Når fyrværkeriet brager

30-12-2017 08:26, af Astrid Gerd Holtet

8 gode råd, hvis din hund ikke kan lide fyrværkeriet nytårsaften

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Mange hunde bryder sig ikke om fyrværkeri, og for dem kan nytårsaften være ubehagelig oplevelse. At lære at håndtere bragene kræver træning, og tager lang tid og meget arbejde. Men der er heldigvis også noget du kan gøre på dagen, for at hjælpe hunden godt ind i det nye år.

8 gode råd til at komme igennem nytårsaften:

1) Luk alle døre og vinduer, og rul gardinerne ned

Luk alle døre og vinduer og rul gardinerne ned, når det brager udenfor. Hermed mindsker du lydniveauet og lukker af for lysglimtene – det kan være med til at gøre oplevelsen mindre voldsom for hunden. Hvis hunden bliver bange, kan den finde på at løbe væk. Sørg derfor også for, at alle døre er sikkert lukkede.

2) Lav en hule til hunden med mange tæpper

Mange hunde vil opleve et stort behov for at gemme sig. Det er derfor en rigtig god idé, at lave en hule med en masse tæpper til hunden. Her kan den gemme sig, hvis den har lyst.

3) Forlad ikke hunden, og opfør dig som du plejer

Forlad ikke hunden, mens det brager. Oplevelsen kan være voldsommere for hunden, hvis den er alene. Forhold dig roligt og opfør dig, som du plejer. Virker du nervøs eller trøster du hunden, kan det forværre dens nervøsitet. 

4) Skæld aldrig en angst hund ud

Når hunden bliver forskrækket kan den godt blive meget urolig eller eksempelvis forsøge at grave i sofaen for at gemme sig. Selvom denne adfærd er uhensigtsmæssig, må du ikke skælde hunden ud. Hunden reagerer som den gør, fordi den er bange.

5) Tænd noget roligt musik

Når det larmer udenfor kan rolig musik inden døre, være med til at gøre bragene mindre tydelige for hunden. Tænd derfor eventuelt for noget roligt musik.

6) Giv hunden et kødben eller noget legetøj med mad i

At spise er med til at mindske hundes stressniveau. Ikke alle hunde vil spise, når de er bange, men vil de, kan et kødben eller noget legetøj med mad i, være med til at få hunden til at falde til ro. Kast eventuelt lidt godbidder ud i nogle tæpper eller på gulvet, som hunden kan snuse sig frem til. Næsearbejde er nemlig også stressdæmpende.

7) Supplér eventuelt med kosttilskud eller feromoner

Nogle hunde har brug for lidt ekstra hjælp, og den kan, i en del tilfælde, komme gennem angstdæmpende kosttilskud eller feromoner (duftstoffer med hormonel effekt). Disse kan gives på selve nytårsaften, men du kan også allerede starte med at give hunden dem i dagene op til. Er hunden slemt ramt, kan behandling med receptpligtigt medicin være nødvendig, og her skal dyrlægen selvfølgelig ind over.

Læs også

Dyrenes Beskyttelse om fyrværkeri

20-03-2024 14:13, af Anne Cecilie Sohl

Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.

DKK: hjælp din hund sikkert igennem nytåret

31-12-2023 12:53, af Anne Cecilie Sohl

Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.

Er din hund urolig til nytår?

25-12-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Mange hunde bryder sig ikke om nytårsfyrværkeri, da de store brag og lysglimt kan være overvældende. Og hvis de først er blevet bange, bliver det ikke nemmere året efter.

Sådan kan du rense ører på din hund

11-11-2017 10:32, af Astrid Gerd Holtet

Hvordan renser du ører på din hund? 

Ville redde hund – døde nær af blodforgiftning

03-09-2013 12:57, af Tine Luther
En svensk mand blev bidt, da han ville redde sin datters hund fra et overfald af en anden hund. Som konsekvens af biddet så han døden i øjnene pga. blodforgiftning og nyresvigt. Forsikringsselskabet nægter at udbetale ham erstatning.

Jack russell overlever fire dage i hul

22-02-2020 12:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens vi må konstatere, at hundene i rævehullet på Sjælland, nok ikke klarede den, så kan vi her fortælle en historie om en hund, der gjorde

Din tilbagevenden til arbejdspladsen kan forårsage stress hos din hund

07-03-2022 12:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En del hunde vil blive efterladt alene for første gang, nu hvor anbefalingerne om hjemmearbejde er ophørt, og folk vender tilbage til kontorerne. Store og pludselige forandringer i hverdagen kan forårsage stress også for hunde. Royal Canin giver tips til, hvordan du kan reducere risiko for stress hos hunden ved hjælp af træning, rutiner, stimulering og fodring

Livsstadie – alderdommen

05-05-2021 12:00, af Astrid Gerd Holtet

Hunde i Danmark lever i længere tid end de gjorde førhen – og dermed fylder alderdommen mere i hundens liv, både for hund og ejer

Forgiftet med rottegift i skoven

15-05-2013 10:11, af Maja Golles
En gåtur i Årtusindskifteskoven endte med, at hund blev forgiftet af rottegift og måtte en tur til dyrlægen

Næse for narko

10-12-2012 11:43, af Tine Luther
En hundelufter i Skørping i Nordjylland blev noget forbavset, da hans hund under en gåtur fandt hash.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt