Mange hunde bryder sig ikke om fyrværkeri, og for dem kan nytårsaften være ubehagelig oplevelse. At lære at håndtere bragene kræver træning, og tager lang tid og meget arbejde. Men der er heldigvis også noget du kan gøre på dagen, for at hjælpe hunden godt ind i det nye år.
8 gode råd til at komme igennem nytårsaften:
1) Luk alle døre og vinduer, og rul gardinerne ned
Luk alle døre og vinduer og rul gardinerne ned, når det brager udenfor. Hermed mindsker du lydniveauet og lukker af for lysglimtene – det kan være med til at gøre oplevelsen mindre voldsom for hunden. Hvis hunden bliver bange, kan den finde på at løbe væk. Sørg derfor også for, at alle døre er sikkert lukkede.
2) Lav en hule til hunden med mange tæpper
Mange hunde vil opleve et stort behov for at gemme sig. Det er derfor en rigtig god idé, at lave en hule med en masse tæpper til hunden. Her kan den gemme sig, hvis den har lyst.
3) Forlad ikke hunden, og opfør dig som du plejer
Forlad ikke hunden, mens det brager. Oplevelsen kan være voldsommere for hunden, hvis den er alene. Forhold dig roligt og opfør dig, som du plejer. Virker du nervøs eller trøster du hunden, kan det forværre dens nervøsitet.
4) Skæld aldrig en angst hund ud
Når hunden bliver forskrækket kan den godt blive meget urolig eller eksempelvis forsøge at grave i sofaen for at gemme sig. Selvom denne adfærd er uhensigtsmæssig, må du ikke skælde hunden ud. Hunden reagerer som den gør, fordi den er bange.
5) Tænd noget roligt musik
Når det larmer udenfor kan rolig musik inden døre, være med til at gøre bragene mindre tydelige for hunden. Tænd derfor eventuelt for noget roligt musik.
6) Giv hunden et kødben eller noget legetøj med mad i
At spise er med til at mindske hundes stressniveau. Ikke alle hunde vil spise, når de er bange, men vil de, kan et kødben eller noget legetøj med mad i, være med til at få hunden til at falde til ro. Kast eventuelt lidt godbidder ud i nogle tæpper eller på gulvet, som hunden kan snuse sig frem til. Næsearbejde er nemlig også stressdæmpende.
7) Supplér eventuelt med kosttilskud eller feromoner
Nogle hunde har brug for lidt ekstra hjælp, og den kan, i en del tilfælde, komme gennem angstdæmpende kosttilskud eller feromoner (duftstoffer med hormonel effekt). Disse kan gives på selve nytårsaften, men du kan også allerede starte med at give hunden dem i dagene op til. Er hunden slemt ramt, kan behandling med receptpligtigt medicin være nødvendig, og her skal dyrlægen selvfølgelig ind over.
Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Danskerne samles i stor stil i løbet af december til fejring af jul og nytår. De fleste familiehunde ser ud til at nyde julemåneden med fridage, julemad og ekstra opmærksomhed, men de ændrede vaner kan også stresse og være farlig for for nysgerrige hunde. Her får du Dansk Kennel Klubs gode råd til at få din hund sikkert igennem julemåneden.
Ikke alle hunde egner sig til livet som hund i en større flok. Men det er heller ikke alle hunde, der egner sig til livet som udstationeringshund. Ligesom livet som udstationeringsvært – eller opdrætter, der udstationerer hunde – heller ikke er for alle. Her kan du læse, hvad du skal overveje, inden du kaster dig ud i ”Projekt udstationeringshund”
Nyt studie har undersøgt betydningen af hvor hvalpen vokser op de første otte uger, og resultaterne peger på at stueopdræt kan mindske risikoen for adfærdsproblemer
2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser.
Dansk Kennel Klub har offentliggjort væsentlige ændringer i reglementet for hundeudstillinger, herunder nye kategorier, justerede certifikatregler og tiltag for hundevelfærd. Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2025.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Chrisco har efter flere episoder med adfærdsændringer hos hunde valgt at tilbagetrække en række produkter ud fra et forsigtighedsprincip. Produkterne er alle fra samme underleverandør, som Chrisco nu har valgt at opsige samarbejdet med.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Selvom sne kan være sjovt for hunde, kan det også give maveproblemer. Læs, hvorfor du skal være opmærksom på din firbenede ven i vinterkulden.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt