Vinterdepression, forårskuller, efterårslune, sommerkådhed. Ordene, der betegner vores humør i forskellige årstider, er mange, og vejret har en stor indflydelse på vores humør.
Sådan er det også hos hunde. Det skriver Tails.com.
Carolyn Menteith, der er adfærdskonsulent hos Tails.com, fortæller, at der er stor forskel på, hvordan hunde reagerer på vejrskifte.
– Nogle hunde kan være bange for tordenvejr, voldsom regn eller storm. I vinterperioden er der også hunde, som kan blive deprimerede, mens andre hunde bliver overstadige i vintermånederne, og så er der de hunde, der ikke lader sig mærke af årstidens skifte, fortæller hun i en pressemeddelelse.
Velgørenhedsorganisationen PDSA har i en undersøgelse vist, at 33 procent af alle hundeejere fortæller, at deres hunds humør er lavt i vintermånederne.
Det kan blandt andet skyldes, at der sker et brud i hundens daglige rutiner, at der er færre muligheder for at komme ud, og det kan også skyldes, at hunden er stresset eller angst på grund af frygt for vejret.
Penn State University er i en anden undersøgelse kommet frem til, at nogle hunde oplever en stærk stigning i stresshormonet cortisol under tordenvejr.
Andre undersøgelser viser, at hunde kan fornemme, når vejret ændrer sig på grund af ændringer i trykket.
Ønsker du at hjælpe din hund med at minimere dens stress under uvejr, skal du ifølge Tails.com, sørge for, at der er rig mulighed for at hunden kan blive stimuleret, og så skal du sikre dig, at hunden er varm og føler sig sikker og tryg i hjemmet, når vejret buldrer løs på den ene eller den anden måde.
Fyrværkeri, fest og gæster kan være en overvældende oplevelse for mange hunde – heldigvis kan man let gøre aftenen lidt mere hundevenlig
Nytårsaften er en festlig aften, hvor vi siger farvel til det gamle år, og velkommen til det nye – men for hunden kan festlighederne være en overvældende oplevelse.
Nyt studie viser, at 72 procent af alle hunde er bange for et eller andet. Fyrværkeri er det, flest hunde er bange for ifølge undersøgelsen
Selvom der stadig er seks dage til, man må affyre fyrværkeri, hører man allerede brag rundt omkring. For Linea Olsen og hendes hund Elena kom bragene fredag alt for tæt på
Nyt internationalt studie tyder på at smerte i muskler eller led kan forstærke lydfølsomhed hos hunde, og forskerne bag studiet peger på at hunde med lydfobier derfor altid bør undersøges for ikke-opdagede smerteproblemer, især hvis fobien opstår senere i livet
Dyrlæge Lise Rovsing beskylder i et debatindlæg i Berlingske afskydning af fyrværkeri for at stride mod dyreværnsloven
Fra i dag er det lovligt at fyre fyrværkeri af. Hvad er dit bedste råd til at hjælpe hunden
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads.
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ønsker man at få sin hund med på en rejse, er der stor forskel på reglerne hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i selskabets regler, inden man drager mod lufthavnen. Vi bringer her et overblik
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Efter en række angreb, der har ført til dødsfald og alvorlige skader, kommer de amerikanske XL Bully-hund i Storbritannien under den farlige hundelov inden udgangen af året.