Vinterdepression, forårskuller, efterårslune, sommerkådhed. Ordene, der betegner vores humør i forskellige årstider, er mange, og vejret har en stor indflydelse på vores humør.
Sådan er det også hos hunde. Det skriver Tails.com.
Carolyn Menteith, der er adfærdskonsulent hos Tails.com, fortæller, at der er stor forskel på, hvordan hunde reagerer på vejrskifte.
– Nogle hunde kan være bange for tordenvejr, voldsom regn eller storm. I vinterperioden er der også hunde, som kan blive deprimerede, mens andre hunde bliver overstadige i vintermånederne, og så er der de hunde, der ikke lader sig mærke af årstidens skifte, fortæller hun i en pressemeddelelse.
Velgørenhedsorganisationen PDSA har i en undersøgelse vist, at 33 procent af alle hundeejere fortæller, at deres hunds humør er lavt i vintermånederne.
Det kan blandt andet skyldes, at der sker et brud i hundens daglige rutiner, at der er færre muligheder for at komme ud, og det kan også skyldes, at hunden er stresset eller angst på grund af frygt for vejret.
Penn State University er i en anden undersøgelse kommet frem til, at nogle hunde oplever en stærk stigning i stresshormonet cortisol under tordenvejr.
Andre undersøgelser viser, at hunde kan fornemme, når vejret ændrer sig på grund af ændringer i trykket.
Ønsker du at hjælpe din hund med at minimere dens stress under uvejr, skal du ifølge Tails.com, sørge for, at der er rig mulighed for at hunden kan blive stimuleret, og så skal du sikre dig, at hunden er varm og føler sig sikker og tryg i hjemmet, når vejret buldrer løs på den ene eller den anden måde.
Giv din hund indflydelse på sin egen træning, så den får øget selvtillid og bliver mere robust. Træning gør det lettere for hunden at håndtere nytårsaften og den stressede afslutning på kalenderåret, siger ekspert
Nyt borgerforslag vil forbyde salg af fyrværkeri til private. Da vi ved mange hundeejere deler den holdning, bringer vi her linket
Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.
Nyt studie viser, at 72 procent af alle hunde er bange for et eller andet. Fyrværkeri er det, flest hunde er bange for ifølge undersøgelsen
Nytårsaften er en festlig aften, hvor vi siger farvel til det gamle år, og velkommen til det nye – men for hunden kan festlighederne være en overvældende oplevelse.
Netop nu forsøger fire danskere at samle nok underskrifter til at stille et borgerforslag om forbud mod brug af fyrværkeri for private
Regeringen er kommet med et lovforslag om begrænsning for brugen af fyrværkeri. Hos Dyreværnet jubler de, da man på tætteste hold har oplevet den frygt dyrene har, når der bliver affyret fyrværkeri flere måneder i træk.
Josie Quintrell er Danmarks eneste specialiserede ulvehundetræner og arbejder for at nedbryde fordomme om de fascinerende og krævende hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Mange hunderacer oplever problemer med indavl og genetiske sygdomme. For nationalracen den dansk/svenske gårdhund er løsningen heldigvis nærliggende. Gennem indmønstring af hunde uden stambog kan racen få tilført ny genetisk variation og dermed sikre en sund og robust fremtid for racen.
Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend ved Vejen Idrætscenter den 20.-22. juni 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
1-års fødselsdag for udenrigsministerens tollerhvalpe blev fejret med fælles middag, hundekram og højt humør på Danmarks første hundekro.
Bichon havanaiseren Tesla har sat poteaftryk langt ud over sin lille størrelse både som lydighedsstjerne, certificeret servicehund og elsket følgesvend i hverdagen. Hun er en sand ener, der mestrer alt fra dog dancing til plejehjemsbesøg og altid med en logrende hale.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet