Fra den 27. december og frem til den 1. januar, er det lovligt at fyre fyrværkeri af. De voldsomme brag, som det giver, gør mange hunde bange. Det kan gøre dagene omkring årsskriftet svært for dem at komme i gennem. Heldigvis er der meget man kan gøre, for at gøre de kommende dage lidt lettere for hunden.
1. Tænd for radioen
De voldsomme brag udenfor kan blive mindre tydelige for hunden, når den er indenfor, hvis radioen eller fjernsynet et tændt, og der for eksempel afspilles noget roligt musik.
2. Rul gardinerne ned
Det er ikke kun lyden fra fyrværkeriet, der kan virke skræmmende. De kraftige lysglimt, kan også virke ubehagelige. Det er derfor en god idé at rulle gardinerne ned, så hunden ikke kan se, når der fyres raketter af.
3. Lav en hule til hunden
Mange hunde vil gerne gemme sig, når de bliver bange. Lav et sted hunde let kan gemme sig, så kan den have lettere ved at håndtere sin utryghed
4. Tæpper til at grave i
Nogle hunde forsøger at grave i ting, når de bliver bange. Lægger man en masse tæpper i hundens kurv, som den kan grave i, kan det virke beroligende på den.
5. Godbidder og næsearbejde
Hvis hunden vil spise, er det en god idé at give den godbidder eller et kødben, når fyrværkeriet bulder løs udenfor. Kast eventuelt godbidder ud i kurven eller på et tæppe, så hunden skal snuse sig frem til dem – næsearbejde er stressdæmpende, og kan berolige hunden, hvis den er utryg.
6. Skæld ikke ud
Skæl ikke hunden ud, hvis den bliver bange. Det kan gøre dens angst og frygt værre. Hvis hunden gør, bliver urolig eller graver i gulvtæppet, når fyrværkeriet brager, er det ikke fordi den er uartig, men fordi den er bange.
Undlad også selv at virke utryg, det kan bekræfte hunden i at det er farligt – forsøg i stedet at virke glad, så du viser hunden, at det ikke er farligt.
Er din hund meget bange for fyrværkeri, kan det være nødvendigt med noget beroligende – enten i form af kosttilskud eller receptpligtigt medicin. Kontakt din dyrlæge, for råd om beroligende behandling.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Året er endelig ved at være slut, og det skal som vanligt fejres med sang, dans – og fyrværkeri i store mængder. For hunde og katte er dagen dog ikke sjov. Dyrlæge giver fem råd til at hjælpe dyr gennem nytåret
Tanni Løvenbjerg Gettermann havde en forfærdelig nytårsaften, da hendes hund Jackson blev bange for fyrværkeriet og stak af lidt over midnat
Det er ikke nogen hemmelighed, at mange hunde flygter i frygt, når nytåret brager på nattehimlen. Hos facebookgruppen Landsdækkende hjælp til efterlyste og fremlyste hunde, havde man flere end 100 sager
Nytåret kan være en stressende tid for mange hunde, og derfor kan det være en fordel at starte med lydtræning. Så kan du skabe tryghed for både dig og din hund.
Den sidste lange tid har vi haft tørt og solrigt vejr. Det kan mærkes på humøret. Faktisk ændrer mange hunde også humør, når vejret ændrer sig
Nytårsaften kan være en utryg og ubehagelig aften for menneskets bedste ven, som ofte lider, når raketterne fyrres af til midnat. Heldigvis er der ifølge dyrlæge Hanne Friis flere tiltag, som kan være med til at gøre aftenen til en bedre oplevelse for hunde
Danskerne samles i stor stil i løbet af december til fejring af jul og nytår. De fleste familiehunde ser ud til at nyde julemåneden med fridage, julemad og ekstra opmærksomhed, men de ændrede vaner kan også stresse og være farlig for for nysgerrige hunde. Her får du Dansk Kennel Klubs gode råd til at få din hund sikkert igennem julemåneden.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet