Når fyrværkeriet brager

30-12-2017 08:26, af Astrid Gerd Holtet

8 gode råd, hvis din hund ikke kan lide fyrværkeriet nytårsaften

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Mange hunde bryder sig ikke om fyrværkeri, og for dem kan nytårsaften være ubehagelig oplevelse. At lære at håndtere bragene kræver træning, og tager lang tid og meget arbejde. Men der er heldigvis også noget du kan gøre på dagen, for at hjælpe hunden godt ind i det nye år.

8 gode råd til at komme igennem nytårsaften:

1) Luk alle døre og vinduer, og rul gardinerne ned

Luk alle døre og vinduer og rul gardinerne ned, når det brager udenfor. Hermed mindsker du lydniveauet og lukker af for lysglimtene – det kan være med til at gøre oplevelsen mindre voldsom for hunden. Hvis hunden bliver bange, kan den finde på at løbe væk. Sørg derfor også for, at alle døre er sikkert lukkede.

2) Lav en hule til hunden med mange tæpper

Mange hunde vil opleve et stort behov for at gemme sig. Det er derfor en rigtig god idé, at lave en hule med en masse tæpper til hunden. Her kan den gemme sig, hvis den har lyst.

3) Forlad ikke hunden, og opfør dig som du plejer

Forlad ikke hunden, mens det brager. Oplevelsen kan være voldsommere for hunden, hvis den er alene. Forhold dig roligt og opfør dig, som du plejer. Virker du nervøs eller trøster du hunden, kan det forværre dens nervøsitet. 

4) Skæld aldrig en angst hund ud

Når hunden bliver forskrækket kan den godt blive meget urolig eller eksempelvis forsøge at grave i sofaen for at gemme sig. Selvom denne adfærd er uhensigtsmæssig, må du ikke skælde hunden ud. Hunden reagerer som den gør, fordi den er bange.

5) Tænd noget roligt musik

Når det larmer udenfor kan rolig musik inden døre, være med til at gøre bragene mindre tydelige for hunden. Tænd derfor eventuelt for noget roligt musik.

6) Giv hunden et kødben eller noget legetøj med mad i

At spise er med til at mindske hundes stressniveau. Ikke alle hunde vil spise, når de er bange, men vil de, kan et kødben eller noget legetøj med mad i, være med til at få hunden til at falde til ro. Kast eventuelt lidt godbidder ud i nogle tæpper eller på gulvet, som hunden kan snuse sig frem til. Næsearbejde er nemlig også stressdæmpende.

7) Supplér eventuelt med kosttilskud eller feromoner

Nogle hunde har brug for lidt ekstra hjælp, og den kan, i en del tilfælde, komme gennem angstdæmpende kosttilskud eller feromoner (duftstoffer med hormonel effekt). Disse kan gives på selve nytårsaften, men du kan også allerede starte med at give hunden dem i dagene op til. Er hunden slemt ramt, kan behandling med receptpligtigt medicin være nødvendig, og her skal dyrlægen selvfølgelig ind over.

Læs også

En nationalrace der skaber bånd mellem ejere

15-01-2025 12:45, af Cecilie Friis Amstrup

Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.

Et mindeværdigt nytår på Danmarks første hundekro

08-01-2025 13:50, af Cecilie Friis Amstrup

Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.

En glitrende start på hundeåret i Brørup

06-01-2025 14:48, af Cecilie Friis Amstrup

Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.

Dyreværnet støtter begrænset brug af fyrværkeri

12-10-2023 10:44, af Anne Cecilie Sohl

Regeringen er kommet med et lovforslag om begrænsning for brugen af fyrværkeri. Hos Dyreværnet jubler de, da man på tætteste hold har oplevet den frygt dyrene har, når der bliver affyret fyrværkeri flere måneder i træk.

Hund døde - ejer så den i skyer

25-06-2020 09:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er mere mellem himmel og jord, og nogle gange er der mere på himlen end de fleste får øje på

Hypertrofisk osteodystrofi hos hunde

20-11-2019 12:21, af Astrid Gerd Holtet

Unge, hurtigt voksende hunde kan udvikle en sygdom i knoglernes vækstlinjer. Sygdommen kaldes hypertrofisk ostedystrofi, og kan give halthed, høj feber og nedsat appetit

Hund reddet op af sø

15-03-2013 11:25, af Maja Golles
En hund gik gennem isen på en sø og måtte reddes op af brandmand, der også selv måtte en tur i det våde og kolde element

Karsten og Thor: Et unikt team i politiets hundetjeneste

14-01-2025 15:03, af Karina Green

Karsten Hav Sørensen og Thor er et enestående team, der ikke kun har været med til at løse utallige sager, men også har sat standarden for, hvordan en hundefører og hans hund skal arbejde sammen. Deres samarbejde er et eksempel på det bedste, man kan forvente af politiets hundetjeneste, og det er derfor, Karsten og Thor er blevet udvalgt og indstillet til prisen som Årets Politihund af landets leder af hundeafdelingerne og Politihundetjenesten.

Hvorfor bliver små hunde som regel ældre end store hunde?

17-01-2017 20:23, af Kasper Larsson
Det har sikkert strejfet dine tanker flere gange i løbet af dit liv med hund; hvorfor lever små hunde oftest længere end store hunde?

Første loppe- og flåttablet til hund og kat i håndkøb

03-04-2024 12:38, af Anne Cecilie Sohl

Allerede i sommeren 2023 blev den første loppe- og flåttablet til hund og kat, AdTab, lanceret i håndkøb. AdTab tyggetabletter er godkendt af det europæiske lægemiddelagentur, EMA.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

AniCura får ny ejer

12-06-2018 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere

Servicehunde-branchen kulegraves af DR-programmet "Kontant"

20-02-2025 11:04, af Cecilie Friis Amstrup

En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Drømmen om en akita

16-02-2025 10:21, af Cecilie Friis Amstrup

En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet

Mæt af kærlighed: Overvægt truer danske hunde

15-02-2025 09:43, af Cecilie Friis Amstrup

Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Ukrainsk corgi blev dansk champion

14-02-2025 08:05, af Cecilie Friis Amstrup

Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.

7 tegn på demens hos hunde

09-09-2021 12:06, af Astrid Holtet

Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund

Gode bakterier medvirker til din hunds trivsel

18-02-2025 08:54, af Cecilie Friis Amstrup

Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet