Hos mennesker er det veldokumenteret, at smertefulde tilstande kan fremme udviklingen af angstrelaterede problemer. Forskere fra England og Brasilien har undersøgt om lignende sammenhænge kan findes hos hunde, og i den forbindelse har de set nærmere på en gruppe lydfølsomme hunde.
Forskerne arbejdede ud fra en hypotese om at lydfølsomme hunde med sygdomme i bevægeapparatet, kan få forstærket deres problemer, som følge af den smerte de oplever. Forskerne mener, at når lydfølsomme hunde udsættes for ubehagelige lyde, spænder de i deres muskulatur. Denne spænding kan forstærke den smerte de oplever, og dermed kommer hundene hurtigt til at koble lydene de hører med smerte og ubehag, hvilket vil forstærke deres angst for de høje lyde.
For at se om deres hypotese holdte stik, undersøgte forskerne to grupper af lydfølsomme hunde – ét hold med smertefulde tilstande i enten leddene eller muskulaturen, og ét hold uden smerter – og fandt en forskel på det to.
Hunde med smerte reagerede anderledes på lyde, og viste især en meget tydeligere tendens til at undgå steder, hvor de havde været udsat for høje lyde – en reaktion man ofte ser, når hunde oplever smerte. Derudover så forskerne, at hos de smertepåvirkede hunde var der en større tendens til at deres tilstand blev generaliseret – det vil sige, at ubehaget ved en type lyd blev overført til andre typer af lyd, og derved blev hundenes angst mere udtalt og fyldte mere i deres dagligdag. Sidst men ikke mindst, fandt forskerne at gruppen af hunde med sygdomme i bevægeapparatet typisk udviklede deres fobier senere i livet – formentligt som følge af at mange smertefulde lidelser, som eksempelvis gigt, der typisk ses hos ældre hunde.
Studiet viste også, at lydfobierne var lette at behandle, når der først var taget hånd om smerterne hos hundene – hvilket yderligere underbygger tesen om, at smerten har en betydning for hundenes adfærdsproblemer.
Ud fra deres studie mener forskerne, at de har vist, at smerte kan være en komponent i lydfobier hos nogle hunde, og at hunde med lyd-relaterede angstproblemer derfor altid bør tjekkes for ikke-opdagede smerter – især hvis angstproblemerne er opstået sent i livet.
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer og for meget aktivitet være en farlig kombination for hunde, som har sværere ved at regulere varmen end mennesker. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan du beskytter din hund mod sommervarmen, lyder det fra dyrlæge hos AniCura, der er en af landets største grupper af dyrehospitaler
Denne uges fredagsquiz er om borzoien, som er en sjov, elegant og hurtig hund. God fornøjelse
Den portugisiske hund, Bobi, af racen Rafeiro do Alentejo, afgik sidste år ved døden hele 31 år og 165 dage gammel. Men nu viser det sig at alderen måske ikke stemmer.
2 ud af 3 mener ifølge ny undersøgelse, at der bør fyres mindre fyrværkeri af til nytår. Dyrenes Beskyttelse foreslår, at salgs- og affyringsperioden begrænses af hensyn til både dyr og miljø
– Helt tilbage siden DogDays i 2019 har vi drømt om at kunne klæde hundeejere endnu bedre på til livet med hund - og endelig er vi klar! Nu lancerer DogCoach et nyt, online univers, nemlig DogCoach Family, som både giver inspiration, samt adgang til at lære af udvalgte eksperter indenfor alle områder af livet med hund, fortæller Founder af DogCoach, Linn Radsted.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.