Hos mennesker er det veldokumenteret, at smertefulde tilstande kan fremme udviklingen af angstrelaterede problemer. Forskere fra England og Brasilien har undersøgt om lignende sammenhænge kan findes hos hunde, og i den forbindelse har de set nærmere på en gruppe lydfølsomme hunde.
Forskerne arbejdede ud fra en hypotese om at lydfølsomme hunde med sygdomme i bevægeapparatet, kan få forstærket deres problemer, som følge af den smerte de oplever. Forskerne mener, at når lydfølsomme hunde udsættes for ubehagelige lyde, spænder de i deres muskulatur. Denne spænding kan forstærke den smerte de oplever, og dermed kommer hundene hurtigt til at koble lydene de hører med smerte og ubehag, hvilket vil forstærke deres angst for de høje lyde.
For at se om deres hypotese holdte stik, undersøgte forskerne to grupper af lydfølsomme hunde – ét hold med smertefulde tilstande i enten leddene eller muskulaturen, og ét hold uden smerter – og fandt en forskel på det to.
Hunde med smerte reagerede anderledes på lyde, og viste især en meget tydeligere tendens til at undgå steder, hvor de havde været udsat for høje lyde – en reaktion man ofte ser, når hunde oplever smerte. Derudover så forskerne, at hos de smertepåvirkede hunde var der en større tendens til at deres tilstand blev generaliseret – det vil sige, at ubehaget ved en type lyd blev overført til andre typer af lyd, og derved blev hundenes angst mere udtalt og fyldte mere i deres dagligdag. Sidst men ikke mindst, fandt forskerne at gruppen af hunde med sygdomme i bevægeapparatet typisk udviklede deres fobier senere i livet – formentligt som følge af at mange smertefulde lidelser, som eksempelvis gigt, der typisk ses hos ældre hunde.
Studiet viste også, at lydfobierne var lette at behandle, når der først var taget hånd om smerterne hos hundene – hvilket yderligere underbygger tesen om, at smerten har en betydning for hundenes adfærdsproblemer.
Ud fra deres studie mener forskerne, at de har vist, at smerte kan være en komponent i lydfobier hos nogle hunde, og at hunde med lyd-relaterede angstproblemer derfor altid bør tjekkes for ikke-opdagede smerter – især hvis angstproblemerne er opstået sent i livet.
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Danskerne samles i stor stil i løbet af december til fejring af jul og nytår. De fleste familiehunde ser ud til at nyde julemåneden med fridage, julemad og ekstra opmærksomhed, men de ændrede vaner kan også stresse og være farlig for for nysgerrige hunde. Her får du Dansk Kennel Klubs gode råd til at få din hund sikkert igennem julemåneden.
Nytåret kan være en stressende tid for mange hunde, og derfor kan det være en fordel at starte med lydtræning. Så kan du skabe tryghed for både dig og din hund.
I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.
Hundefitness og Canicross: Hold din hund I form. Sådan præsenterede DogzDK deres opvisning på Store Hestedag, og det skulle vise sig, at hunden kan træne på måder, man ikke lige havde forventet
Vintermånederne har taget godt fat i os. Men det skal ikke afholde dig fra at træne med hunden
Mange hundeejere nyder at løbe med deres hund – vi ser på, hvad der er vigtigt at huske, når I træner sammen
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
I disse dage bugner aviser med årsquizzer. Her er redningen for de, der ved mere om hunde
Chrisco har tilbagekaldt tyggeruller med kylling og okse efter flere meldinger om hunde med alvorlige symptomer som rastløshed, angst og psykotisk adfærd. Virksomheden arbejder nu på at finde årsagen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Nogle synes, det er nuttet. Andre mener, at det er absolut nødvendigt. Og så er der dem, der fastholder, at hunden har pels, så tøj er overflødigt. Få hundeekspertens svar på, om din firbenede tilhører en af de fem hundetyper, der har brug for lidt vinterhjælp i form af et ekstra beskyttelseslag.
Med stærke præstationer i både hold- og individuel konkurrence leverede de danske juniorhandlere flotte resultater ved årets nordiske mesterskab i Stockholm.
Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.