Hos mennesker er det veldokumenteret, at smertefulde tilstande kan fremme udviklingen af angstrelaterede problemer. Forskere fra England og Brasilien har undersøgt om lignende sammenhænge kan findes hos hunde, og i den forbindelse har de set nærmere på en gruppe lydfølsomme hunde.
Forskerne arbejdede ud fra en hypotese om at lydfølsomme hunde med sygdomme i bevægeapparatet, kan få forstærket deres problemer, som følge af den smerte de oplever. Forskerne mener, at når lydfølsomme hunde udsættes for ubehagelige lyde, spænder de i deres muskulatur. Denne spænding kan forstærke den smerte de oplever, og dermed kommer hundene hurtigt til at koble lydene de hører med smerte og ubehag, hvilket vil forstærke deres angst for de høje lyde.
For at se om deres hypotese holdte stik, undersøgte forskerne to grupper af lydfølsomme hunde – ét hold med smertefulde tilstande i enten leddene eller muskulaturen, og ét hold uden smerter – og fandt en forskel på det to.
Hunde med smerte reagerede anderledes på lyde, og viste især en meget tydeligere tendens til at undgå steder, hvor de havde været udsat for høje lyde – en reaktion man ofte ser, når hunde oplever smerte. Derudover så forskerne, at hos de smertepåvirkede hunde var der en større tendens til at deres tilstand blev generaliseret – det vil sige, at ubehaget ved en type lyd blev overført til andre typer af lyd, og derved blev hundenes angst mere udtalt og fyldte mere i deres dagligdag. Sidst men ikke mindst, fandt forskerne at gruppen af hunde med sygdomme i bevægeapparatet typisk udviklede deres fobier senere i livet – formentligt som følge af at mange smertefulde lidelser, som eksempelvis gigt, der typisk ses hos ældre hunde.
Studiet viste også, at lydfobierne var lette at behandle, når der først var taget hånd om smerterne hos hundene – hvilket yderligere underbygger tesen om, at smerten har en betydning for hundenes adfærdsproblemer.
Ud fra deres studie mener forskerne, at de har vist, at smerte kan være en komponent i lydfobier hos nogle hunde, og at hunde med lyd-relaterede angstproblemer derfor altid bør tjekkes for ikke-opdagede smerter – især hvis angstproblemerne er opstået sent i livet.
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.
En ny type chip kan udover at fungere som hundens ID også vise hundens kropstemperatur. Indtil videre har det ikke været muligt at få en chip-scanner hos Dansk Kennel Klub, der kan benyttes til formålet, men det kan man nu
Studie viser at kæledyrsejere tilsyneladende bekymrer sig mere om deres hunde end katte. I hvert fald herhjemme i Danmark. I Storbritannien er forskellen mellem hund og kat nemlig ikke så stor.
Om en lille uge bliver det muligt at synge karaoke med hunden, hvis man har et tv fra Samsung
En lille mundfrisker for dig, men liv eller død for hunden. Det er ikke det, vi normalt tænker, når kæbemusklerne skal have lidt motion, men tyggegummi er en af de ting, du skal holde langt væk fra hunden. I værste fald kan din hund få et livsfarligt leversvigt, hvis den får fat i et stykke tyggegummi. Hunde kan nemlig ikke tåle sødemidlet xylitol, der selv i små mængder kan give hunde et voldsomt blodsukkerfald og i værste fald livsfarligt leversvigt. Derfor skal du holde øje med hunden på gåturen og undgå at smide tyggegummi på jorden. Er uheldet alligevel ude, har Agria Dyreforsikring lavet en guide til, hvordan du skal forholde dig
Ræveskab er en smitsom sygdom, hvor en mikroskopisk lille mide, skabmiden, smitter hunde, katte og andre dyr. Den kan også kortvarigt leve på mennesker. Hos nogle dyr giver ræveskab kraftig kløe og sår, og man skal være opmærksom på at komme til dyrlægen, hvis ens hund pludselig viser disse symptomer
Her får du et billede af en hund, og så skal du gætte racen
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?