Fra den 27. december og frem til den 1. januar, er det lovligt at fyre fyrværkeri af. De voldsomme brag, som det giver, gør mange hunde bange. Det kan gøre dagene omkring årsskriftet svært for dem at komme i gennem. Heldigvis er der meget man kan gøre, for at gøre de kommende dage lidt lettere for hunden.
1. Tænd for radioen
De voldsomme brag udenfor kan blive mindre tydelige for hunden, når den er indenfor, hvis radioen eller fjernsynet et tændt, og der for eksempel afspilles noget roligt musik.
2. Rul gardinerne ned
Det er ikke kun lyden fra fyrværkeriet, der kan virke skræmmende. De kraftige lysglimt, kan også virke ubehagelige. Det er derfor en god idé at rulle gardinerne ned, så hunden ikke kan se, når der fyres raketter af.
3. Lav en hule til hunden
Mange hunde vil gerne gemme sig, når de bliver bange. Lav et sted hunde let kan gemme sig, så kan den have lettere ved at håndtere sin utryghed
4. Tæpper til at grave i
Nogle hunde forsøger at grave i ting, når de bliver bange. Lægger man en masse tæpper i hundens kurv, som den kan grave i, kan det virke beroligende på den.
5. Godbidder og næsearbejde
Hvis hunden vil spise, er det en god idé at give den godbidder eller et kødben, når fyrværkeriet bulder løs udenfor. Kast eventuelt godbidder ud i kurven eller på et tæppe, så hunden skal snuse sig frem til dem – næsearbejde er stressdæmpende, og kan berolige hunden, hvis den er utryg.
6. Skæld ikke ud
Skæl ikke hunden ud, hvis den bliver bange. Det kan gøre dens angst og frygt værre. Hvis hunden gør, bliver urolig eller graver i gulvtæppet, når fyrværkeriet brager, er det ikke fordi den er uartig, men fordi den er bange.
Undlad også selv at virke utryg, det kan bekræfte hunden i at det er farligt – forsøg i stedet at virke glad, så du viser hunden, at det ikke er farligt.
Er din hund meget bange for fyrværkeri, kan det være nødvendigt med noget beroligende – enten i form af kosttilskud eller receptpligtigt medicin. Kontakt din dyrlæge, for råd om beroligende behandling.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Nogle hunde ser ud til at knytte sig stærkere til én bestemt person i husstanden, mens andre virker lige glade for alle. Hvad afgør, hvem der bliver hundens favorit? Handler det om, hvem der fodrer den, hvem der leger mest med den, eller er der helt andre faktorer på spil?
Oplev hundesportens mest glamourøse aften, når Danmarks smukkeste hunde konkurrerer i Brøndby Hallen på lørdag ved Show of Winners.
Ethylenglycol, som blandt andet findes i bilens køler- og frostvæske, er ekstremt giftigt for hunde. Selv små mængder kan være livsfarlige, advarer dyrlæge.
Mellem jul og nytår fik Dyreværnet overdraget 12 chihuahuaer, desværre var de i så dårlig stand, at syv måtte aflives
Tanni Løvenbjerg Gettermann havde en forfærdelig nytårsaften, da hendes hund Jackson blev bange for fyrværkeriet og stak af lidt over midnat
Giv din hund indflydelse på sin egen træning, så den får øget selvtillid og bliver mere robust. Træning gør det lettere for hunden at håndtere nytårsaften og den stressede afslutning på kalenderåret, siger ekspert
Her får du afsnit to i serien om nytår fra Tanja Benn, Lea Nor og Christina Berantzino fra hundetv.dk og Just Be Dog. Denne gang om myter
Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.
Så blev det 2023, og vi håber, I kom godt ind i det
Mars Petcare bliver ny ejer af AniCura. I første omgang vil kunderne ikke komme til at mærke nogen forskel, men på sigt vil det nye ejerskab give store gevinster for både medarbejdere, patienter og dyreejere
En servicehund skal skabe tryghed og støtte sin ejer, men det er ikke altid virkeligheden. DR-programmet "Kontant" har undersøgt en branche, der mangler regler og kontrol.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
En livslang fascination af den japanske race førte til et uventet venskab og en gave for livet
Fordi kiloene sniger sig på gradvist, kan det være svært for hundeejeren at opdage, hvis hunden er blevet for tyk. En ny undersøgelse foretaget for Agria Dyreforsikring viser, at kun ti procent af danske hundeejere anser deres hund for at være overvægtig, hvilket ikke helt harmonerer med den fremherskende opfattelse blandt dyrlæger, der anslår, at mindst 20 procent af de danske hunde er overvægtige.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Welsh corgi cardiganen Kronos har i sit unge liv allerede oplevet en del. Han blev født i Ukraine og her to år senere er han nu dansk champion.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Mave-tarmsystemet er en overset, men afgørende del af din hunds sundhed. Ved at fokusere på gode bakterier kan du give din hund et bedre udgangspunkt for et sundt og harmonisk liv.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet