Når det brager udenfor

31-12-2019 08:34, af Astrid Gerd Holtet

Mange hunde er bange for fyrværkeri, og det kan gøre nytårsaften svær at komme igennem. Heldigvis er der en masse du kan gøre for at hjælpe hunden, når det buldrer og brager udenfor.

 

Copyright Ridehesten.com

Fra den 27. december og frem til den 1. januar, er det lovligt at fyre fyrværkeri af. De voldsomme brag, som det giver, gør mange hunde bange. Det kan gøre dagene omkring årsskriftet svært for dem at komme i gennem. Heldigvis er der meget man kan gøre, for at gøre de kommende dage lidt lettere for hunden.

1. Tænd for radioen

De voldsomme brag udenfor kan blive mindre tydelige for hunden, når den er indenfor, hvis radioen eller fjernsynet et tændt, og der for eksempel afspilles noget roligt musik.

2. Rul gardinerne ned

Det er ikke kun lyden fra fyrværkeriet, der kan virke skræmmende. De kraftige lysglimt, kan også virke ubehagelige. Det er derfor en god idé at rulle gardinerne ned, så hunden ikke kan se, når der fyres raketter af.

3. Lav en hule til hunden

Mange hunde vil gerne gemme sig, når de bliver bange. Lav et sted hunde let kan gemme sig, så kan den have lettere ved at håndtere sin utryghed

4. Tæpper til at grave i

Nogle hunde forsøger at grave i ting, når de bliver bange. Lægger man en masse tæpper i hundens kurv, som den kan grave i, kan det virke beroligende på den.

5. Godbidder og næsearbejde

Hvis hunden vil spise, er det en god idé at give den godbidder eller et kødben, når fyrværkeriet bulder løs udenfor. Kast eventuelt godbidder ud i kurven eller på et tæppe, så hunden skal snuse sig frem til dem – næsearbejde er stressdæmpende, og kan berolige hunden, hvis den er utryg.

6. Skæld ikke ud

Skæl ikke hunden ud, hvis den bliver bange. Det kan gøre dens angst og frygt værre. Hvis hunden gør, bliver urolig eller graver i gulvtæppet, når fyrværkeriet brager, er det ikke fordi den er uartig, men fordi den er bange.

Undlad også selv at virke utryg, det kan bekræfte hunden i at det er farligt – forsøg i stedet at virke glad, så du viser hunden, at det ikke er farligt.

Er din hund meget bange for fyrværkeri, kan det være nødvendigt med noget beroligende – enten i form af kosttilskud eller receptpligtigt medicin. Kontakt din dyrlæge, for råd om beroligende behandling.

/Astrid Holtet, dyrlæge

Læs også

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Havets hugorm er til fare for mennesker og kæledyr

08-07-2024 13:20, af Anne Cecilie Sohl

Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand. 

Vovsevenlige spisesteder? Her er reglerne

06-07-2024 14:10, af Anne Cecilie Sohl

Sommervejret har indtaget Danmark, og med det er der en stigende tendens til at se hunde som velkomne gæster på cafeer og restauranter rundt om i landet. Trods dette er det stadig få hundeejere, der regelmæssigt medbringer deres firbenede venner, når de går ud at spise.

Dyrlæge: Fyrværkeri strider mod loven

30-12-2019 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrlæge Lise Rovsing beskylder i et debatindlæg i Berlingske afskydning af fyrværkeri for at stride mod dyreværnsloven

Forbered hunden på nytårets bulder og brag

03-12-2021 10:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nytåret kommer farende imod os med hastige skridt, og selvom vi mennesker synes, at fyrværkeriet er en flot og underholdende tradition, så er tiden op til og efter nytåret helvede på jord for mange hunde. Agria Dyreforsikrings hundeekspert giver dig her tre gode råd til, hvordan du kan forberede din hund på ragnarokket

Unge skød fyrværkeri efter Linea og hendes hund

21-12-2022 09:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom der stadig er seks dage til, man må affyre fyrværkeri, hører man allerede brag rundt omkring. For Linea Olsen og hendes hund Elena kom bragene fredag alt for tæt på 

Guide: Sådan støtter og hjælper du din hund i fyrværkerisæsonen del 2 af 3

14-12-2021 08:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du afsnit to i serien om nytår fra Tanja Benn, Lea Nor og Christina Berantzino fra hundetv.dk og Just Be Dog. Denne gang om myter

Dagens Læserfoto: Godt nytår

31-12-2020 07:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Så blev det nytårsaften, og vi kan snart vinke farvel til 2020, men husk nu stadig at holde afstand og gør ikke som disse to labradorhvalpe. Billedet er taget af Susanne Hemmingsen

Gilpa

Kom godt igennem nytårsaften

31-12-2017 08:25, af Astrid Gerd Holtet

Nytårsaften er en festlig aften, hvor vi siger farvel til det gamle år, og velkommen til det nye – men for hunden kan festlighederne være en overvældende oplevelse.

 

FORSLAG: Forbyd fyrværkeri

09-01-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Netop nu forsøger fire danskere at samle nok underskrifter til at stille et borgerforslag om forbud mod brug af fyrværkeri for private

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.