nytårsaften
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Hunde har en særdeles veludviklet og følsom høresans. Derfor kan nytårsaften være et sandt helvede på grund af brag fra fyrværkeri. Dyrlæge Lotta Möller fra Agria Dyreforsikring forklarer her, hvad man kan gøre for at minimere hundens angst, når champagnepropper og raketter springer på årets sidste dag
Selvom der stadig er seks dage til, man må affyre fyrværkeri, hører man allerede brag rundt omkring. For Linea Olsen og hendes hund Elena kom bragene fredag alt for tæt på
Nytåret kan være en stressende tid for mange hunde, og derfor kan det være en fordel at starte med lydtræning. Så kan du skabe tryghed for både dig og din hund.
Torsdag fortalte vi om Dyrenes Beskyttelses forslag til fyrværkeri. Der var mange støtter til forslaget
Mange hunde bryder sig ikke om nytårsfyrværkeri, da de store brag og lysglimt kan være overvældende. Og hvis de først er blevet bange, bliver det ikke nemmere året efter.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet