Når fyrværkeriet brager

30-12-2017 08:26, af Astrid Gerd Holtet

8 gode råd, hvis din hund ikke kan lide fyrværkeriet nytårsaften

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Mange hunde bryder sig ikke om fyrværkeri, og for dem kan nytårsaften være ubehagelig oplevelse. At lære at håndtere bragene kræver træning, og tager lang tid og meget arbejde. Men der er heldigvis også noget du kan gøre på dagen, for at hjælpe hunden godt ind i det nye år.

8 gode råd til at komme igennem nytårsaften:

1) Luk alle døre og vinduer, og rul gardinerne ned

Luk alle døre og vinduer og rul gardinerne ned, når det brager udenfor. Hermed mindsker du lydniveauet og lukker af for lysglimtene – det kan være med til at gøre oplevelsen mindre voldsom for hunden. Hvis hunden bliver bange, kan den finde på at løbe væk. Sørg derfor også for, at alle døre er sikkert lukkede.

2) Lav en hule til hunden med mange tæpper

Mange hunde vil opleve et stort behov for at gemme sig. Det er derfor en rigtig god idé, at lave en hule med en masse tæpper til hunden. Her kan den gemme sig, hvis den har lyst.

3) Forlad ikke hunden, og opfør dig som du plejer

Forlad ikke hunden, mens det brager. Oplevelsen kan være voldsommere for hunden, hvis den er alene. Forhold dig roligt og opfør dig, som du plejer. Virker du nervøs eller trøster du hunden, kan det forværre dens nervøsitet. 

4) Skæld aldrig en angst hund ud

Når hunden bliver forskrækket kan den godt blive meget urolig eller eksempelvis forsøge at grave i sofaen for at gemme sig. Selvom denne adfærd er uhensigtsmæssig, må du ikke skælde hunden ud. Hunden reagerer som den gør, fordi den er bange.

5) Tænd noget roligt musik

Når det larmer udenfor kan rolig musik inden døre, være med til at gøre bragene mindre tydelige for hunden. Tænd derfor eventuelt for noget roligt musik.

6) Giv hunden et kødben eller noget legetøj med mad i

At spise er med til at mindske hundes stressniveau. Ikke alle hunde vil spise, når de er bange, men vil de, kan et kødben eller noget legetøj med mad i, være med til at få hunden til at falde til ro. Kast eventuelt lidt godbidder ud i nogle tæpper eller på gulvet, som hunden kan snuse sig frem til. Næsearbejde er nemlig også stressdæmpende.

7) Supplér eventuelt med kosttilskud eller feromoner

Nogle hunde har brug for lidt ekstra hjælp, og den kan, i en del tilfælde, komme gennem angstdæmpende kosttilskud eller feromoner (duftstoffer med hormonel effekt). Disse kan gives på selve nytårsaften, men du kan også allerede starte med at give hunden dem i dagene op til. Er hunden slemt ramt, kan behandling med receptpligtigt medicin være nødvendig, og her skal dyrlægen selvfølgelig ind over.

Læs også

En nationalrace der skaber bånd mellem ejere

15-01-2025 12:45, af Cecilie Friis Amstrup

Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.

Et mindeværdigt nytår på Danmarks første hundekro

08-01-2025 13:50, af Cecilie Friis Amstrup

Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.

En glitrende start på hundeåret i Brørup

06-01-2025 14:48, af Cecilie Friis Amstrup

Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.

Man er vel til business...

05-08-2014 12:59, af Tine Luther
Se den japanske hund, der assisterer en butiksejer ved at tage imod kunder helt på egen pote.

Tyske forskere sætter spørgsmålstegn ved hypotese om hundens domesticering

29-10-2018 08:25, af Astrid Gerd Holtet

Hvornår og hvordan hunden lærte at leve med mennesker er stadig til debat – og nu sættes der spørgsmålstegn ved en af de populære forklaringer

Pas på din hund: Nu starter sæsonen for pollenallergi

12-04-2023 08:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Astma-Allergi Danmark har netop udsendt de første pollental, og ifølge prognoserne kan pollen allerede nu resultere i ubehag som løbende næser og irriterede øjne hos allergiske danskere. Men det er ikke kun mennesker, som lider af pollenallergi - det samme gør sig gældende for hunde, der også kan være utrolig generede af pollen hen over foråret og sommeren, lyder det fra chefdyrlæge

Må min hund spise kartofler?

18-07-2017 11:20, af Marie Helene Rigård Rohleder

De almindelige kartofler – dem, som vi selv grave op i disse dage, og som smager himmelsk med smør til – kan vi give dem til vores hunde?

Anklage: Betjent angreb kollega med hund

18-06-2019 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En betjent i Københavns Politi er under mistanke for at have udsat en kollega for et hundebid, viser aktindsigt fra Rigspolitiet

Boxer fandt værdifuld ambra fra kaskelot

04-02-2013 10:11, af Maja Golles
Invalidepensionist Ken Wilmans hund har sandsynligvis gjort et indbringende fund på stranden i England.

Flere hunde forsikres fra snude til halespids

24-02-2022 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En ny opgørelse fra If Forsikring viser, at danskerne i stigende grad forsikrer deres hunde som fuldgyldige familiemedlemmer. Syv ud af ti kunder prioriterede i 2021 at have syge- og ulykkesforsikring til deres hund, og heraf valgte hele 87 procent den bedst dækkende hundeforsikring

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra HUNDEN: Raceportræt af den loyale rottweiler

15-07-2025 07:00, af Uli Nomis m.fl.

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Fra HUNDEN: Raceportræt af den livsglade labrador retriever

22-07-2025 07:28, af Bolette Heering

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Fra HUNDEN: Raceportræt af den hårdføre grønlandshund

19-07-2025 06:39, af Yvonne Inez Glesner og Andrea Jensen

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

’’Uden James var jeg ikke mødt op’’

12-07-2025 07:24, af Yasmin Bøllehuus

Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hvorfor må hunde ikke bade ved blå flag

24-06-2021 15:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danmark bugner af lækre badestrande med blå flag, men her er hunde forbudt. Læs her hvorfor

Fra HUNDEN: Raceportræt af den intelligente cairn terrier

16-07-2025 07:54, af Berit Rosenfeldt

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?