Elsker din hund også strand og vand?

29-09-2020 08:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er der godt nyt, for fra 1. oktober må hunden igen løbe frit på stranden. Hvis din hund ikke er så vild med at bade, kan den godt lære det, hvis du træner den rigtigt

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Stranden er et herligt sted for hunde at løbe løs, da der er masser af spændende dufte, indtryk og muligheder for aktivitet. De fleste hunde holder af en svømmetur i havet, men det er ikke alle hunde, der kan lide at befinde sig i vand. Det forklarer Tine Antvorskov, der er direktør i Agria Dyreforsikring. Har man en hund, der helst undgår vandet, kan man godt lære den at blive en rigtig vandhund med gradvis tilvænning.

– Først og fremmest er det vigtigt, at man tager det stille og og roligt og ikke tvinger hunden til noget, den ikke har lyst til. Hvis hunden føler sig presset eller stresset, så kan oplevelsen ved vandet have den modsatte effekt, siger Tine Antvorskov.

Ifølge Tine Antvorskov er det er god idé at vælge en strand, hvor der en god sandstrand, uden store sten, så hunden kan gå ud i vandet uden at skulle springe direkte i. En god nybegynder-strand er plan og åben, så hunden har nemt ved at orientere sig og bestemme tempoet.

Herunder får du lidt flere gode strand-tips fra Agria Dyreforsikring:

 

Godbidder og legetøj
En god start er at lege med hunden ved vandkanten. Brug legetøj og godbidder til at aktivere hunden, så den får en god oplevelse meget tæt ved vandet. Når den virker tryg ved at befinde sig i vandkanten, kan man så småt begynde at kaste legetøj og godbidder ud i vandet. Man skal ikke kaste for langt ud til en start, da du ikke kan være sikker på at hunden løber ud og henter tingene tilbage. Undersøg forinden, at legetøj og godbidder kan flyde.

 

Badevenner
Hvis hunden er tilbageholdende, er et godt kneb for at få hunden ud i vandet og prøve teknikken af, at tage en anden hund med på stranden, som er rigtig glad for vand. Vandhunden kan hjælpe den usikre hund med at se, at der ikke er noget farligt ved vandet, tværtimod at det er rart og sjovt at komme i.

 

Husk det blå flag
Det er tilladt for hunde at bade på 97 procent af den danske kyststrækning, men man skal holde øje med, om der er et blåt flag ved stranden. Det betyder nemlig, at det er en af de 220 strande, hvor man ikke må have hunde med. Førerhunde og andre hunde på arbejde er undtaget af forbuddet.

 

Vinterbadning
Introduktion til det våde element gør sig bedst når vandet ikke er alt for koldt. Man kommer derfor ofte bedst fra start, ved at introducere hunden til vand inden den kolde vinter sætter ind. Husk på at nogle hunde har brug for at blive tørret grundigt efter en svømmetur og måske endda have et dækken på.

 

Læs også

NU må hunde igen være løse på stranden

01-10-2024 08:00, af Cecilie Friis Amstrup

Nu kan din hund igen nyde friheden på stranden! Fra 1. oktober må hunde være løse på de danske strande, men husk at tage hensyn til andre strandgæster og dyrelivet.

1. april skal strandhunden i snor

21-03-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Fra den 1. april skal hunden igen i snor, når du lufter den på stranden – det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund. For når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.

Hindse satte fut i inspirationsdagene

22-10-2022 11:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne weekend holder DKK inspirationsdage på Kobæk Strand. Klokken 9.00 bød Jørgen Hindse de mange deltagere velkommen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

AniCura får ny ejer

12-06-2018 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere

Servicehunde-branchen kulegraves af DR-programmet "Kontant"

20-02-2025 11:04, af Cecilie Friis Amstrup

En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Drømmen om en akita

16-02-2025 10:21, af Cecilie Friis Amstrup

En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet

Mæt af kærlighed: Overvægt truer danske hunde

15-02-2025 09:43, af Cecilie Friis Amstrup

Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Ukrainsk corgi blev dansk champion

14-02-2025 08:05, af Cecilie Friis Amstrup

Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund

Gode bakterier medvirker til din hunds trivsel

18-02-2025 08:54, af Cecilie Friis Amstrup

Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet